Skocz do zawartości

Jaką kartę graficzną kupić?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Skitles,

Recommended Posts

Witam.
W najbliższym czasie chciałbym sobie kupić kartę graficzną. Nie chciałbym jakieś słabej karty graficznej, ani za mocnej. Tak żeby pasowała do reszty podzespołów bazowych. Karta może być nowa jak i używana. Chciałbym abyście mi doradzili jaka karta byłaby najodpowiedniejsza na mój komputer.
Mój PC:
Procesor: Intel pentium III Xeon, 2 rdzeniowy 2,66.
Płyta główna: Gigabyte 945GCM-SL2 http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-945gcm-s2l/specs/

Pamięć RAM : 3GB

Zasilacz: LPG12 550W

Budżet? Równie dobrze mogę ci polecić tytana za 4 000zł, albo śmiecia za 100zł. Nie piszesz zastosowania tej kary... Czy tylko pulpit + przeglądarka czy może gry, a jak już to jakie. Weź się zastanów zanim temat zakładasz czego Ty właściwie chcesz.

• Popieram 1

Nie piszesz zastosowania tej kary

Pewnie ktoś mu za skórę zaszedł i chce się w ten sposób odwdzięczyć :P

A tak na serio to j.w. autor powinien podać przeznaczenie karty i budżet jakim dysponuje. Bez tego to można polecić SUPERWYDAJNĄ GT 630 2GB DDR3!!!

Edytowane przez Abizer
  • Popieram 2

Jeżeli używana, to zdecydowanie HD7770, jeśli musi być nowa, to HD7750.

Do twojej platformy nic mocniejszego nie opłaca się zresztą kupować, bo procesor tego nie obrobi.

Obie są dość energooszczędne, dzięki temu ten niepewny zasilacz powinien wytrzymać takie obciążenie.

• Popieram 1

No tutaj godna polecenia jest jeszcze stara, dobra gtx 460 którą na allegro dorwie się w tych cenach ale ona jest bardziej prądożerna od nowszych radków i gtx- ow

@up 470-tki chodza trochę drożej, ale pewnie coś by się udało wygrzebac

Edytowane przez Abizer
  • Popieram 1

Niezbyt mocny procesor 2 rdzeniowy i nVidia, to jakoś nie za bardzo pasuje do siebie.

Kwestia zasilacza też nie jest zbyt ciekawa, te 500 W to on ma, ale na papierze.

Radeony HD77x0 nie są zbyt prądożerne i z nimi powinien sobie poradzić.

Edytowane przez Pawel7
  • Popieram 1
  • Rozwiązanie

Bez jaj kto o zdrowych zmysłach wsadził by GTX680 do G850 a GTX470 do cora 2 rdzenie.

Ja bym nie kupił 7770 bo jest za drogi w tej cenie są lepsze karty ale słaby procesor więc nie ma sensu przepłacać 5770 i basta hehe.

Edytowane przez Skitles
  • Popieram 1

Bez jaj kto o zdrowych zmysłach wsadził by GTX680 do G850 a GTX470 do cora 2 rdzenie.

Ja bym nie kupił 7770 bo jest za drogi w tej cenie są lepsze karty ale słaby procesor więc nie ma sensu przepłacać 5770 i basta hehe.

To już bym wolał GTX 460 :P W podobnych cenach na allegro a lepsza o ponad 20%

http://www.hwcompare.com/8267/geforce-gtx-460-1gb-vs-radeon-hd-5770/

Edytowane przez Abizer
  • Popieram 1