FrozenShade 1 Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam, Mam na imię Kamil, od 10 lat zajmuje się programowaniem, głównie dla biznesu i przemysłu. Pracowałem i nadal pracuje jako programista, ale to według mnie trochę za mało - dlatego rozpocząłem własny projekt. Pomysł na grę narodził się jakieś dwa lata temu, kiedy z żoną klikaliśmy sobie w takiej dosyć znanej farmerskiej gierce. Sianie, zbieranie, handel.... Coś co wciąga i pozwala zabić czas. Aktualnie pracuję właśnie nad tego typu grą, po ponad pół roku pracy doszedłem do momentu, kiedy można się tym 'pochwalić' i jednocześnie potrzebna jest pomoc osób z zewnątrz. O co konkretnie chodzi? O zalogowanie się do gry i próbę grania. Ocenę tego co zostało aktualnie zrobione, wytknięcie błędów, próbę popsucia czegoś. Kilka(naście) minut dziennie Waszego cennego czasu. Ta gra jest czymś nowym, w takim sensie, że nie bazowałem na gotowych 'skryptach', silnikach i rozwiązaniach. Nie jest to żadna modyfikacja istniejącego kodu tylko coś co razem z małą grupą przyjaciół piszemy w sumie od zera. Na tym etapie brakuje jeszcze kilku elementów, część grafik to zwykłe szkice w ołówku lub paincie, ale ogólnie nadaje się to do prezentacji. Główne funkcje działają, obecna wersja jest w pełni grywalna, w niektórych miejscach można zobaczyć jakiej jakości grafiką będziemy ostatecznie dysponować. Kilka screenów: http://s21.postimg.org/su9f0c3vr/screen1.jpg http://s23.postimg.org/c29uszikb/screen2.jpg http://s8.postimg.org/ovi55nux1/screen3.jpg Osoby zainteresowane pomocą w testach proszone są o odpowiedź w tym temacie, prywatną wiadomość na forum lub kontakt na email: game.pgr(at)gmail.com Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
dominik9903 36 Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Ja chętnie pomoge Koniec roku DUŻO wolnego czsu. Edytowane 19 Czerwca 2013 przez dominik9903 Cytuj Link to post Share on other sites
wojakpl2 3 Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Witam. Chętnię pomogę. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Kajet 2 Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Czesc, ja tez chętnie pomogę. Jak cos to pisz. Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Aktualizacja: - nowy wygląd okna gry: http://s22.postimg.org/xwbhycrgx/screen1_1.png - podstawowe funkcje klubów Cytuj Link to post Share on other sites
PessTa 0 Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Ja tez mogę pomóc Cytuj Link to post Share on other sites
xentiu 56 Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 da rade się dołączyć? Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Jasne, cały czas działamy. Aktualizacja, dużo, duzo zmian: - Gazeta na ławce (widok gospodarstwa),- Opcja 'Klub' na górnym pasku, dostępna od pewnego poziomu,- Lista klubów- Lista graczy (ranking),- Dodatkowe opisy ikon na górnym pasku,- Bardziej szczegółowy opis przedmiotu w magazynie,- Dodatkowe przyciski na oknach wysyłki i sprzedaży,- Dodatkowy budynek produkcyjny, nowa receptura, nowy produkt (na razie tymczasowe grafiki),- Nowe zadanie, - Możliwość zakładania klubu- Możliwość rozpoczęcia zadania na kolejny poziom klubu- Nowa grafika: woźnica Marian- Nowa grafika: Krystyna ze Spółdzielni- Uzupełnione grafiki dla ziemniaków, rydzów i przysmaku regionalnego- Nowa szata graficzna - wykonywanie zadań zwiększających poziom klubu,- lista osób uczestniczących w zadaniu,- poprawiono większość zgłoszonych błędów. - podania do klubu rolnika,- akceptacja i odrzucanie podań,- lista członków klubu,- usuwanie z klubu,- usuwanie klubu rolnika. - lista członków klubu (z widoku rankingu),- usuwanie członka klubu,- odejście z klubu,- przerobiony widok terenu (warunki budowy),- poprawiona grafika widoku lasu,- grafiki rang klubowych,- obsługa 'kary' (po wywaleniu członka klubu lub odejściu z klubu),- obsługa rang klubowych,- edycja danych klubu. - Rozbudowa okna statusu klubu (drzwi)- Możliwość anulowania zadania- Zadania na punkty klubowe - podział rynku na skup i sprzedaż,- dodawanie do własnej listy skupu,- usuwanie z własnej listy,- dodatkowe informacje na oknach handlu,- czyszcząc pole uprawne można znaleźć pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
wojo12 54 Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam Też chętnie pomogę Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Lista zmian: - Minimapa: wyróżnione własne gospodarstwa i pola, - Spółdzielnia: przyciski wyboru ilości w skupie i sprzedaży, wybór skup/sprzedaż możliwy od razu, - Możliwość zmiany nazwy gospodarstwa po kliknięciu na jego nazwę, - Lista zdobytych nagród: ikonki podpowiedzi i 'dymki' z opisami. Cytuj Link to post Share on other sites
