Gość usunięty Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 3sek szukania w google Brawo za szybkość. Ja takie rzeczy znajduję w 4 sekundy (czyli wolniej). Poza tym to test z portalu z logo Nokia w nazwie, zatem w 100% nie można mu przyznać bezstronności. Niemniej jakiś obraz jest - dzięks. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 (edytowane) Ariox. Prawda jest taka a piszę to jako osoba całkowicie postronna, że w dobrym świetle s4 ma lepsze fotki. Mniejsze szumy i więcej szczegółów. Lumia pokazuje pazur dopiero przy kiepskim oświetleniu. Przynajmniej takie odniosłem wrażenie czytajac kilka testów i porównując fotki. Edytowane 2 Października 2013 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 To może jeszcze taki linik cały test co podał @Ariox: http://allaboutwindowsphone.com/features/item/18471_Nokias_PureView_copied_Lumia_1.php W porównaniu z S4 nie napisali jak te fotki robili itp. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 (edytowane) Ja sam nie staram się z góry zakładać że Nokia jest lepsza, po prostu czytałem już sporo wcześniej o 1020 w porównaniu do innych aparatów w smartfonach. (swoją drogą sam nigdy bym sobie 1020 nie kupił - uważam to za stratę pieniędzy za które mógłbym mieć smartfona i dobry aparat fotograficzny - w sensie 2 urządzenia). Samsung robi świetne zdjęcia - jednak - nie wiem jak to się po polsku zwie, ale na angielskich portalach pisze że w SGS4 jest większe "photo enhancement" - ulepszenie obrazu w wolnym tłumaczeniu - a przekłada sie to na to, że fotki są bardziej kolorowe, "ulepszone", przez co wyglądają świetnie, ale nie oddają tak rzeczywistych kolorów. P.S. Fotki z SGS4 są porównywalne do L920, ale do L1020 IMO im brak dość dużo. Edytowane 2 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 lol... to za każdym razem jak ktoś pokazuje lukę w Androidzie musi dla przeciwwagi poszukać czegoś negatywnego nt WP8 lub iOS?To i w drugą stronę, jakieś wytknięcie niedoskonałości WP kończyło się riposta 'a bo android...'. Albo nie, czekamy na GDR7, tam będzie wszystko. Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Nie bądź śmieszny. A swoja drogą zarzucić WP8 że ma skopane ustawianie głośności (bo ma) to co innego jak Największy atak na androida... o którym z reszta nic nie mówimy... bo przecież lepiej w "zemście"(?) za wytykanie błędów androidowi rzucić się na mnie i na WP8... żałosne... Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Największy atak na androida... Nie rozumiem Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 (edytowane) Zerknij poprzednie posty w tym temacie, nie chce mi się powtarzać. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalk now Free Edytowane 3 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Ja pomału jestem zmuszony do sprzedania telefonu z wp8, działa całkiem ok, ale braki w oprogramowaniu to jest katastrofa. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 jakie braki/? Btw, miałem dziś okazje bawić się S III mini i to dosyć czystym, niezawalonym apkami. Dość częste zmulenia WTF ? ;d Jakość wykonania taka sobie. Tylna klapka jak z papieru :3 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 (edytowane) Ja na moim SIIIMini mam może z 20 aplikacji zainstalowanych i też zamula nawet przy prostych grach typu Subway Surfers (brak z tego powodu jest załamany ). Se7enfiy - jaki smartfon masz do sprzedania? Edytowane 3 Października 2013 przez Tabalan Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Ja pomału jestem zmuszony do sprzedania telefonu z wp8, działa całkiem ok, ale braki w oprogramowaniu to jest katastrofa. czego brak? Jaki fon i za ile? Daj linka do aukcji - kuzyn chce SGS3 na L920 najlepiej zmienić - więc potencjalnego kupca już masz drugiego. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 htc 8s za 450 ale ma plamke na wyświetlaczu, takie przejaśnienie. Trzeba by było wysłać do serwisu to by wymienili. A aplikacji jakich brakuje jest multum, nie chce mi się wymieniać, ale nie chodzi o jakieś pierdoły typu twittery czy inne instagramy. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Każdy ma inne priorytety i wymagania. Jeśli nie mogłeś znaleźć jakiś aplikacji to trudno, sklep jest rozwijany więc miejmy nadzieje te 'braki' będą szybko uzupełnione. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 @2up No to wymień z 10 pozycji, piszmy o konkretach. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Aplikacji geodezyjnych brakuje, kilka aplikacji jest niedorobionych, kilku rozrywkowych brakuje. Official twitch. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 majewski, ta plamka to nie tylko u Ciebie, to we wszystkich 8s, u brata też taka jest. Wada fabryczna. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Dlatego pewnie wymienią bez problemu Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Czytałem, że w Windows Phone nie można wyłączyć autoobracania obrazu. Prawda czy fałsz? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 true 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 nie ma, co mnie z resztą dziwi bo wielu użytkowników tego chce już od dawna... cóż... http://www.retrify.com/root/wp-content/uploads/2013/09/screenshots-of-Windows-Phone-8-GDR3-and-Bittersweet-Shimmer.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Wydaje się, że na te najgłośniejsze krzyki już niedługo dostaniemy odpowiedz. Mnie jakoś nie doskwiera ta rotacja ekranu ale jak ludzie chca, to niech mają możliwość... Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 wydaje mi się, że wynika to z optymalizacji samego obrotu - dajmy na to na Nexus 7 jest to prawie że natychmiastowe - w WP8 trzeba chwilkę poczekać zanim się ekran obróci. Cytuj Link to post Share on other sites
WombaT 3 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Zaraz zaraz, tylko nie demonizujmy tak straszliwie androida bo wszystko wszystko zaczyna się od tego, że system jest otwarty. Każdy kij ma dwa końce. Otwartość staje się problemem w momencie gdy w padnie w ręce użytkownika idioty, a ilu takich jest? Zdecydowana większość. Tak samo jak w przypadku innych systemów i sprzętów wszystko zależy od użytkowników. Jest pewien, że gdyby WP dać nagle taką samą popularność jaką ma andek w przeciągu miesiąca pojawiła by się cała masa wirusów i całego innego szmelcu. Kwestia czasu. Zamknięty system pomoże co najwyżej przed tym, że ew. zaraza będzie się wolniej rozchodzić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 sgs3 mini przy 20 zainstalowanych aplikacjach już zamula. To nie popularność go zamula, lecz słaba optymalizacja. Apple jakoś sobie z tym poradziło. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts