Skocz do zawartości

Jaki procesor do Assassin's Creed III?

Recommended Posts

Za 650 nie znajdziesz i5 z plyta i ramem. Jedyne co to zostaje phenom jezeli chcesz 4 rdzenie, od ktorego i tak bedzie lepszy pentium 2020. Zawsze mozesz w kwocie 300zl kupic jakiegos core 2 quad i wsadzic zamiast c2d ktorego sprzedasz za jakies 60zl tyle, ze nie wiem czy to ma sens ;)

Edytowane przez pocio

Jedyne co to zostaje phenom jezeli chcesz 4 rdzenie, od ktorego i tak bedzie lepszy pentium 2020. 

W tabelkach będzie a grach korzystających z 4 rdzeni NIE ! w Crysisa 3 na g2020 nie da sie grac , w battlefielda 3 przy 64 graczach nie da sie grać a na Phenomie jak najbardziej ;) ale po co mu mącić głowę Phenomem skoro mówi że może dozbierać do i5 ? 

• Popieram 1

@WielebnyRay_PL

Na początku myślałem o i5 2400 + msi b75a-g43 + 4 gb ramu ale drogo wyszło więc szukam czy można taniej :)  Też wole nówki ale cpu i ram można używki, mobo nowe bym wziął.

@PxSv96

Nie widzę złącza PCI do podłączenia karty dźwiekowej.

@pocio

Dozbieram do i5  :)

Zostaje pytanie czy brać msi b75a-g43 czy styknie h61?

Edytowane przez jaycob

@pocio trzymaj tak dalej :P

@jaycob  
jest pod bateryjka od biosu i wejdzie np ta http://www.morele.net/karta-dzwiekowa-creative-sound-blaster-recon-3d-pcie-bulk-487138/

ale co do kart dźwiękowych nie mam pojęcia to jest tylko przykład .

Jeśli będziesz korzystał z SATA III , USB 3.0 (wiąże się z dobrym pendrivem czy dyskiem) i w przyszłości będziesz chciał 2 karty to weź B75 jeśli to ci nie potrzebne to H61

• Popieram 1

Na allegro są płyty na P67 po 220zł i radzę ci taką płytkę kupić bo będziesz mógł sobie podnieść mnożnik o 4 na cpu + 4 podbije turbo boost wyjdzie 800mhz więcej.

W AC3 trzeba w pliku cfg wyłączyć v-sync bo inaczej w ta grę nawet na I5 się grać nie da a wiem co mówię bo mam I5 i grałem w tą gierkę ogólnie gra ma słabą optymalizację i zawsze coś tam lekko zwalnia ale z v-sync ta gra jest tak zamulona że zakrawa to o kpinę.

• Popieram 1

Dziwna sprawa bo ACIII chodzi elegancko na laptopie z pentiumem b960 4gb ram i gf 710m na defaultowych ustawieniach... Probowales w ogole grac w to na sprzecie ktory aktualnie posiadasz? patrze teraz na ustawienia i wszystko jest na medium w 1366x768.

Sterowniki AMD pod ta grę są totalnie skopane. Sprawdzałem na 7970 na minimalnych detalach, przy większej ilości strażników lub przy ucieczce były spadki. Sterownik ubija podkręcone do 4.8 ghz 2600k, były spadki do 40-42 fps, czyli poniżej granicy płynności, a karta chwilami zbijała zegar do 501 mhz np. na dachach z powodu małego obciążenia. Na szczęcie to ekstremalny i dość osamotniony przykład tego jak stery potrafią ubić wydajność.

Jeśli chodzi o cpu to gra korzysta z dwóch rdzeni, ale geforcy fatalnie działają na 2 rdzeniowcach. Minimum pod tą grę to i3 540 + gtx 460. Nie wiem jaki masz budżet, ale skoro bierzesz pod uwagę używany sprzęt to za 600-650 zl da się dostać zablokowanego sandy bridge z płytą na h61, a to ciągle bardzo wydajny sprzęt i doskonała baza nawet pod mocne gpu z 670/7950 włącznie.

Edytowane przez dominator-gt
  • Popieram 1

GeForce może i działa fatalnie na procesorach dwurdzeniowych, ale w ostatnim czasie NV znacznie zmniejszyła narzut. Efekt jest taki, że w większości nowych gier ich karty działają dużo lepiej od Radeonów. Oczywiście pomijając te nieszczęsne przypadki z pierwszego zdania ;).

Edytowane przez tomcug
  • Popieram 1