szymek11911 15 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 POMOGĘ ! Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Co nowego: - Grafiki pól uprawnych - Nieznacznie zwiększone ilości na zamówieniach klientów - Dodatkowa nagroda w zadaniu 2 (podanie do Nadleśnictwa) - Możliwość zmiany rodzaju niezagospodarowanego terenu (wymagane podanie do Nadleśnictwa) - Rośliny dla 13 poziomu (na razie brak wszystkich grafik) Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Też chętnie sprawdzę, jeśli potrzebujecie kogoś do grafiki to pisz Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Zaproszenie wysłane. Dzięki, ale z grafiką sobie radzimy, artystki wzięły się do roboty. Cytuj Link to post Share on other sites
berger6630 1391 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 jak by coś to moja małża też by pograła Cytuj Link to post Share on other sites
xentiu 56 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 chyba zdarzył mi się mały bug. Przy usuwaniu kamieni z pola znalazłem pod nim kasę, robiłem to na szybko i wydaje mi się że po wyskoczeniu komunikatu o znalezieniu pieniędzy, kamień nadal stał, ponowne usunięcie już było bez problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 @xentiu: sprawdzę, ale to mi bardziej na glitch wygląda. jeśli dostałeś kasę to kamień został usunięty po stronie serwera. Mogło sie nie odświeżyć na ekranie. W każdym razie poklikam w to później. @berger6630: zaproszenie wysłane. Kolejna aktualizacja:- nowe grafiki na mapie,- kilka nowych ikon,- możliwość rozpoczęcia zadania z nagrodami (kluby)- skrzynia z nagrodami- informacja o ilościach skupu i sprzedaży na oknie ofert Cytuj Link to post Share on other sites
kustyk 0 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Też chętnie posieję marchew Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Zaproszenie wysłane Kolejna aktualizacja:- kalkulator przeliczający opłacalność klienta,- nowa nagroda w zadaniach klubowych: kalkulator,- nowy przedmiot u Heńka: kalkulator,- informacja o ilości pól uprawnych na oknie gospodarstwa,- grafiki buraków, żołędzi i nawozów- nowe zadanie do wykonania Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Aktualizacja: - czat klubowy (tablica w klubie), - drobne poprawki graficzne, - dodatkowa informacja przy zakupie/sprzedaży - drobne poprawki w kalkulatorze Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 2 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Aktualizacja:- nowe przedmioty: albumy roślin,- stałe bonusy do doświadczenia z wybranego terenu,- specjalne zadanie u Mariana,- poprawki i zmiany w kalkulatorze,- drugi sposób nagradzania w zadaniach klubowych,- kolory na paskach w liście uczestników zadania informują o możliwości otrzymania nagrody (szary - za mały wkład),- zmienione parametry nagród dla 2 najlepszych. Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Aktualizacja:- Obsługa cookies,- Obsługa ctrl-c i ctrl-v na oknach,- Zapamiętanie ostatnio wpisanego loginu,- Nowa informacja u Mariana,- Nauka u Andrzeja - mini event, 2 razy w tyg.- Skrzynka PW: usuwanie starych powiadomień. Cytuj Link to post Share on other sites
krisdusz 0 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Jesli jest możliwość to chętnie bym wziął udział w testach. Sent from my iPhone using Tapatalk. Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Aktualizacja:- Szansa na zwiększony zbiór,- Wygodniejsze rozpoczynanie skupu i sprzedaży,- Poprawiony błąd uruchamiania w przeglądarce IE,- Nowa grafika Krystyny. Cytuj Link to post Share on other sites
FrozenShade 1 Napisano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Aktualizacja:- Odtwarzanie ostatnich wpisów chatu po restarcie (od następnego restartu),- Rozróżnianie przeczytanych i nieprzeczytanych wpisów na chacie,- Zmiana opisu gospodarstwa/pola uprawnego na mapie,- Informacja dla Sekretarzy Klubu o nowym oczekującym podaniu,- Panel 'Twoje dane': podana data dołączenia do gry,- Poprawiony błąd uruchamiania w przeglądarce Opera,- Informacje na liście członków: od kiedy w klubie, ostatnie logowanie,- Dodatkowa informacja przy opcji rozbudowy budynku,- Nowe zadanie i rośliny (14 poziom),- Nowa grafika na mapach (rzeki),- Nowa grafika - Handlarz Heniek. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts