Skocz do zawartości

Karta LOW PROFILE i 2 x monitor 27" 2560x1440

Recommended Posts

Potrzebuje pomocy w doborze odpowiedniej karty graficznej bądź "skonfigurowaniu" obecnie posiadanej na potrzebę podpiecia 2 monitorów 27" o wysokiej rozdziałce 2560x1440 każdy.

Obecnie posiadam GT610 Asusa z 2GB i wyjściami - DVI-HDMI-VGA, podłączam pierwszy monitor do DVI - niby wyświetla 2560x1440 ale trochę pokrzaczone jakieś takieś - zakładam że to wina kabla który jest "za słaby" i potrzeba tutaj DUAL LINK kabel ale to tylko kwesta zakupu więc przyjmujemy że problem pierwszego monitora nie istnieje; problemem jest drugi taki sam monitor którego nie mogę podłączyć do VGA bo ja wiadomo ten nie potrafi wyświetlić tak wysokiej rozdziałki a po podłączeniu do HDMI kablem 1.4 wyświetla max 1920x1080, ma ktoś pomysł jak sobie z tym poradzić ? Wymiana karty ? Inny kabel HDMI pomoże ?

ps. komputer służy tylko i wyłącznie pracy biurowej 

Edytowane przez mchrzano

GV-R775OC-2GI w Morele.net

R7750-2GD3 w Morele.net wmiarę dobre low profile

Ale szczerze ci powiem że lepsza by była normalna karta , nigdy nie miałem styczności z Low profile i nie wiem co potrafią . 

Lepiej żeby ci pomógł jakiś ekspert lub człowiek który miał z tym styczność .

Edytowane przez HudyBoy

jak nie będziesz grał to możesz kupić starą quadro, matrox lub firepro.
patrząc na karty "normalne" to szukaj z dwoma DVI
np.
http://allegro.pl/low-profile-radeon-hd-7750-1gb-i3236435371.html

http://allegro.pl/radeon-hd-7450-1gb-pci-e-hdmi-dvi-dp-low-profile-i3206314697.html

osobiście siedzę na dwóch 23" 2048x1152 na GTX 460 1GB bez problemu  :D