sfinksu21 1 Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Witam Kto byłby zainteresowany kupnem sprzętu komputerowego zza granicy (Szkocja)? Pytam się, ponieważ stosunkowo często jeżdżę do Szczecina i istniałaby możliwość kupna sprzętu na miejscu i przewóz do Polski do odbioru osobistego lub wysyłki. Wyobrażam to sobie mniej więcej tak: zgłaszam odpowiednio wcześnie, że tego i tego będę w PL ktoś wyszukuje interesującą go ofertę i mi to zgłasza ustalamy moją prowizję za załatwienie wszystkiego tworzę aukcję na allegro osoba lub ja płaci za towar w Szkocji ( jeszcze się dowiem jak to wygląda od strony prawnej, żeby nie było możliwości wycofania się żadnej ze stron po zapłaceniu za towar) przyjeżdżam na miejsce i nadaję towar bądź jest on odbierany osobiście To wszystko jest prowizoryczne to jest jeszcze się dowiem jak to wygląda od strony prawnej i waszej, to znaczy: Czy mogę przewozić sprzęt elektroniczny przez granicę i w jakich ilościach, Czy po akceptacji aukcji Allegro żadna ze stron nie jest w stanie się wycofać - chcę uniknąć sytuacji, gdy wydam pieniądze, a zostanę oszukany i zagwarantować bezpieczeństwo drugiej stronie, Czy Allegro pozwala na coś takiego, Czy ktokolwiek jest zainteresowany tą ofertą i będzie to miało sens. Może się okazać, że takie opłacalne transakcje z UK są bardzo rzadkie. Na teraz niestety jadę do UK pojutrze z samego rana więc trochę się za późno zebrałem. Ale dla przykładu za 3-4 miesiące sytuacja się powtórzy i jeżeli będą chętni (mam nadzieję) to będziemy już zorganizowani. Cytuj Link to post Share on other sites
sfinksu21 1 Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Nie wiem czy panuje tutaj polityka ale żeby wiadomo było, że nadal czuwam nad tematem i jest on aktualny - @ref Jeżeli nie, przepraszam uprzejmie i proszę o ostrzeżenie Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Tylko takie coś jest nieopłacalne, bo części praktycznie w całej UE mają prawie identyczne ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
sfinksu21 1 Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Jeżeli będzie brak chętny to pewnie masz rację, jednak wydaje mi się, że okazję cenową można znaleźć. Ale to już nie moja sprawa, każdy podejmuje taką decyzję sam - czy mu się opłaca czy nie. Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Jak myślisz, że wygrasz z allegro to się zdziwisz. Nawet gdybyś wiózł dla siebie to można by to o k.. d.. rozbić. A tutaj planujesz jeszcze doliczyć przecież swoją prowizję. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts