Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam,posiadam kompaktowe chłodzenie wodne Corsair H80. Jeden z tych procesorów jutro zamówię.

Kieruje się do was z prośba o pomoc w wyborze. Niektórzy z was posiadają takie procesory inni coś o nich wiedzą...

Bedę robić OC tak do 4,5GHz-4,7GHz 

Mobo Asus P8Z77-M 

Wiem tylko tyle :

-3770k ma paste a 2600k jej nie posiada 

-3770k obsługuje pci 3.0 (warto tylko dla tego? )

-3770k obsługuje ram 1600MHz 

-2600k może nawet 5,0GHz osiągnąć przy niskich temperaturach (70-85 stopni)

Mam takie pytanie na 3770k przy tych 4,5GHz temp sa straszne? (70-90 stopni)

Pozdrawiam,

Edytowane przez arweduii

Jakim azotem? Na dobrym chłodzeniu powietrzem spokojnie dojdzie z zachowaniem dobrych temp.
Bardziej tutaj chodzi o sztukę, która dojdzie bo jak Ci się trafi zupełna kupa to nie dojdzie do 4,5Ghz co jest bardzo mało prawdopodobne.
Ja brałbym 3770k i OC 4,5Ghz i tak Ci do wszystkiego wystarczy, przy tej polityce intela, na dobrych parę lat.

• Popieram 1

Nie przesadzajmy są sztuki nadal które ciągną 5Ghz oczywiście, potrzeba wyższego napięcia względem tych pierwszych, ale jeśli uciągnie to nawet powietrze da radę.
Co nie zmienia faktu że lepiej brać 3770K nawet ze względu na mniejsze TDP.

Chyba tylko pod azotem :wariat: 

To akurat racja. Nowsze sztuki mają marny OC. Do pracy mam 15 i7 2600k, wszystkie w klimatyzowanej szafie, w stresie nie dobijają nawet do 55°C, a ani jeden nie dobija do stabilnych 5GHz przy Vcore w granicy 1,4V. Niektóre mają problemy nawet z 4,4GHz.

Lepiej kupić ivy, które zegar rekompensuje lepszą wydajnością rdzenia.

• Popieram 2