Skocz do zawartości

Problem z uruchomieniem

Recommended Posts

Dobrze założyłeś cooler?:) Może jest totalnie źle założony i procek się tak nagrzewa, że włączają się zabezpieczenia. Z drugiej jednak strony po 5s to tak by się nie nagrzał ... Dobrze wszystko załączyłeś?

• Popieram 1

Sprawdź czy radiator nie jest luźno zamocowany na procesorze, dałeś pastę między procesor a radiator? Popraw pamięć ram w gniazdach, mogłeś przypadkiem ją poruszyć, jeśli wyjmowałeś kabelek z dodatkowym zasilaniem do płyty głównej sprawdź go czy jest podłączony ale i bez niego komputer powinien sie uruchomić

Jeśli wyjmowałeś płytę główną mozesz w celu sprawdzenia odłączyć kabelek włącznika obudowy od płyty głównej i włączyć komp łącząc piny np śrubokrętem

• Popieram 1
Gość usunięty

To niekoniecznie wina coolera i temperatur.

Autorze podaj nam:

- dokładną konfigurację swojego peceta,

- informację, czy przed montażem coolera pozbyłeś się ładunków elektrostatycznych.

To na początek.

• Popieram 2

Używałeś uziemionej maty z opaską antystatyczną na ręce? Może jesteś jedną z tych osób na milion, które uwaliło kompa wyładowaniem elektrostatycznym xD

Igorrodz - Ty rewolwerowcu, wyprzedziłeś mnie o sekundę :P

Edytowane przez LeCzarny
  • Popieram 1

zakładałem na drewnianym biurku płyta była w obudowie 

przed grzebaniem zawsze przykładam ręce do kaloryfera albo do czegoś drewnianego .

Specyfikacja :MSI Z77A-G43

XFX Core 550W 80+

Intel CORE i5-3470 3,2GHz

Używałeś uziemionej maty z opaską antystatyczną na ręce? Może jesteś jedną z tych osób na milion, które uwaliło kompa wyładowaniem elektrostatycznym xD

Igorrodz - Ty rewolwerowcu, wyprzedziłeś mnie o sekundę :P

mata antystatyczna  :rotfl:  hahahaha to nie profesjonalny serwis tylko dom :D:D :D

prędzej bym obstawiał na nieumyślne ukruszenie/wyłamanie czegoś na płycie niż ładunek elektrostatyczny

ale jestem dobrej myśli, próbowałeś rozmontować wszystko i zmontować jeszcze raz, wydaje mi się że coś po prostu nie łączy po ingerencji 

Edytowane przez elvismt
  • Popieram 1

All settings were reset to default values.

The previous overlock settings have failed, system has been restorted to its default settings.

Press F1 to run setup.

Press F2 to load default values and run setup.

Coś takiego pokazało mi po poprawieniu RAM'ów i przy starym chłodzeniu.

A i wcześniej musiałem zmienić sloty bo z radiatora za bardzo wystawał wiatrak 

Gość usunięty

Zresetuj bios zworką lub poprzez wyjęcie bateryjki z płyty... znaczy się zresetowało Ci automatycznie.

Przetestuj pamięci programem Goldmemory - każdą kość oddzielnie w różnych bankach.

• Popieram 1
Gość usunięty

wiatrak

Wentylator - to nie to samo :wariat:

Zephyry 'siedzące' na Fortisie tak mają, że mogą być głośne... znaczy się byćmoże trafiłeś na wadliwą sztukę.

Wymień go na coś z tej listy - http://forum.benchmark.pl/topic/88671-lista-polecanych-wentylator%C3%B3w-120mm-140mm/?do=findComment&comment=1014585

Oczywiście "do 20zł" z kategorii "Wentylatory 120mm" pomiń :->