Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Tylko, że "Miecz Przeznaczenia" to nie CGI tylko urywki fragmentów z gry odtworzone na silniku w czasie rzeczywistym.

Gdyby gdzieś na końcu lub początku filmu była notka informująca o takiej sytuacji to teraz tak wiele graczy nie miałoby żadnych pretensji.

Poza tym kwestia wyglądu Yennefer to nie przecież kwestia tego, że konsole czy też PCty nie dałby sobie rady.

Akurat sama twarz nie będzie przecież pokazywana przez cały czas, a dodane kilkuset polygonów czy poszerzenie żuchwy, postarzenie twarzy nie wymaga ogromnych mocy obliczeniowych :P 

Co do Miecza Przeznaczenia to Redzi otwarcie powiedzieli, że wszystko to co było do pokazania się loga CDP RED czyli do rozmowy z Emhyrem było prosto z gry. Cała reszta to CGI. 

Jak Yenn tak będzie wyglądać w grze to ja nawet na nią nie spojrzę tylko od razu polecę do Triss. Wygląda strasznie sztucznie, na forum Wieśka już ostro wrze.

Przyznam się, że nie wiedziałem o tym.

Brakuje albo wzmianki na początku/końcu filmu albo po prostu w opisie, bo na prawdę większość graczy nadal sądzi, że to co zostało tam pokazane to w całości urywki prosto z gry.

Zresztą da się zauważyć kiedy CGI mogło być zastosowane, a kiedy jest fragment z rozgrywki, ale ten moment na statku wygląda jak autentycznie wycięty z gry (cutscenka). 

Tak, forum Wiedźmina wrze i chyba dobrze :P 

Może i tak. To jest ostatnia część przygód Geralta, chciałbym wracać do niej nawet za kilka lat i ciągle mieć to uczucie, że Redzi wykonali wszystko perfekcyjnie, że nie mam na co narzekać, że to najlepsza gra jaką stworzyli. Wydaje mi się, że konstruktywna krytyka jest ważna, bo pomaga im wprowadzić zmiany (jeżeli takie są planowane) przed premierą gry. 

Gdy czytałem całą sagę po raz pierwszy byłem jeszcze dość młodym chłopakiem, już wtedy miałem marzenia, aby powstał film albo gra tak świetnie odzwierciedlający piękno i bogactwo świata Wiedźmina.

Czasem właśnie takie małe szczegóły powodują, że sam odbiór zostaje zachwiany. 

Jeżeli nie obchodziłoby mnie to jak wygląda Geralt, inne postaci, świat w grze to tak na prawdę nie musiałbym w nią grać, bo całą historię już znam od bardzo dawna. 

Mała zmiana, a efekt jak dla mnie o wiele lepszy.

http://i.imgur.com/oZiLw64.png

Edytowane przez Antiax

Dla mnie osobiście najładniej na tych poradnikach cosplay wypadła Ciri. Geralt wygląda jak spuchnięty pączek, Yenn bez komentarza. Czekamy jeszcze na Triss. Cała nadzieja w tym, że te obrazki mogą pochodzić z okresu dużo wcześniejszego niż Miecz Przeznaczenia bo przecież Panie które się przebierały musiały to dostać znacznie wcześniej. 

wygląda dość słabo

Niestety, nie sposób się nie zgodzić. :/

Wydaje mi się nawet, że "świadek koronny" w Wiedźminie 2 (wiecie o czym piszę - o tym lesie prowadzącym na rzekę, otaczające go ruiny i jaskinie) wyglądał sporo lepiej.

Trudno, powiem wam, że wygląd jest ważny, ale bardziej niż to dla mnie osobiście liczy się fabuła, zadania poboczne, odpowiedni dla Wiedźmina klimat, humor i dźwięk.

Edzia:

Tak sobie patrzę na tego screena i ... na lewo wioska Podgrodzie, na prawo do Harena, a za rzeką do starego młyna. :D

Edytowane przez Ute
  • Popieram 5

Ogolnie moze i nie powala, ale tekstury kamienia i mostu mi sie podobaja. Zreszta chata tez calkiem niezle sie prezentuje. Nie wiadomo zapewne z jakiego etapu produkcji gry to jest, w jakich ustawieniach i na jaka platforme.

Nie ma watpliwosci, ze grafika na PC bedzie prawie na pewno lepsza niz na konsole. Moze REDzi specjalnie sie nia jakos szczegolnie nie przechwalaja zeby potem nie bylo lamentu konsolowcow, ze ich grafa wyglada gorzej niz w zapowiedziach? Mozliwosci silnika juz pokazali, teraz musza to zoptymalizowac zeby nie trzeba bylo robic SLI z Titanow. Fajnie ze dali sobie wiecej czasu na gre, bo widac jest jeszcze troche niedociagniec. Poza tym do czasu premiery pewnie beda juz nowe uklady od nvidii :D

Na razie nie powiedzieli nic konkretnego, ostatnio ogólnie mało mówią a w wywiadach z zagranicznymi dziennikarzami są wałkowane te same tematy. Ciekawe kiedy zaczną wypuszczać dzienniki bo ta dumnie zapowiadana kampania Wieśka 3 szału nie robi. Najbardziej to na obecną chwilę chciałbym zobaczyć aktualne modele postaci obu czarodziejek bo po tych ostatnich poradnikach cosplay można mieć pewne obawy....