Skocz do zawartości

Komputer do pracy i rozgrywki do 1500 zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez TikTuck,

Recommended Posts

Polecam wpisanie, 5800k+6670 vs 7770 wyskoczy pare tematów w którym ludzie potwierdzają że szybszy jest zestaw z 7770.
7770 jest zbudowany na tej samej architekturze co 7790 więc nie wiem co się czepiasz, a na tym CF większość gier co najwyżej na low/średnich(nowych),a w grach które źle się skaluje to pewnie nie pójdzie. Łączenie w tym budżecie takich tanich kart, nie ma najmniejszego sensu, podałem 2 zestaw, bo zwiększył się budżet.
Już nie będę wspominał o świetnym pomyśle dania 6670 z pamięciami DDR3. CF tych kart najwyżej wydajność 6750 na pamięciach GDDR5.
Jeśli szukałeś tych podzespołów na ceneo, to 100zł jeśli nie więcej dojdzie mu za same przesyłki, lepiej kupować w jednym sklepie.

Bzdury :). Tyle w temacie

Temat jest rozwiązany , więc podałem dwie sensowne konfiguracje , hd 7770 jest bardzo słabą kartą i nie opłacalną , która na początku mu polecałeś , mój zestaw scala  się dobrze , nie wiem o co ci chodzi. Do tego mniej wydajny procek , który po podkręceniu ma podobne wartości , ale nadal guruję tutaj a10 5800k i jest bardzije podatny na oc.Drugi zestaw podałeś sensowny ja go zmieniłem , bo trochę rzeczy mi się w nim nie podobało. Nie wiem po co te spiny , po prostu hd 7770 jest nie opłacalną kartą , a jeżeli nadal myślisz , że wydajność pomiędzy gddr3 , a gddr5 jest trzy razy wydajniejsza to jesteś w błędzie. Chyba nigdy nie testowałeś tego w praktyce , a  wysuwasz tutaj wyłącznie swoje teorie. Temat jest rozwiązany.

Dodam jeszcze , że mówiłeś coś o nie działających grach , co jest totalną bzdurą. Lepiej zostaw to dla siebie. Pozdrawiam i temat do zamknięcia.

To pokaż mi test z grami , anie walisz mi tu 3dmarkami. Procesor i karta bardzo dobrze się scalają , a polecając teraz hd 7770 sam się ośmieszasz do tego śmieszny procesor athlon.

DO BUDŻETU 1500 ZŁ APU JEST NAJBARDZIEJ OPŁACALNE . POWYŻEJ 1500 ZŁ ZŁOŻYŁEM INNĄ WYDAJNIEJSZĄ KONFIGURACJĘ.