DjStar 25 Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Jak w temacie - wie ktoś coś na temat nowej oferty Netii, jaką jest Foton 50 Mb/s i 100 Mb/s? Ceny zaskakująco przystępne, a znając Netię, na pewno umieścili tu jakiś haczyk. Cytuj Link to post Share on other sites
FeelFree 108 Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 1) Zadzwoń i się zapytaj czy na twojej ulicy jest możliwe podłączenie tak szybkiego internetu 2) Jeśli tak, to wiedz że im dalej od centrali tym słabszą prędkość masz 3) Może być też tak że podłączą tobie, ale będziesz na granicy zasięgu centrali i wtedy możesz pomarzyć o tak szybkim internecie. Cytuj Link to post Share on other sites
DjStar 25 Napisano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Czyli tak na dobrą sprawę, to jedynym haczykiem jest problem z osiągnięciem maksymalnych prędkości? Cytuj Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Czyli tak na dobrą sprawę, to jedynym haczykiem jest problem z osiągnięciem maksymalnych prędkości? Musisz wypróbować. Tam tacy znawcy, że szok. Pierwsze dwa lata, net 1MB, następne dwa, chciałem 4mb, nieee gdzie tam, max 2mb, przy 4 mogą być problemy, o 8 nawet nie chcieli rozmawiać. Oczywiście wszystko na liniach tp, starych jak świat, więc uwierzyłem. Rok temu podpisana umowa na internet 20mb, spokojnie osiąga 18mb, czasami nawet więcej. A linie niebyły modernizowane. Jednak, jeżeli faktycznie ten foton kosztuje prawie tyle samo co internet 20mb, to ja bym brał. Mimo iż download osiągałbym nie większy niż 20mb - tyle mi starczy, ale upload teraz mam na poziomie 1mb, a chciałbym mieć dużo dużo większy Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Znając życie, to taki transfer możliwy tylko po ich własnej infrastrukturze. Cytuj Link to post Share on other sites
DjStar 25 Napisano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Pytam głównie z ciekawości, bo niestety, tydzień temu podpisałem umowę u innego dostawcy. Gdybym wiedział, że Netia wprowadzi takie coś, to wziąłbym nawet na spróbowanie... Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Pytam głównie z ciekawości, bo niestety, tydzień temu podpisałem umowę u innego dostawcy. Gdybym wiedział, że Netia wprowadzi takie coś, to wziąłbym nawet na spróbowanie... Mozliwe, ze mozesz jeszcze odstapic od umowy. Masz na to 7 lub 14 dni, zaleznie od dostawcy internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
DjStar 25 Napisano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Z dostawcą może i nie będzie problemów, gorzej z rodzicami. Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Podaj sensowne argumenty, przedstaw porownanie obu ofert. Imho nic trudnego.Sami pewnie skorzystaja na tym, ze w tej samej cenie beda miec sensowniejsza oferta internetu (nawet jesli nie dojdzie do 50mbs). Cytuj Link to post Share on other sites
DjStar 25 Napisano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 2 tygodnie przedstawiłem im konkretną ofertę, mówiąc że Netia ssie i lepiej będzie gdzie indziej przejść. A oni są takim typem osób, że wolałbym im nie mówić, że jednak Netia ma dobrą ofertę i że chcę do niej wrócić. Cytuj Link to post Share on other sites
Apapos 0 Napisano 29 Maja 2013 Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 powiedzcie mi jak kształtuja sie ceny do uslug komercyjnych? i z jakiej firmy najlepiej ten net wziac ? chodzi mi o siec bezprzewodowa... Cytuj Link to post Share on other sites
avenamedia 0 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Musisz wypróbować. Tam tacy znawcy, że szok. Pierwsze dwa lata, net 1MB, następne dwa, chciałem 4mb, nieee gdzie tam, max 2mb, przy 4 mogą być problemy, o 8 nawet nie chcieli rozmawiać. Oczywiście wszystko na liniach tp, starych jak świat, więc uwierzyłem. Rok temu podpisana umowa na internet 20mb, spokojnie osiąga 18mb, czasami nawet więcej. A linie niebyły modernizowane. Jednak, jeżeli faktycznie ten foton kosztuje prawie tyle samo co internet 20mb, to ja bym brał. Mimo iż download osiągałbym nie większy niż 20mb - tyle mi starczy, ale upload teraz mam na poziomie 1mb, a chciałbym mieć dużo dużo większy Witam. rok temu podpisałem umowę na internet 20 Mb....MAX jaki osiągam to 11Mb....porobili mnie i ściemniają...? że niby stara infrastruktura...to po H...mi proponowali...i tak mnie porobili... Cytuj Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nie czytałeś umowy, jeżeli posiadasz tą samą ofertę jak ja. Przeczytaj sobie, umowa dotyczy internetu bez limitu, ale maksymalnie do 20Mb, a nie internet 20Mb. Nawet w reklamie była zawarta taka kwestia, że masz taki internet jaki masz drut. Przy tej ofercie, w 100% nie stosują blokady downloadu. Wręcz przeciwnie, kolega czasami osiąga ponad 21-22Mb, bo ma bliżej do stacji. Cytuj Link to post Share on other sites
PPiotrowski 0 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Skontaktuj się z nimi poprzez infolinię. Wszystko ci wytłumaczą. Ja korzystam z Netii i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Co to za robot archeolog. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts