Patrio.94 2 Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam wszystkich. Od zawsze miałem problemy z tą nagrywarką (LG GSA-H55N) Nie czyta niektórych płyt np. esperanza,shivaki,hawk Ostatnio chciałem coś zainstalować z płyty shivaki,więc pożyczyłem się od kolegi nagrywarki marki Liteon i wszystko poszło bez przeszkód. Gdy ją odpiąłem i podłączyłem starą system nie ruszał(wentylatory chodzą,czarny ekran) próbowałem przestawiać zworki i nic to nie dało,dopiero gdy odłączyłem napęd system ruszał. Często wypalam różne rzeczy i jest mi ona potrzebna. Proszę o pomoc :help: Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Jeśli ma jeszcze gwarancje, to wyślij ją do LG. Jeśli nie, to sobie odpuść i kup nową, bo nie ma sensu męczyć się z wadliwym napędem. Niestety ale serie "H" do niezawodnych nie należą w przeciwieństwie do poprzednich, np: GSA-4167B, wyjątek stanowią jedynie H10. Cytuj Link to post Share on other sites
lech13133 0 Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 miałem napęd od LG gsa-4163b i nie czytała oryginalnej płyty gothic 3. Poszedłem na gwarancje z napędem i dostałem nówkę z serii H nie pamiętam jaki był model dokładnie ale wszystko działał dobrze do dziś Cytuj Link to post Share on other sites
Patrio.94 2 Napisano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 niestety gwarancja minęła ;/ a co z drugą nagrywarką? gdy ją podłącze komp też nie odpala jaka jest szansa na to że obie padły? Cytuj Link to post Share on other sites
lech13133 0 Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 to teraz nic tylko sprzedaj swoją na allegro i kup nówkę Cytuj Link to post Share on other sites
Patrio.94 2 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Temat do zamknięcia Po interwencji system mechanic stara nagrywarka znów działa,problemem mógł być daemon tools lub coś związanego z oprogramowaniem. A nową i tak mam zamiar kupić bo ta chodzi jak suszarka do włosów ... Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts