Gonzo 1 Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam Zastanawiam się jaki będzie przyrost wydajności biorąc pod uwagę pastę dołączoną do Mugen II rev.B ,a kupioną osobno. Jutro dostane owego Mugena i będę chciał wpierw odblokować dwa rdzenie w moim Phenomie II x2 550 , a następnie spróbować podkręcić go może nawet na 4GHz. Tu pojawia się pytanie: Czy pasta dołączona do zestawu z Mugenem będzie wystarczająca? Czy może wysupłać jeszcze dodatkowe 15zł na jakiegoś Arctic Silver 5 ? A może na inną pastę? Zachęcam do wyczerpujących wypowiedzi Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Ja polecam Zalmana STG-3. Z tańszych past nie ma sobie równych. Jak chcesz coś naprawdę mocnego to bierz IC Diamond Carat 7. Niestety ona kosztuje 4 dychy. Cytuj Link to post Share on other sites
Tearius 1 Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Hmmm...o ile mi wiadomo to pasta dołączana do mugena nie jest najgorsza i do "podstawowego" O/C jest idealna. Na Twoim miejscu jednak wziąłbym AS5. W końcu to tylko 15zł, a wyniki w kręceniu na pewno będą lepsze ...i jaki szpan Ale to tylko moje zdanie Cytuj Link to post Share on other sites
Gonzo 1 Napisano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Hm Diamond Carat odpada 40zł to już za dużo jak na tubeczkę pasty Ale Ten Zalman ? Nie mogę go znaleźć, na allegro same 1 i 2, a na google tak samo. Ile on kosztuje ? Aktualnie jestem bardziej za AS5, ale to tylko dlatego, że tego Zalmana nie mogę znaleźć. matej podaj jakiś link do tego Zalmana jeśli możesz Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Nie dam Ci linka bo piszę z telefonu i nie mam jak. Szukaj na cooling.pl Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ja bym zostawił pastę taką jaka jest - w zupełności wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 A ja jestem odmiennego zdania. Pasta w Mugenie nie jest rewelacyjna. Kup do niego Noctuę albo Diamonda, a jeśli są za drogie dla Ciebie to Silver 5 albo MX-2. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Myślę, że więcej jak 15zł na pastę termoprzewodzącą, to strata kasy. Kup MX-2/AS5 i będziesz miał już na kilka razy, zawsze się przyda. Cytuj Link to post Share on other sites
Gonzo 1 Napisano 9 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam Mugen dziś dotarł, rozpakowałem go i pooglądałem z każdej strony i niestety póki co nic więcej bo nie miałem dziś czasu żeby wymontowywać płytę główną i go 'zainstalować' więc zrobię to jutro A teraz zbiorowo: matej : 40zł to jednak dużo biorąc pod uwagę koszt skądinąd taniego Mugena ;/ Hookie : Dołączona pasta do złych pewnie nie należy w końcu to Scythe, ale nie mogę się oprzeć ciekawości jak to będzie 'chodzić' na czymś innym _nick_ i torture : W sklepie mieszczącym się na dworcu z którego jeżdżę do domu mają AS5 za 19zł więc chyba się na nią skuszę jutro i po powrocie do domu zmontuję wszystko Dziękuję serdecznie wszystkim za pomocne rady Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 9 Marca 2010 Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Pasta dostarczana z Mugenem II to Schythe Thermal Grease (gdyby to był Thermal Elixer to Noctua nie miałaby zbytnio nic do powiedzenia). http://chlodzenie.net/reviews/wielki-te ... wodzacych/ Cytuj Link to post Share on other sites
Gonzo 1 Napisano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 kubbak Dzięki za to zestawienie, kupiłem AS5 W idlu temperatura na stałym poziomie 34' Jeszcze go nie kręciłem bo nie mogę się uporać z ACC, nie działa Mogłem w sumie pisać o tym tutaj, ale założyłem nowy post w "Procesory itd" , Zachęcam do porad Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts