seebeek17 9 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Działać powinien, ale różne kompilatory, różnie działają Mam MS Visual Studio 2010 i nie dziala ;/ Wyszukiwanie w stringu jest: http://www.cplusplus.com/reference/string/string/ a cos w jezyku ojczystym-polskim, mozna? nie to ze ang. nie umiem ale nie chce mi sie czytac po angielsku string::append string::assign string::at string::back string::begin string::capacity string::cbegin string::cend string::clear string::compare string::copy string::crbegin string::crend string::c_str string::data string::empty string::end string::erase string::find string::find_first_not_of string::find_first_of string::find_last_not_of string::find_last_of string::front string::get_allocator string::insert string::length string::max_size string::operator+= string::operator= string::operator[] string::pop_back string::push_back string::rbegin string::rend string::replace string::reserve string::resize string::rfind string::shrink_to_fit string::size string::substr string::swap string::nposgetline (string) operator+ (string) operator<< (string) operator>> (string) relational operators (string) swap (string) WTF?? to tyle jeszcze tego jest?!? ja myslalem ze tylko jest kilka "std::" jedno string, tablice, szablony.... -,^ Co jest czego ja jeszcze niewiem?? 0.0 Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Mam MS Visual Studio 2010 i nie dziala ;/ MSVC++ nawet między różnymi edycjami różni się w interpretacji kodu. Przeczytaj błąd i szukaj rozwiązania, tak się programuje a cos w jezyku ojczystym-polskim, mozna? nie to ze ang. nie umiem ale nie chce mi sie czytac po angielsku Przyzwyczajaj się, w języku polskim wszelkie zasoby ponad podstawy są słabej jakości o ile w ogóle są. Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Przeczytaj błąd i szukaj rozwiązania, tak się programuje ok. a jak nie bede wiedzial gdzie jest blad to sie spytam was ;p Przyzwyczajaj się, w języku polskim wszelkie zasoby ponad podstawy są słabej jakości o ile w ogóle są. hehe...to ja jak sie naucze w miare c++ to zrobie taki wielki mega poradnik po polsku o c++, wiekszym od "Zera do gier kodera"! :D:D a co jeszcze jest dalej, w zaawansowanym c++? po tych tablicach i szablonach?? Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 hehe...to ja jak sie naucze w miare c++ to zrobie taki wielki mega poradnik po polsku o c++, wiekszym od "Zera do gier kodera"! :D Do napisania poradnika nie wystarczy się nauczyć, trzeba mieć bardzo dokładną wiedzę na dany temat. A tego nigdzie się nie nauczysz, tę wiedzę można zdobyć tylko pisząc tysiące linii kodu i ucząc się na błędach. a co jeszcze jest dalej, w zaawansowanym c++? po tych tablicach i szablonach?? Cały wielki, wspaniały świat. Ten cały poradnik to jedynie czubek góry lodowej. Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Zostawcie go, to jest tuman i szkoda czasu na niego, skoro ma bana na google i nie umie angielskiego, a w dodatku myśleć też nie umie. 1 Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Zostawcie go, to jest tuman i szkoda czasu na niego, skoro ma bana na google i nie umie angielskiego, a w dodatku myśleć też nie umie. zebys sie nie zdziwil... besztac cie nie bede bo warna dostane... tak wgl. to pisalem ze umiem angielski ***** <-- cenzura, na wypadek warna wez lepiej wyjdz z tego tematu i idz do swojej aukcji... Edytowane 14 Czerwca 2013 przez seebeek17 Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Po pierwsze to przerzuć się na coś innego, prostszego - polecałem Code::Blocks. Link to post Share on other sites
bar1004 102 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Stary, ale jak tobie "się nie chce" czytać po angielsku to raczej nie masz co szukać w programowaniu - prawie wszystkie języki są po angielsku, większość sensownych poradników jest po angielsku itd. Więc jak tobie się nie chce jak ktoś Ci daje, to po co komuś ma się chcieć w ogóle tobie to dawać. Edytowane 14 Czerwca 2013 przez bar1004 3 Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Zawsze pozostają języki ezoteryczne http://pl.wikipedia.org/wiki/LOLCODE 1 Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 @@bar1004, nie wiem po co. Mam cichą nadzieję, że z wiekiem się ogarnie (nie wiem ile ma lat). Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Zawsze pozostają języki ezoteryczne http://pl.wikipedia.org/wiki/LOLCODEHaha, masakra, czemu tego nie było na infie Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Jest jeszcze mindfuck 1 Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Raczej Brainfuck Poza tym Whitespace, Shakespeare i kupa innych... Spam się robi 1 Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 15 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 nie wiem po co. Mam cichą nadzieję, że z wiekiem się ogarnie (nie wiem ile ma lat). juz mam nowa range wiec juz sie ogarnolem jak myslisz ile mam lat? (takie tam male pytanie 4 szatkus)... moge was pocieszyc ze planuje sie jeszcze uczyc php, html, javascripta, unreal scripta, SQL, i moze kiedys jeszcze zwykle C# xD Link to post Share on other sites
bar1004 102 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 (edytowane) No chyba jednak nie "ogarnołeś", najpierw ogarnij słownik... Nie mówię, że każdy musi pisać perfekcyjnie, no ale nie popełniać błąd w co drugim zdaniu. Edytowane 15 Czerwca 2013 przez bar1004 Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Raczej Brainfuck Poza tym Whitespace, Shakespeare i kupa innych... Spam się robi Ah mea culpa. Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 15 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 "ogarnołeś" "ogarnąłeś" powinno być, co Ty nie wiesz? xD i jak w co drugim zdaniu, jak nie w co drugim zdaniu Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Już przestańcie może. Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 jak myslisz ile mam lat? (takie tam male pytanie 4 szatkus)...Stawiam na 14 lat. A nie, 12. Bo jak ja miałem 14 lat to byłem znacznie bardziej ogarnięty Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Stawiam na 14 lat. A nie, 12. Bo jak ja miałem 14 lat to byłem znacznie bardziej ogarnięty to bylo pytanie dla szatkusa, i nie trafiles tak wgl. to lepiej pozniej dorastac tak na serio niz zbyt wczesnie sie martwic problemami... kiedys byl chyba na bestach taki demot "Jesli ktos nie przestanie grac nigdy nie dorosnie. ... To ja nigdy nie przestane grac!" cos takiego, i cos tam zeby zawsze byc mlodym, bla bla bla... Jesli zrozumiales o co mi chodzilo wyzej to nie shejtujesz(zhejtujesz*??) tego posta Link to post Share on other sites
Chumanista 7 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Mogę dla dobra ludzkości prosić o zamknięcie tematu, anyone? Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Mogę dla dobra ludzkości prosić o zamknięcie tematu, anyone? nie dobra kolejne(teraz trudniejsze) pytanie. jak zrobic by w konsolce "kasowalo" hmm...teraz jak to wytlumaczyc..?.. Wlaczam program, pokazuje sie pierwsze menu, klikam np. opcje 2, ktora przenosi mnie do innego menu. jak teraz zrobic by wyswietlalo tylko to drugie menu bez pierwszego 2 linijki wyzej? Link to post Share on other sites
Chumanista 7 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Po raz kolejny myślę że wynalazca urządzenia do bicia ludzi po twarzy przez sieć byłby miliarderem. No ale proszę bardzo: http://bit.ly/169cIhP A do autora: "Trolling is a art. You fail it." I WYWAL LINK DO STOPGOTOWCOM.PL ZE STOPKI BO WŁAŚNIE W TYM TEMACIE CO POST CHCESZ NOWY GOTOWY KAWAŁEK KODU. <liczy do dziesięciu> NIECH KTOŚ TEN TEMAT ZAMKNIE!!! PROSZĘ!!! 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts