Dawidnh 1 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Witam serdecznie, Wymieniłem ostatnio kartę gf 9800gt na powercolor 6850 i po instalacji najnowszych sterów 13.4, chciałem się zapytać o ustawienia w AMD Catalyst pod gry i filmy. Problem mam tego rodzaju, że podczas odpalenia jakiegoś filmu, jego jakoś jest gorsza niż na 9800gt mimo iż to 720p lub inne w dobrej wersji. Widać że tak jakby nie było takiej czystosci obrazu i ostrości. Bardzo proszę Was o pomoc, dodam że po instalacji Amd Catalyst niczego nie zmieniałem w ustawieniach. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
dejnus 58 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Moze to byc rowniez kwestia kodekow sprobuj sciagnac jakies najnowsze klite codeki. Wydaje mi sie ze zmiany w control center nie pomoga. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Czyściłeś system przed wymianą karty graficznej ? Jeżeli nie, to zainstaluj Driver Sweepera i w trybie awaryjnym wywal wszystkie sterowniki od grafiki nV i AMD. Dopiero po takiej operacji zainstaluj najnowsze sterowniki AMD. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawidnh 1 Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Mam rozumieć że w trybie awaryjnym mam uruchomić kompa? Czy może jakoś ten program w taki tryb wprowadzic? NIestety ten zabieg nie pomógł, driver sweeper widocznie nie może do końca usunąć wszystkich sterów nVidii i Amd. Po kolejnej instalacji najnowszych sterow Amd nie mogłem uruchomić panelu Catalyst Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Uruchomić kompa w trybie awaryjnym i wtedy usunąć sterowniki za pomocą DS. Wyczyść też rejestr np. za pomocą ccleanera. Zainstaluj ponownie najnowszy .net framework, bo może się wysypał i panel się nie uruchamia. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawidnh 1 Napisano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Zastasowałem się do Waszych zaleceń lecz nadal nic nie pomaga, kurcze nie wiem co mam dalej zrobic, przeciez to niemożliwe żeby filmy były lepszej jakości na 9800gt a nie na 6850... Macie jeszcze jakies pomysły? może to kwestia ustawień jednak w Cata lub kodekach? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Wersja ostateczna, to reinstalacja systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts