Skocz do zawartości

Recommended Posts

Urządzenie będzie wykorzystywane głównie do internetu. Matryca 10 cali, koniecznie 3G bardzo często bywam poza domem (praca). Cena ~ 1600zł.

Poszperałem trochę i mam kilka propozycji od siebie:

- Galaxy Tab 2 10.1 3G. Trochę kiepski procesor, zdarzają się delikatne przycinki, lecz po aktualizacji do

4.1 jelly bean wszystko działa płynnie (podobno*)

- Asus TF300 3G. Pomimo znacznie lepszych "bebechów" niż poprzednik jest problem

z wydajnością / płynnością działania (podobno*)

- Samsung Galaxy Note 10.1 3G. Trochę przekracza budżet, więc nie mam pewności czy jest sens dopłacać do czegoś, czego i tak nie wykorzystam, gdyż jak już wspomniałem tablet w głównej mierze ma służyć jako przeglądarka internetowa. 

Zależy mi na tym, aby table nie miał problemów np. z  flash player'em (podobno*) zdarzają się z tym problemy w niektórych urządzeniach.

* odnosi się do opinij przeczytanych w sieci, więc nie wiem na ile są one wiarygodne.

Tak więc trzy główne wytyczne, to: 10 cali, 3G ( konieczność ), około 1600zł.

Może moje dwa testy Ci pomogą:

http://infobit.pl/kategoria/hardware/asus-eee-pad-transformer-prime-t201/10 - niemal, to samo co TF300 tyle, że bez 3G.

http://infobit.pl/kategoria/hardware/samsung-galaxy-note-101/9 - a tutaj Galaxy Note 10.1.

Dla mnie Galaxy Tab 2, to w tej chwili przeżytek. Jeśli na coś miałbym się decydować, to właśnie TF300. W Galaxy Tab 10.1 dopłacasz do bajerów ;)

Heh... :)  Właśnie skończyłem pobieżnie przeglądać recki i filmy z  Asus TF300 3G i coraz bardziej mi się podoba :D

Klawiatura w komplecie i dość duża ilość złączy w porównaniu do Sajsunga ( nie trzeba kupować żadnych przejściówek ) też jest przekonująca.

Co do jakości wykonania i wyglądu, to raczej jestem spokojny. Mam kila rzeczy od asusa i są naprawdę ładne...

E:

A co myślisz o takim wynalazku -  ASUS PadFone 16GB 3G GPS  :co:

Ten PadFone prezentuje się całkiem przyzwoicie, a przede wszystkim oprócz tabletu otrzymujesz wysokiej klasy smartphone'a. Niestety nigdy nie miałem przyjemności się nim bawić ;)

Właśnie miałem proponować coś na Win8.

Jeśli do internetu to ten Asus ViVo będzie całkiem w porządku. W miarę dobra specyfikacja, optymalny system pod dotyk.

Na ten temat znalazłem to:

"Ważną kwestią jest również Flash. Normalnie działa w przeglądarkach w trybie desktopowym, natomiast w metro już nie. A jak jest z Silverlight? Dokładnie tak samo. Czyli w trybie desktopowym działa, w metro – nie."

Oczywiście jeśli to Win8 Pro to wszystko odpalisz. No chyba że już zdjęli ograniczenie z tej uboższej wersji.

Nie lepiej dołożyć i wziąć jakiegoś taniego ultrabooka?

Tablet z W8 jest typowy do pracy więc odpada. Ja od siebie polecam ASUS'a TF300G. Jest niewiele gorszy od Note'a a przy tym sporo tańszy. Tablet bardzo udany, dobrze wykonany i nie ma żadnych problemów z płynnością po ostatniej aktualizacji więc nie sie nie bójta. Flash Playera będziesz musiał z neta ściągać jako aplikacje z roszerzeniem .apk i instalować z poziomu tabletu bo jak wszyscy wiemy Android 4.1 Jelly Bean wzwyż nie obsługuje natywnie Flasha albo po prostu rzecz ujmując nie ma go już w Google Store. 

• 2 tygodnie później...