TheSpeed 2105 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Znalazłeś błąd w blogach? Masz propozycję zmiany? Napisz dokładnie w tym temacie Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Na skórce alpha nie ma "utwórz blog". Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Yep, zgłoszone już w temacie dostęp do bloga Cytuj Link to post Share on other sites
4estR 58 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 nie wiem czy już to zostało poprawione, ale w procesie tworzenia blogu - dokładnie na etapie akceptacji regulaminu pojawiły mi się dwa przyciski "Następny". http://img854.imageshack.us/img854/144/ayzb.jpgStyl: alpha Przeglądarka: Firefox 22 AdBlock: Wyłączony system: Windows 7 Ponadto zdjęcia mogłyby być automatycznie skalowane do tych 650px (szerokość), a nie 500px - teraz nawet po wycentrowaniu obrazka jakoś słabo się będzie komponował. Zauważyłem także, że kiedy wpiszę tagi i zapiszę zmiany w danym wpisie, to przy kolejnej edycji tego wpisu w polu na tagi ani jeden się nie zachował. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Grafika wpisu na "alpha" jest ucięta przy wejściu w "czytaj wpis". Podczas wstępu jest ok. Opera 12. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Na stronie w wersji mobilnej można jedynie zobaczyć inne blogi. Opera Mobile. Cytuj Link to post Share on other sites
14r33k 272 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Podczas dodawania wpisu pole z dodatkowymi jest przesunięte za bardzo w lewo: http://i.imgur.com/Nu3mHLA.png Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 To też zależy od używanej skórki Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Benchmark Alpha będzie docelową skórką, więc wszystkie błędy z niej trzeba wyeliminować. Dziś poprawiłem pozycjonowanie i kilka takich, więc wrzucę update i zmienię wszystkim Cytuj Link to post Share on other sites
Solomon 5 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) Dodałem dziś trzeci wpis. 1. Nadal przy tworzeniu wpisu nie działają tagi (są zapamiętywane dopiero po edycji utworzonego wpisu). 2. Nie można wyłączyć pogrubienia tekstu (B) 3. Można zrobić podkreślenie tekstu (U), ale każde kolejne zapisanie wpisu powoduje zniknięcie wszystkich wcześniejszych podkreśleń (zostaje tylko to najnowsze). Warto sprawdzić tego typu przyciski. 4. Gdy edytowałem wpis nr 1 to przeskoczył on na górę listy szkiców. Dla szkiców to nie przeszkadza, ale lepiej się upewnić, że takie zjawisko nie wystąpi dla opublikowanych wpisów, bo jeśli w którymś poprawiłbym błąd albo skorzystał z sugestii w komentarzach, co spowoduje zmianę na liście to będzie głupio. 5. W prawym boku na liście szkiców nie wyświetlają się użyte przeze mnie tagi (jest taki "blok"). Propozycja dodania przycisku wstawiającego strukturę tabeli. Ja potrzebuje wstawiać tabele i nie umiem. Te z worda się nie zapisują. To by było potrzebne, bo nie wiem co robić dalej. Mam teraz 5 niesformatowanych tabel we wpisie nr 3. Może chociaż admin zrobi mi pierwszą dla przykładu jeśli tam się jakieś tagi dodaje. Nie wiem. Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez Solomon Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 1, 2 i 3 - sprawdzam to. 4 - w szkicach sortuje według daty modyfikacji, a po opublikowaniu według daty właśnie publikacji. 5 - też ogarniam. W sprawie tabelek, to wiem, że brakuje tego w możliwościach, postaram się doinstalować jakieś BBcode, żeby to dodać, ale najwcześniej jutro Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) Po ponownej edycji i zapisaniu szkicu, między obrazkami a tekstem wstawia się dodatkowy pusty wers. BTW. NA forum na skórce "beta" user+ jest na czarno. Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez MiK86 Cytuj Link to post Share on other sites
Solomon 5 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Dodałem wszystkie 5 wpisów, które miałem gotowe i proszę o nie teraz dbać, bo nie mam kopii ich najnowszych wersji z poprawkami Po ponownej edycji i zapisaniu szkicu, między obrazkami a tekstem wstawia się dodatkowy pusty wers. W moim ostatnim wpisie dodałem po raz pierwszy obrazki i również zauważyłem ten błąd. On występuje w momencie WEJŚCIA do EDYCJI. Po prostu skrypt widocznie dodaje jeden enter za dużo przed obrazkiem i jak ktoś tego nie usunie tylko zatwierdzi to ma za każdym razem jedną linię więcej aż w końcu zauważa, że ma dużą przerwę. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 http://img191.imageshack.us/img191/7862/d3v5.jpg 1. Pole "tytuł" jest za szerokie. 2. Przydałoby się zmienić wygląd przycisku "załącz ten plik". Google Chrome Cytuj Link to post Share on other sites
cza12ster 104 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) 1. Po zmianie skórki na beta w Chrome bloki przeleciały na koniec wpisu pod komentarze, lepiej wyglądały z prawej strony. 2. Nie działa [justify] [/justify]3.Limit 10MB to ciut mało, moje następne dwa wpisy to jakby połączenie klasycznego bloga z foto blogiem, nie dałoby się zwiększyć limitu do 20-25MB? Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez cza12ster Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 1. Pole "tytuł" jest za szerokie. 2. Przydałoby się zmienić wygląd przycisku "załącz ten plik". Ok, do zrobienia. cza12ster: 1. Hmm, może Chrome delikatnie przesuwa, do poprawienia. 2. No tak, nie ma takiego tagu, także todo. 3. Gotowe, 25MB na wpis. Ale z rozmiarem po uruchomieniu dla wszystkich będzie coś zrobić, żeby jakiś troll nie ładował gigabajtów na serwer Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Na stronie gł. blogu ramka z blogami nie jest na środku. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 http://img42.imageshack.us/img42/5605/1hyb.jpg Okienko "Opcje edytora" jest za wąskie i wygląda nieestetycznie. Google Chrome. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek Wilczyński 222 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 W dalszym ciągu w opcji "Bloki" pojawia się zakładka "aktywnych użytkowników'. Nie wiem, chyba coś przycięło, wypadałoby coś z tym zrobić. Używam Firefoxa. Przy zakładce "Ostatnie komentarze na twoich blogach" wali się cytowanie czyjegoś wpisu - wrzucam screena. Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Screen nie bangla Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 http://img11.imageshack.us/img11/688/iu4q.jpg Google Chrome Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Tak tak, to wiem. Ale to jest jakby błąd backendu (przeglądający póki co jeszcze tego nie zobaczy), więc ma mniejszy priorytet. Aktualnie muszę się uporać z ogłoszeniami i startem Cytuj Link to post Share on other sites
4estR 58 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Miło byłoby dodać do blogu pasek z odnośnikami do działów benchmark (tak jak to jest na forum i portalu). I nie wiem czy to jest w planie ale fajnie byłoby gdyby do tego samego paska dodać dział "Blog". Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Blog na pasku będzie, wszystko będzie. W ciągu tego tygodnia wydaje mi się, że strona pozmienia się ze 4 razy całkowicie Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek Wilczyński 222 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Screen nie bangla http://fotozrzut.pl/zdjecia/a25853e535.jpg Sorki, coś się wcześniej nie udało z wrzuceniem fotki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts