3k0m1Ny 0 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam wszystkich Proszę o pomoc w doborze płyty głównej pod "Intel i5 750" Interesuje mnie płyta w wymiarze ATX oraz aby miała 2 wejścia PS/2 dla myszki i klawiatury. Płyta musi również obsługiwać pamięci DDR3. Moimi typami na dziś są: MSI P55-CD53 Gigabyte P55-UD3 Asus P7P55D P55 Są to płyty z tej samej wagi cenowej ~420zł Proszę o wszelkie sugestie i rady, a może polecicie mi coś innego? Chciałbym dodać że lada dzień zamierzam kupić płytę główną. Czekam na opinie fachowców. :oops: Cytuj Link to post Share on other sites
greco 0 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Mam Gigabytea UD3 i jestem z niej aktualnie zadowolony. Chociaż przed upgradem biosu było nieciekawie. Płyta łatwa w OC – ogólnie ją polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 MSI P55-CD53 Gigabyte P55-UD3 Asus P7P55D P55 Są to płyty z tej samej wagi cenowej ~420zł Ten Asus jest ponad 100zł droższy Na Twoim miejscu brałbym chyba Gigabyte Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 UD3 ma tylko jedno gniazdo PS2. Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 UD3 ma tylko jedno gniazdo PS2. Żaden problem http://www.techfuels.com/attachments/everything-else/4809d1218619870-poweredge-servers-usb-ps2-adapter-cable-poweredge-servers-usb-ps2-adapter-cable.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 UD3 ma tylko jedno gniazdo PS2.A jeśli można zapytać do czego w dzisiejszych czasach potrzebne PS/2 ??? Cytuj Link to post Share on other sites
3k0m1Ny 0 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 ps/2 potrzebne jest do wydajnej i bezproblemowej gry, z własnego doświadczenia wiem iż jest to lepsze rozwiązanie niż usb / usb poprostu czasami przerywa.. Proszę o jakieś opinie co do tych płyt głównych IGORUSS> Mówisz że Asus jest o 100 zł droższy jednak wyczaiłem aukcje za 420zl http://www.allegro.pl/item928010240_asu ... an_fv.html czy w takim radzie ta karta będzie dobrym rozwiązaniem? proszę o odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 IGORUSS> Mówisz że Asus jest o 100 zł droższy jednak wyczaiłem aukcje za 420zl Bo to jest używana Ale oprócz teoretycznie mocniejszej sekcji zasilania (bo w praktyce więcej jak 6 faz nie robi różnicy) dużo lepsza od UD3 nie jest Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 zastanów się tez nad MSI p55-gd55 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 IMO UD3 jest lepszy od GD55 Cytuj Link to post Share on other sites
.daft 433 Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 ps/2 potrzebne jest do wydajnej i bezproblemowej gry, z własnego doświadczenia wiem iż jest to lepsze rozwiązanie niż usb / usb poprostu czasami przerywa...a myslalem, ze czasy kamienia lupanego mamy juz za soba... Cytuj Link to post Share on other sites
3k0m1Ny 0 Napisano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 IMO UD3 jest lepszy od GD55 widziałem testy płyt głównych pod 1156 na jakiejś innej stronce i MSI była wyżej oceniana.. Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 28 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 ps/2 potrzebne jest do wydajnej i bezproblemowej gry, z własnego doświadczenia wiem iż jest to lepsze rozwiązanie niż usb / usb poprostu czasami przerywa.. :), to chyba klawiatury za 5zł. Cytuj Link to post Share on other sites
3k0m1Ny 0 Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 nikt mi nie wmówi że usb jest lepsze niż ps/2 koniec i kropka. co do tematu to wybrałem MSI P55-GD65 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Nie chcę siś kłócić ale podaj jeden racjonalny argument w czym PS2 jest lepsze od USB ??? Cytuj Link to post Share on other sites
3k0m1Ny 0 Napisano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Nie chcę siś kłócić ale podaj jeden racjonalny argument w czym PS2 jest lepsze od USB ???nie ma problemu. USB przerywa czyli gram gram i myszka sie zacina, wtedy musze wyjac ją z usb i włożyc jescze raz zeby dalej działała (myszke mam Blade dla graczy), nie jest to częste ale zdarza się a to mnie irytuje. Dodam że to nie tylko mój problem ale również kolegi z reala (ktoś na tym forum też tak miał i pisał o tym). Jakby tego było malo to klawiatura czasami nie działa jak włanczam komputer i chcę zmienic system/profil (bo mam wgrane 2), jakby usb nie bylo aktywne jeszce na tym czarnym pulpicie przy włanczaniu systemu .. xp. z PS/2 nigdy nie miałem problemu a kompa mam od 98 roku :> Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 klawiaturę to i ja mam na PS/2 bo nie ma problemu z wykrywaniem na różnych płytach, ale mysz jest o wiele lepsza pod USB, nie zdarzyło mi się, żeby mysz przerwała tak jak napisałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 A ja mam taki problem, najczęściej podczas startu XP. Pod linuchem nigdy nie miałem z tym problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
3k0m1Ny 0 Napisano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 prosze oto kolejny przykład więc IGORUSS to będzie ten racjonalny powód. wystarczy. btw. godzine temu przyszedl do mnie juz i5 750 oraz msi p55-gd65 Cytuj Link to post Share on other sites
rogal877 0 Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Napisz jak się sprawuje ta płyta bo też chcę ją kupić i i5 750 Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 kupujcie Gigabyte P55-UD3 kolega kupił 2 dni temu, dostał płytę z uszkodzonym gniazdem procesora (brakuje pinów czy coś takiego) i Gigabyte mu nie uznaje reklamacji mówiąc że to on płytę uszkodził (co jest kompletną bzdurą...) ogólnie płytkę otrzymał prawdopodobnie po serwisową, wysyłają ludziom kit no a gość wyrzucił prawie 400zł w błoto bo płyta się nie nadaje do czegokolwiek a mnie to tylko utwierdziło w opinii na temat Gigabyte bo tez z ich płyta i karta graficzna miałam problemy pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiekm7 0 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 kolega ma racje z tymi servisami, plyty ktore wymieniles niczym wiekszym sie nie roznia od siebie, ale praktycznie zawsze najlepsze plyty mial asus, wiec wez cos z asusa chocby za ich servis ktory jest najlepszy na swiecie, tyle co mialem okazje skorzytac (2 razy laptop i grafa znajomego) i posluchac innych jak szybko i bezproblemowo zostali zalatwienie to ten servis jest jak z bajki, poza tym ta plyta asusa kosztuje +/- 440zl Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 @dianek nie rozumiem Twojej postawy "ktoś coś komuś" a Ty od razu że firma be. Powiedz koledze, żeby się ze mną skontaktował i wyjaśnię sprawę. Jeszcze na dodatek twierdzisz, że sprzedajemy poserwisowe produkty jako nowe? Zastanów się jakie bzdury piszesz Cytuj Link to post Share on other sites
greco 0 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 kupujcie Gigabyte P55-UD3 kolega kupił 2 dni temu, dostał płytę z uszkodzonym gniazdem procesora (brakuje pinów czy coś takiego) i Gigabyte mu nie uznaje reklamacji mówiąc że to on płytę uszkodził (co jest kompletną bzdurą...) Mam tą płytę i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. Jedyny mankament to bios chyba F3 który sprawiał problemy, ale po wgraniu F5 wszystko super. Płyta dobrze się prezentuje i pracuje stabilnie, łatwy OC i tyle . Co do asusa w poprzednim kompie miałeł asusa a7v8x no niby chodziła przez ładne kilka lat, ale czasami jakieś dziwne problemy sprawiała. Co do serwisu obu firm się nie wypowiadam bo naszczęście nie mam doświadczeń. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts