LonTeRaz 0 Napisano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Polecam sprzedającego Madzina kupiłem od niego adapter szybko i sprawnie Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Finch 0 Napisano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Z czystym sercem polecam użytkownika Warren1987. Transakcja przebiegła bez jakichkolwiek problemów. Paczka bardzo solidnie zabezpieczona. Taki sprzedający to skarb na tym forum. Jeszcze raz polecam. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Finch Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Rewanżuję się użytkownikowi Finch; konkretny i bardzo miły kupujący, świetny kontakt i pełna kultura. Polecam tego usera Cytuj Link to post Share on other sites
CheshirePirat 9 Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 polecam FeX'a jako sprzedającego Szybki kontakt szybka wysyłka i pełen "konkretyzm" oraz "profesjonalizm" Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Kupiłem od tomow123 słuchawki SOMiC V2. Wszystko w porządku, paczka doszła błyskawicznie. Zawartość zapakowana tak pancernie jakby miała jechać uwiązana za samochodem na sznurku Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 polecam kupujacego wid3l3c, szybka wplata, zero problemow, oby sluchawki sluzyly jak najdluzej Cytuj Link to post Share on other sites
konstant 29 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 NIE POLECAM użytkownika hvast http://forum.benchmark.pl/user/53690-hvast/ Kupiłem od niego zestaw PC przez allegro: https://goo.gl/eFp363 zapłaciłem a ten mi wyskakuje, że uszkodził procesor Proponuję mu, że wezmę całość bez procesora a ten mi wyskakuje z ceną 1300 zł Głupiego przepraszam nawet nie raczył napisać, ani nawet udowodnić faktycznego uszkodzenia procesora. Sprawa ląduje na allegro. OMIJAĆ CWANIAKA Cytuj Link to post Share on other sites
hvast 27 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Na swoją obronę w związku że admin/moderator zamknął temat w którym konstant wklejał wycięte fragmenty rozmowy wklejam i ja. Komputer został uszkodzony nie przeze mnie, nie wiadomo co dokładnie się stało. Mam 300 km i nie mogę jechać z Łodzi na podkarpacie od tak. Zaproponowałem mu uczciwą cenę bez procesora 1300 zł lub całość za 1900 i by sobie sprawdził co i jak ale się obraził. Procesor był najdroższym podzespołem w koszyku morele za cały komputer wyszło 3691,95 zł, procesor kosztował 1344,01 zł czyli reszta jak łatwo policzyć 2347 a on chce za 900 zł. Gdyby nie wymyślił sobie rozmontowania komputera nie musiałbym prosić szwagra aby go rozbierał i dziś miałby wysłaną paczkę kurierem. Nie chciał podać numeru konta abym zwrócił pieniądze. Straszy mnie allegro a sam proponował zwrot prowizji, napisałem żeby leki wziął i zaproponowałem gdy będę wracał z podkarpacia podjadę do niego bo to blisko jego miejsca zamieszkania z komputerem. Chodziło o taką konfigurację na gwarancji. https://www.morele.net/inventory/info/U8L9Wl/ Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 a on chce za 900 zł Wartość tego procka, według cen z Allegro, to około 1000 zł, więc jeśli proponujesz sprzedaż zestawu bez niego, odjęcie 1000zł od wylicytowanych 1900zł daje właśnie 9 stów. Z matmy orłem nie byłem, ale to nie jest zbyt skomplikowane obliczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
hvast 27 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 A ile kosztuje reszta zestawu? Policz i Ci wyjdzie po cenach allegro. Całość koszt 3700 nowe bez procka 2350 dlaczego skoro procesor to 35% ceny zestawu mam sprzedać resztę za poniżej 50%? Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Ale jakie to ma znaczenie? Licytacja zakończyła się z taką, a nie inną ceną. Sprzedajesz bez CPU - odejmujesz jego wartość i tyle. Każde inne działanie jest w mojej ocenie zwyczajnym krętactwem i oszustwem. Cytuj Link to post Share on other sites
hvast 27 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Obniżyłem w zestawie całość o 50% cen nowych części, wszystkich. To nie licz procka za 1000 zł tylko połowę ceny nowego czyli 600 zł. Ja tu nie kręcę. 35% całego zestawu to cena procesora w nim zawartego i taką cenę podałem. Jakby padła płyta, zasilacz, procesor i coś tam jeszcze wychodziłoby że muszę mu wysłać resztę i jeszcze dopłacić pieniądze bo policzyłeś po cenie allegro a nie tego za ile wystawiłem zestaw. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Wystawiasz całość za określoną kwotę i kupującego nie interesuje, ile sobie w głowie za co ustalasz. Jeśli odejmujesz od zestawu jeden element, niezależnie od tego, co by to nie było, jedynym logicznym posunięciem jest zejście z ceny o realną wartość tego elementu. Takie postępowanie nakazywałaby uczciwość. Jako osoba w miarę doświadczona i już nie tak młoda, miałem dość dużo styczności z różnymi procesorami i osobiście, ani ze słyszenia nie zetknąłem się nigdy z sytuacją, aby ktoś podczas demontażu fizycznie uszkodził CPU. Mobo i piny to inna bajka. Cała historia śmierdzi mi więc srogim łgarstwem i jestem dość mocno przekonany, że podobną opinię wyda Allegro. Cytuj Link to post Share on other sites
hvast 27 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Myśl sobie co chcesz, koniec dyskusji z mojej strony. Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Pozwolę sobie się wtrącić- zatem jeśli sprzedam na aukcji komuś 2 telewizory w cenie jednego, i jeden z nich ulegnie uszkodzeniu, to ten 2 oddaję za darmo? Albo jeszcze inaczej, powiedzmy, że procesor w tym zestawie kosztował 3000zł, i w tym przypadku, gdy został "uszkodzony" (postępując zgodnie z twoim tokiem rozumowania, Nowaj) hvast musiałby jeszcze dopłacić kupującemu. Mniejsza w to, czy sprzedający wali wałek (choć na to wygląda), ale gdzie tu logika? Wg. mnie (i tak do tej pory robiłem, czy to problem wystąpił u osoby, od której kupowałem, czy też to ja sprzedawałem i jakoś nie było problemów) bardziej tu pasuje rozwiązanie hvast'a Obniżyłem w zestawie całość o 50% cen nowych części, wszystkich. To nie licz procka za 1000 zł tylko połowę ceny nowego czyli 600 zł. Ja tu nie kręcę. 35% całego zestawu to cena procesora w nim zawartego i taką cenę podałem. Jakby padła płyta, zasilacz, procesor i coś tam jeszcze wychodziłoby że muszę mu wysłać resztę i jeszcze dopłacić pieniądze bo policzyłeś po cenie allegro a nie tego za ile wystawiłem zestaw. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez NieTrafiam Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Jeżeli transakcję finalizowali na allegro to niech tam się przepychają. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 procesor w tym zestawie kosztował 3000zł To nikt przy zdrowych zmysłach nie wystawiłby aukcji bez CM na odpowiednim poziomie. jeśli sprzedam na aukcji komuś 2 telewizory w cenie jednego, i jeden z nich ulegnie uszkodzeniu, to ten 2 oddaję za darmo? W takiej sytuacji precyzuje się, co jest przedmiotem aukcji, a co gratisem. Jeśli przedmiot aukcji ulega uszkodzeniu, aukcję można zakończyć. Jeśli uszkodzeniu ulega gratis - informujesz, że sprzedajesz przedmiot aukcji za tę samą cenę, bez gratisu, a kupujący może się z tego wycofać. bardziej tu pasuje rozwiązanie hvast'a Dla sprzedającego owszem. I jestem pewny, że znalazł innego kupca na CPU, bo nie czarujmy się, cena 1900 za całość była dość niska. Wystarczyłoby więc przyjąć negatywa na klatę i nie robić z gościa idioty. Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Bardziej miałem na myśli, że ktoś wylicytował je ode mnie na aukcji, a nie, że 2 wręczyłem jako "gratis". Poprzez "bardziej tu pasuje" chciałem powiedzieć, "zdecydowanie logiczniejszym wyjściem jest..." Tak jak wspomniałem- nie interesuje mnie, czy sprzedający wali w wałek, pytam teoretycznie, bo licząc "poszkodowanego" kupującego, jesteś drugą osobą jaką kiedykolwiek spotkałem i myśli w ten sposób, zapamiętam to sobie na przyszłość A temat w sumie wyczerpany, tj. wspomniał gtr, niech się prują z udziałem allegro, choć byłbym wdzięczny, gdyby któraś ze stron później napisała co z tego wynikło. Cytuj Link to post Share on other sites
konstant 29 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Proszę moderatora o usunięcie screenów maili w których jest widoczne moje imię i nazwisko. To jest wykroczenie karne. Edytowane 23 Grudnia 2016 przez konstant Cytuj Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 @up Nie ma czegoś takiego jak wykroczenie karne. Aczkolwiek zgodnie z Ustawą o ochronie Danych Osobowych nikt (poza pracodawcą) bez Twojej zgody nie powinien publikować Twoich danych personalnych. Cytuj Link to post Share on other sites
hvast 27 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 W takim razie proszę mnie publicznie nie oczerniać i wykasować posta użytkownika konstant. (Art. 212 KK, art. 216 KK.) Cytuj Link to post Share on other sites
konstant 29 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Śmiać się czy płakać? Skąd się tacy ludzie biorą to nie mam pojęcia. Edytowane 23 Grudnia 2016 przez konstant Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Słuchajcie, wywlekajcie swoje brudy na PW albo allegro. Cytuj Link to post Share on other sites
hvast 27 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Ty konstant to raczej płakać skoro drame na forum zaczynasz. Cytuj Link to post Share on other sites
spiricista 3 Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Gorąco polecam użytkownika KariPL Świetny kontakt, szybkie i dobrze zapakowane przesyłki (kupowałem 2x) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts