isillo 2 Napisano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) Sluszna uwaga z tym Scanem, dziekuje. Uwazniej przejrze te wszystkie sklepy zanim ostatecznie zaczne skladac zamowienia. Mieszkam na prowincji UK - Polnocnej Irlandii, wiec zadnych lokalnych sklepow tu nie mam zeby chociaz popatrzec na obudowy itp. EDIT: Dobrzy kretacze w tym Scanie - jak w searchu wpisywalem gtx670 albo gigabyte gtx670 to najtaniej znajduje opcje za 323.60 funta, a jak sie zrobi spacje pomiedzy gtx a 670 to juz znajduje ta wersje za 299. Takie lobuzy. Swoja droga? czym one sie roznia? Na zdjeciu jedna bez pudelka jest, specyfikacje takie same wiec co, pudelko kosztuje 24 funty? Edytowane 17 Maja 2013 przez isillo Cytuj Link to post Share on other sites
ostryb 522 Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Podałem ci ceny z 2GB a droższa jest z 4GB. Pozdrawiam. Zaproponuje ci coś jeszcze. CHASSIS COLOUR Alienware Aurora ALX Matte Black 875W Chassis edit PROCESSOR Intel® Core™ i7-3820 (Four Core, 10MB Cache 3.60GHz) edit OPERATING SYSTEM Windows 8 Pro 64bit, English edit GRAPHICS CARD NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB GDDR5 edit MEMORY 8192MB (4x2GB) 1600MHz DDR3 Quad Channel edit HARD DRIVE 1TB SATA 6Gb/s (7200RPM) 32MB Cache OPTICAL DRIVE DVD+/-RW (Read/Write) 24x W8 SOUND CARD Integrated HDA 7.1 Dolby Digital capability SERVICES AND SUPPORT 1 yr Next Day In-Home Hardware & Premium Software Phone Support Cena £1,399.01 Minus kupon - GQQ?PN4$M4QM0? 7% upust Minus kupon - C9VQZ3$FJCDSLV darmowa wysyłka cena końcowa £1,282.49 Ta propozycja ma tylko jeden plus mianowicie gwarancje. Jak sam napisałeś mieszkasz na prowincji. Jak ci się coś zepsuje wykonujesz telefon oni zrobią testa przez internet i przysyłają technika do naprawy. W każdym innym przypadku lepiej złożyć samemu. Do tego trzeba dokupić dysk SSD we własnym zakresie. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
isillo 2 Napisano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) Oferta calkiem niezla, nawet sprzetowo, chociaz nieznane (w sensie ze nie podaja jakie to marki) marki dyskow, chlodzenia, ramu itp, cena za to przyzwoita bo za tego mojego zestawa wychodzi cos kolo 1460 ale z monitorem. Ten zestaw to gotowiec z Alienware czy jakos konfigurowany na ich stronce? Gwarancja alienware bardzo przyjemna ale to chyba nie az tak wazna sprawa, nie spotkalem sie jeszcze w UK z problemami zwrotow itp. Dzieki za zainteresowanie! Edytowane 17 Maja 2013 przez isillo Cytuj Link to post Share on other sites
ostryb 522 Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) A jaki monitor?, masz czy zamierzasz kupić. 6V?XQ3TQM0M4WF Kuponik na monitory w dell.co.uk 20%. Sprzęt złożony na alieneware.co.uk Tu link do kuponów. http://www.vouchercodes.co.uk/dell.co.uk Edytowane 17 Maja 2013 przez ostryb Cytuj Link to post Share on other sites
isillo 2 Napisano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) Podsumowanie watku: Zamowilem ponizszy zestaw w calosci ze sklepu SCAN ( http://www.scan.co.uk/ ). Cena koncowa (wraz z dostawa) to 1410,97 funtow (okolo 6913 zlotych w dniu 19 maj 2013). Zanim zestaw dotrze chcialbym skompletowac oprogramowanie do przetestowania tego sprzetu. Chodzi mi o benchmark oraz o sprawnosc podzespolow, czy nie ma bledow, wad itp) - w jaki software musze sie zaopatrzyc zeby wszystko moc sprawdzic? Pewnie kilka tych programow bedzie chyba nie ma kombajnu do wszystkiego? Chcialbym rowniez podziekowac wszystkim, ktorzy uczestniczyli w rozmowie i pomogli mi skompletowac ta wymarzona zabawke Fractal Design Arc 2 Midi MSI Z77A-GD55 Intel Core i5 3570K Be Quiet Dark Rock Pro 2 OCZ ZT Series 650W Gigabyte GTX 670 Windforce 3X 2GB Corsair Vengeance Jet Black Low Profile 8GB DDR3 1600 MHz CAS 9 XMP Samsung 128GB 840 Pro Series Seagate 1TB ST1000DM003 Liteon Ihas124 Asus 23" PA238Q Windows 8 OEM Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 Arctic MX-2 Zle doswiadczenie ze sklepem SCAN. W momencie skladania zamowienia (sobota noc) mieli wszystkie skladniki na stanie. Przed chwila dostalem informacje, ze nie beda miec plyty MSI Z77A-GD55 na stanie przez 2 tygodnie. Wziac cos w zamian innego czy szukac innego sklepu? Edytowane 20 Maja 2013 przez isillo Cytuj Link to post Share on other sites
blacklizard 188 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 cie skladania zamowZle doswiadczenie ze sklepe SCAN. W momencie skladania zamowienia (sobota noc) mieli wszystkie skladniki na stanie. Przed chwila dostalem informacje, ze nie beda miec plyty MSI Z77A-GD55 na stanie przez 2 tygodnie. Wziac cos w zamian innego czy szukac innego sklepu? Mają MSI-Z77-G45? Cytuj Link to post Share on other sites
isillo 2 Napisano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Maja, jednakze iz zalezy mi akurat na tej MoBo jak i szybkosci dostawy wycofalem ta plyte z zamowienia w SCAN i wzialem z Amazon. blacklizard dziekuje za szybka odpowiedz! Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 OCZ ZT Series 650W Głośny zasilacz wybrałeś przyjacielu. Cytuj Link to post Share on other sites
isillo 2 Napisano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 No tak jak czytam inne watki na benchmark.pl to ludzie roznie oceniaja jego glosnosc. Postanowilem sie tym nie przejmowac bo na pewno bedzie duzo ciszej niz w obecnym lapku ktorego uzywam a ktorego halas i tak mi nie przeszkadza. Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 20 Maja 2013 Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ogólnie bardzo fajny zestawik chociaż zmienił bym zasiłkę np. na be quiet Straight Power E9 580W/680W CM. Be quiet świetnie dba o klienta. Potrzebowałem kiedyś kilka dodatkowych kabli do mojego Dark Pro P8 900W wiec napisałem do dystrybutora. Dostałem cały komplet razem z OCK i wszystkim za free nawet za kuriera nie płaciłem... a co ciekawsze nadal brakowało mi jednego kabla i powiedziano mi że zapakują ten jeden i wyślą... znowu dostałem cały komplet za free i za kuriera też ani grosza Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts