Cacek93 2397 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 W większości sterów jest domyślnie wyłączona Co do razer synapse to nie pamiętam, czy tam jest, pewnie tak, ale też domyślnie wyłączona. Akceleracja to zjawisko kiedy ruchy są odwzorowywane nieproporcjonalnie. Zależą nie tylko od odległości o jaką przesuniesz myszkę, ale także od tego jak szybko to zrobisz. Przykład: Bez akceleracji przesuwam myszkę o 10cm i obracam się w grze o 180*. Jeśli włączę akcelerację i ruszę myszkę o 10cm to mogę się przesunąć o 90* jeśli wykonam ruch wolno, albo nawet o 360* jeśli ruszysz myszką szybciej. Straszna głupota Cytuj Link to post Share on other sites
sihborx 1 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 a powiedz mi czy ten cały synapse 2 jest konieczny? Gdzieś na forum wyczytałem , że ludzie - ludzie nie polecają sterowników synapse 2.0 bo są problemy z kalibracją czułości kursora. Mnie jeszcze ciężko to określić bo wciąż szukam optymalnego ustawienia Pozdrawiam, Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Jak możesz to zainstaluj stare oprogramowanie, moim zdaniem jest dużo lepsze. Nie ma tylko jednej opcji w porównaniu do synapse - nie możesz ustawić dowolnego DPI tylko wybierać pomiędzy 450/900/1800/3500DPI. a powiedz mi czy ten cały synapse 2 jest konieczny? Jeśli chciałbyś zmieniać częstotliwość odświeżania, albo DPI to musisz mieć jakiś soft. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Tracer X02 też się nada. Bardzo śliska, plastikowa podkładka. Należy pamiętać tylko o tym, żeby jej nie wyginać - na stałe się odkształci. Mam tego tracera, caly czas lezy na biurku i po 3 miesiacach podkładka zaczyna sie sama podnosic. Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Sony156 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts