Dragon 5 Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Z Amisi to chyba wszystkie były miodne gry a szczególnie: K240 - najlepsza gra na Amigę Mortal Kombat II - moja pierwsza gra w życiu (5 lat wtedy miałem ) UFO: Enemy Unknown Lotus 2 Lotus 3 Xtreme Racing Super Frog Cannon Fodder Oscar Dune 2 Benefactor Descent Za żelazną bramą Utopia SWOS Deluxe Galaga Ultima Desert Strike Zeewolf Apocalipse 1942 Wings of Fury Deluxe PacMan i wiele wiele innych o których pewnie zapomniałem napisać Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 NFS Porsche 2000 to był klasyk nad klasykami !! COD 2 ! GTA 3 GTA VC GTA SA Red Faction Dekaron(2moons) i CS 1.6 gram do dziś od jakichś 4 lat xD Project IGI heroes might and magic (do 4 części, 5 kupuje dziś na allegro kiedyś raz zagrałem u kolegi ) Cytuj Link to post Share on other sites
Skurczybyk 0 Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Moja top lista z prehistorii gier to: Atarka: Bruce Lee, Donkey Kong, Zybex, Fred, Spy vs Spy, Silent Hunter, Karateka, River raid, Ninja, Keystone Keeper, Choplifter, Kampania wrześniowa, Commando. Pc: Wolf 3d, Civilization, Rise of the triad, Doom 1 i 2, Diablo, Stunts, Sim city, Franko, Lamborghini, Street fighter, Ugh, Lemmings, Panzer general, Prehistoric, Golden axe, Gta, Camageddon, Blackhawk, Worms, Transport tycoon, Age of empires, Abe`s odyssey, Blood, Scorch, Mortal Kombat, Raptor, Pacman, Prince of Persia. Więcej nie mogę sobie przypomnieć, ale wtedy to się graaało. Wszyscy narzekają, że teraz tylko grafika się liczy, ale tak naprawdę, to gry mojego dzieciństwa też miały "niezłą grafę" Ale przede wszystkim miały niesamowitą grywalność, jaką rzadko kiedy mogą się pochwalić nowo wydawane tytuły. Cytuj Link to post Share on other sites
pranky 0 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Jej tytułów które mam teraz w głowie są setki! Jestem graczem od 2000 roku do dziś aktywnym. Z prehistorii na pewno Dizzy Mario Micromachines. Potem nadeszła taka fala tytułów że nic już nie wiem... I takie tytuły jak Far Cry czy Gothic czy GTA VC to dla mnie gry w średnim wieku a nie sratocie! Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Ja pojadę z 8bitowcami. Wypasionych gier na Amigę i PC DOS jest zbyt duże by pisać, zresztą masę już wymieniliście ZX Spectrum+ Saboteur Bruce Lee Hungry horace Horace goes skiing Ant Atack Kokotoni wilf Spy Vs Spy Sir Fred Atari 65Xe Pit Stop Zemsta montezumy Alley Cat C64 International Karate + Last ninja Ghosts'n'goblins Test Drive Outrun Imposible mission Stunt Car Racer Rick Dangerous Gier, które pamiętam jest więcej, ale nie mogę sobie przypomnieć niektórych tytułów. Cytuj Link to post Share on other sites
Pper75 0 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Bierki, chińczyk, to było coś Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Bierki, chińczyk, to było coś To zależy, czy z dyskietki czy z kasety Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 civilization- setki godzin w 1, 2 i 4 czesc f 22 retaliator wolfenstein 3d doom 1 i 2 ufo enemy unknown transport tycon colonization Need for speed 1 i 2 pierwszy quake Heretic warcraft 1 i 2 prehistoryk mortal kombat 2 i jeszcze wiele, wiele innych gier ktorych sie juz nie pamieta ahhh co to byly za czasy. Niby az tak stary nie jestem, ale juz od poczatku podstawowki szalalem na komputerze. Edit: no i jeszcze gry z zx specrtum, ale to juz zbyt dawno abym pamietal tytuly, poprostu starzy brat mi wlaczal i gralem a do gier na PC to jeszcze command and conquer i red alerta bym dopisal Cytuj Link to post Share on other sites
Pper75 0 Napisano 19 Września 2009 Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Była kiedyś taka gra "Street Rod" chyba polskiej produkcji opisywana ŚGK bodajże w styczniu 1993 roku, to dla tej gierki kupiłem Amigę CDTV Cytuj Link to post Share on other sites
melomonster 1 Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Widzę ze jak do tej pory w tym topicu jestem (a w zasadzie byłem) chyba jedynym użytkownikiem Amstrada CPC. Dla tych co nie kojarzą był to komp który miał mniej więcej takie same możliwości co C64. Gry których nie zapomne to: - Fruity Frank - Feud - Ghostbusters - Gryzor (klon Contry z NESa) tu wersja z muzyką ja miałem bez ale za to spolszczoną - Wspomniane wcześniej Antiriad - Exolon, Cybernoid I i II, Stormlord, Jack the nipper i wiele innych Później nastały czasy Amigi: - Mortal kombat - Syndicate (jak pierwszy raz zobaczyłem intro w tej grze to mi szczena opadła) - SuperFrog - Indiana Jones and the Fate of Atlantis (ach te żonglowanie dyskietkami) - Sensible Soccer - Cannon Fodder, Swiv, Frontier, Warzone, First Samurai więcej grzechów nie pamiętam ... Cytuj Link to post Share on other sites
melomonster 1 Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Z pecetowych klasyków: - Stunts (przesiadywałem u kumpla do późnych godzin rozbijając się po trasach) - Golden Axe (podobnie^) - Day of the Tentacle - pierwsza przygodówka na PC jaką przeszedłem, świetne teksty i gagi - Duke Nukem 3D - (niezapomniane teksty Duke'a w stylu "Your face. Your ass. What's the difference?") - Grim Fandango - Star Wars: Rogue Squadron - pierwsza gra w którą grałem na własnym pc - Half Life (zwłaszcza HL2) - Seria GTA - Mafia - Seria Aliens vs Predator Cytuj Link to post Share on other sites
Kotinho94 0 Napisano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 http://www.sensiblesoccer.pl http://www.sensiblesoccer.de Tutaj znajdziecie wszelkie info o grze w legendarnego już swosa online!! Masa turniejów,ligi międzynarodowe jak i polskie od 3 aż po ekstraklasę. Warto zajrzeć! I odświeżyć dawno zapomniane chwile spędzone przed tą jakże miodną gierką Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Cannon fodder 1,2 myszka to aż czerwona była Mortal 1,2 ile tu dżojstików poszło golden axe franko Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Legendy szesnastu bitów http://gry.onet.pl/artykuly/legendy-szesnastu-bitow,1,4962289,artykul.html Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Godziny spędziłem przy Theme Hospital, Theme Park, GTA, Another World, Tomb Raider i moim zdaniem przygodówki wszech czasów Broken Sword 1 i 2, a także Woodruff and the Schnibble of Azimuth. Należy też wspomnieć o C&C: Red Alert i Wing Commander Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja w czasach amigi tłukłem przeważnie rpgi i strategie: RPG: Dungeon Master Black Crypt Shadowlands Eye of the Beholder 1\2\3 (najlepsza seria moim zdaniem) Crystal Dragon (jeszcze nie ukończona,czasem pogrywam) Ishar 1\2\3 (trójki jeszcze nie skończyłem) STRATEGIE: Utopia Warlords (w warlordsy gram w pracy na iphone) K-240 (najlepsza na amidze) Centurion The Settlers History Line Ports Of Call Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Nalovp Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Cytuj Link to post Share on other sites
gonsior666 11 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) A metal sługa znacie z automatów lat? 90 Amiga zdecydowanie Sim City Settlers Moonstone Magic pocket Stare pc Resident Evil C&C Diablo Dino cross Warcraft Dsj:p Edytowane 23 Czerwca 2015 przez gonsior666 Cytuj Link to post Share on other sites
grandsnooker 1 Napisano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Alien Breed wszystkie czesci, a dla Tower Assault zainwestowalem w CD-32 Turrican, Skeleton Crew, Guardian, Space Hulk, Littil Divil Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 a ja poszukuję pewnej gry, dostępnej w latach '90 na fliperach. - chodzi o pewną część Golden Axe (do wyboru były tam takie postacie jak: diabełek z widełkami, centaur imieniem Dora i jeszcze jakiś wojownik, któremu na głowie siedział karzeł czy coś takiego) - jeśli ktoś kojarzy grę i zna tytuł to będę zobowiązany... Bez problemu znajdziesz ją na emulatorze M.A.M.E. Tytuł to Golden Axe: The Revenge of Death Adder. Stąd ściągniesz i emulator i grę. Ewentualnie mogę Ci na maila podesłać http://www.romnation.net/srv/roms/mame103.html A co do moich gier z dzieciństwa to Atari XL i Bruce Lee i River Raid. To pierwsze gry które masterowałem pacholęciem będąc - znajomy ojca pożyczał nam kopa W Bruce Lee gram zresztą do dziś na emulatorze. Poza tym ograłem chyba wszystko warte uwagi w tamtych czasach. Potrafiłem siedzieć po 14 godzin w "wozach drzymały" aby tylko popatrzeć jak starsi grają w Double Dragon, Arkanoid, Kung Fu Master i wiele, wiele innych. Ile pasów na du**ę przyjąłem za te "gapienie się"... w dzisiejszych czasach matula by za to siedzieć poszła A jednak człowiek jakoś wyszedł na ludzi Cytuj Link to post Share on other sites
dge88 0 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 ja dalej gram w Sensible http://www.swos.pl/downloadpcswos.htmltutaj można ściągnąć wersję z aktualnymi składamy, z tego co kojarzę, to co sezon wychodzą uaktualnienia Cytuj Link to post Share on other sites
hightower 0 Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 było jeszcze takie coś jak Loom ? i serie gier ze sierry. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts