kamo1312 0 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Witam. Wczoraj w nocy normalnie wyłączyłem komputer. Dziś rano też normalnie go włączam ale na monitorze nie ma obrazu. Kilka razy powtórzyłem tą czynność ale nadal nic. podłączyłem drugi monitor i też nic (oba monitory działają na innym komputerze). Teraz pytanie do was, co może być przyczyną tego problemu. Kartę graficzną wyciągnąłem i włożyłem jeszcze raz i nadal nic. Gdy podłączam monitor do innego wejścia (to jest chyba karta graficzna płyty głównej) to wszystko działa ale w kiepskiej jakości. Ten komputer ma już kilka lat, moja kartka to geforce 8600gt a plyta główna to gigbyte G31MF-S2 Cytuj Link to post Share on other sites
kargulec12 185 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 (edytowane) Sprawdź grafikę na innym kompie, wtedy będzie wiadomo czy padła grafika czy płyta główna. Edytowane 15 Lipca 2013 przez kargulec12 Cytuj Link to post Share on other sites
mrgibbass 226 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Jeszcze sprawdź docisk karty graficznej, zresetuj zapobiegawczo bios. Cytuj Link to post Share on other sites
kamo1312 0 Napisano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 (edytowane) Płyta główna to raczej nie padła, ponieważ jak włożę wtyczkę od monitora w te wejście co od płyty wychodzi to działa wszystko. Gdy wejdę w menadżer urządzeń to tam nie pokazuje mi w ogóle karty graficznej jak dawniej, tylko kontroler wideo (zgodny z VGA), dawniej wyskakiwała mi tam ta moja karta. więc myślę, ze to raczej wina karty. Jeszcze będę musiał ją sprawdzić na innym kompie, ale na razie nie mam takiej możliwości, może jutro ja spróbuję. Jeszcze dodam, że kiedy chodzi komputer karta się nagrzewa, mam pasywne chłodzenie i ono też jakby było ciepłe się wydaję, ale może nagrzała się od ciepła jakie panuje w środku kompa. Edytowane 15 Lipca 2013 przez kamo1312 Cytuj Link to post Share on other sites
kargulec12 185 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 (edytowane) Na 99% karta padła ale sprawdzić na innym kompie należy, czyli pozostaje ci wymiana na nową lub próby naprawy w domu np. piekarnik lub opalarka. Edytowane 15 Lipca 2013 przez kargulec12 Cytuj Link to post Share on other sites
Tridefy 229 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Naprawa(piekarnik) raczej nic nie da bo tutaj od razu nie działa, a nie "przestawała" odmawiać posłuszeństwa, czyli np artefakty się pojawiały, ale spróbować można.Mogło się też rozwalić wejście PCI-E, chociaż to jest mniej prawdopodobne. Cytuj Link to post Share on other sites
Banjo 123 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Stawiam, że mogła Ci się spalić. Karty z serii 8xxx były jak bomby z zapalnikiem czasowym. Cytuj Link to post Share on other sites
kamo1312 0 Napisano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Jutro sprawdzę na innym kompie, szykuję już się na kupno nowej. Jutro dam znać co było. Cytuj Link to post Share on other sites
szczoszon 7 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 8600gt? Najlepiej kup sobie szybko nową! Cytuj Link to post Share on other sites
mrgibbass 226 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Mnie w sumie padły 2 8600GT. Tak że kartę obstawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts