TheSpeed 2105 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Na forum całkowicie zniknie pasek z miniRecenzje, Newsy itp, albo będzie troszkę ukryty. Zamiast tego będą linki najważniejszych forumowo miejsc, jak samo forum, lista userów, blog itp, to jeszcze jest na warsztacie. Na głównej jest link pod sliderem. Chcę też co poniedziałek dawać "Najciekawsze na blogu - tydzień 1". I jeszcze jakieś promowanie. Najwięcej klików będzie, gdy Google to dobrze poindeksuje. A jak skończę ostatecznie wygląd (myślę że w następnym tygodniu) to zacznę męczyć za umieszczaniem linków do najlepszych wpisów na głównej. Na razie to idzie powoli, ale przyśpieszy, musi Cytuj Link to post Share on other sites
Solomon 5 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Obrazki. Wstawiałem obrazki np. ostatnio wykres we wpisie nr 4 o sprawności zasilaczy i dokuczliwe jest zmniejszanie obrazków, co pogarsza ich jakość. Wykres zmieściłby się na szerokość (ma niecałe 600px, podczas gdy nagłówek ma 650 px), ale możliwe że ze względu na długość jest przeskalowywany. No i grafika jest teraz nieostra dopóki się w nią nie kliknie i nie powiększy. Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Być może to właśnie długość, ustawiłem max wielkość na 600x600 pikseli. Zmieniłem na 600x1000, większe najlepiej już dzielić, bo potem ładowanie takich jest uciążliwe Cytuj Link to post Share on other sites
Solomon 5 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Być może to właśnie długość, ustawiłem max wielkość na 600x600 pikseli. Zmieniłem na 600x1000, większe najlepiej już dzielić, bo potem ładowanie takich jest uciążliwe Nie wiem, nadal lipa. Może to skrypt, a może w ramach ustawień serwera (kompresja grafik) - coś pogarsza jakość. Proszę zobaczyć na wykres tu (we wpisie i po kliknięciu): http://forum.benchmark.pl/blog/9/entry-14-sprawno%C5%9B%C4%87-zasilaczy/ Obrazek ma 595px × 695px. Ale to chyba jednak dotyczy wszystkich w treści bez względu na rozmiar, bo ilustracja nagłówkowa jest ostra. Malutka tabelka też jest już zepsuta. Warto byłoby to naprawić. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Solomon Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Wydaje mi się, że dobrze by było wybrać "lidera" grupy, który miałby prawo do publikowania wpisów. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Tycha 1 Cytuj Link to post Share on other sites
4estR 58 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Jestem za Ewentualnie jak już wspominałem wcześniej, ustawić automatyczną publikację wybranych wpisów w określony dzień i o określonej godzinie Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Też jestem za, w wypadku obu pomysłów jestem na tak Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek Wilczyński 222 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Na razie naszym liderem jest TS Ale pomysł dobry, w niedalekiej przyszłości można o tym pomyśleć Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Czemu na stronie głównej blogów nie widać wszystkich wpisów? Zatrzymało się na 7 sierpnia. Cytuj Link to post Share on other sites
Solomon 5 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Błąd dodawania nowych linii przy obrazkach już chyba się nie pojawia podczas wchodzenia do edycji wpisu. Fajnie. Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Czemu na stronie głównej blogów nie widać wszystkich wpisów? Zatrzymało się na 7 sierpnia. Skrypt pokazuje na głównej zawsze najnowszy wpis z danego bloga. Błąd dodawania nowych linii przy obrazkach już chyba się nie pojawia Tak, trochę z tym pogrzebałem i nie udało mi się tego odtworzyć, więc chyba ok Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Lista polecanych wpisów nie zmienia się. Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Bo jest na sztywno zrobiona dalej, trochę zaktualizowałem. Poza tym możecie dodać do paska bocznego na samą górę blok Informacje (wcześniej Moje zdjęcie) tak jak tutaj: http://forum.benchmark.pl/blog/1-blog-benchmarkpl/ ? Edit: Dość bolesny jest brak możliwości usuwania kategorii wpisów dodanych przypadkowo. Działa to dobrze. Wchodzisz w podgląd swojego bloga, tam masz ustawienia i Zarządzaj kategoriami. A tam już można normalnie usuwać Edit 2: Dałem też wszystkim prawa do publikacji wpisów, ale proszę tego nie robić. Sprawdzam je wszystkie przed publikacją, póki czegoś dobrze działającego nie ustalimy, to niech jeszcze będzie po staremu. Uprawnienia póki co przydadzą się do edycji już opublikowanych wpisów (bo wcześniej takie coś cofało publikację) Edit 3: Aaa, i na forum jest nowa skórka, jednak jeszcze wciąż daleko do wersji Final Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Dlaczego teraz na głównej stronie widnieje lista blogów użytkowników? Mam nadzieję, że to tylko przejściowa zmiana. Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Emm, chyba problem z tym? http://forum.benchmark.pl/topic/93184-błędy-i-propozycje-zmian/?p=1076653 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Propozycja zmiany. Cytuj Link to post Share on other sites
14r33k 272 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Przydały by się powiadomienia o komentarzach do własnych wpisów oraz gdy ktoś zacytuje naszą wypowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek Wilczyński 222 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 U mnie na blogu po włączeniu bloku "Aktywni użytkownicy" wyświetlił się komunikat "no_html", a następnie blok zniknął z listy. Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Z komentarzami do wpisów raczej się nie da. Możliwe to jest tylko gdy ktoś wypowiada się w taki sposób: @@14r33k. A z tym blokiem Aktywni użytkownicy zauważyłem to już wczoraj, muszę to zbadać Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Na pewno trzeba stworzyć na stronie głównej odnośnik do blogów. Ludzie domagają się tego. Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ano, nie każdy zagląda na forum i nie każdy wie gdzie szukać odnośnika do wpisów. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) http://img62.imageshack.us/img62/2258/ewdj.jpg Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Tycha Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Zauważyłem, że bloki wjeżdżają na środek wtedy, kiedy są po lewej stronie, ja mam ustawione je po prawej i nic się nie psuje. http://s4.ifotos.pl/img/Beztytuup_nesxnpq.png Cytuj Link to post Share on other sites
Solomon 5 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Chyba już działa zapamiętywanie tagów przy tworzeniu wpisu. Niestety po wstawieniu wyśrodkowanego obrazka i edycji wpisu wciąż jedzie on za każdym razem o linię w dół. Nadal też widzę listę obrazków pod wpisem jako niezalogowany. Ale u innych tego problemu nie ma więc może to coś ze mną nie tak? Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Solomon Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Problem z tym jest chyba taki, że są za wysokie. Myślę, że usunę po prostu tę sekcję i te obrazki nie będą się tam pojawiać Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts