Raitoneq 5 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Siema, znacie jakichś zaufanych allegrowiczów którzy sprzedają klucze do gier na steama? Na steamie jest w ciul drogo a promocje na te lepsze gry są rzadko :S Znalazłem kilku allegrowiczych tanich, z dużą ilością pozytywów itd. no ale wolę się upewnić(linki poniżej) ; d I jeszcze jedno, czy jeśli klucze są z automatu to po jakimś czasie mogę dostać bana czy coś w tym stylu ? I jak wygląda sprawa regionalna(jeśli gra jest na europe i mi np. doda do steama to będzie znaczyć, że jest na pewno na Europe? Czy może po jakimś czasie dostanę "blokadę regionalną" czy coś w tym stylu?) ? xd http://allegro.pl/show_user.php?uid=3932330 http://allegro.pl/show_user.php?uid=13095471 Niby kilka lat są na allegro no i mają też trochę tych pozytywów ale wolałbym się upewnić xd Link to post Share on other sites
Fraor 1203 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Na allegro lepiej kupować klucze od sklepów jak GigaKeys, czy nawet Keye.pl wtedy masz pewność że pochodzą z legalnego źródła i nie dostaniesz bana.Na steamie się nie szczędzi, kupisz jeden felerny produkt i całe konto z biblioteką leci. Link to post Share on other sites
decoyek 10 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nie dostaniesz blokady, mozesz smialo kupowac od tych 2 uzytkownikow Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 wtedy masz pewność że pochodzą z legalnego źródła i nie dostaniesz bana.Na steamie się nie szczędzi, kupisz jeden felerny produkt i całe konto z biblioteką leci. Taaaaa, jasne... Po prostu gra zniknie z biblioteki. Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Szczególnie z g(k)eje.pl. Kupisz klucz, wpiszesz, wejdziesz na serwer a tam ban na guid i IP bo klucz miał jakiś niemiec albo ruski. Reklamacji na takie coś nie ma. Link to post Share on other sites
Raitoneq 5 Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 czyli jeśli klucz jest lipny to jedynie gra zostanie usunięta z biblioteki tak ? A jak się gra ma na singla ? Bo mam zamiar kupić kilka na singla (tanie są a za******e ;d); P Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nic nie zostanie usunięte z biblioteki, jeszcze nigdy nie spotkałem sie z podobnym problemem. Kupuj smiało od zwykłych allegrowiczów pod warunkiem że mają już na koncie kilka pozytywów Niektorzy sprzedają keye ponieważ dostali grę a nie chcą w nią grać, dostali z promocji, kupili taniej w zagranicznym sklepie. Dlaczego gdy cos jest kilka zl tańsze wszyscy uważają że musi to pochodzić z nielegalnych źródeł Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nic nie zostanie usunięte z biblioteki, jeszcze nigdy nie spotkałem sie z podobnym problemem. Czyli nic się nie stanie, ponieważ Ty się z tym nie spotkałeś? Kupiłem kiedyś bratu Black Ops'a oraz Saints Row 3 z "super promocji" i gier po kilku miesiącach nie było już na steam'ie. Trochę wtedy poczytałem i dowiedziałem się, że dzieje się tak, jeśli ktoś zakupi grę na lewe karty kredytowe, a jak wszystko się wyjaśni obrywa kupujący tracąc grę... Podobnie miałem z Bad Company 2 na origin. Jednak to dwa przypadki na kilkanaście zakupów, widać miałem pecha. Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Dlatego jak też napisałem warto kupić od kogoś kto ma pozytywne komentarze za sprzedaż, mozna rownież popytać o źródło. Ile teraz kluczy sprzedaje się z promocji amd na przykład Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Z Black OPS tak samo miałem że gra zniknęła mi z biblioteki,kupiona od jakiegoś gościa na allegro.Od tej pory kupuję tylko na FabrykaKluczy.pl i nigdy nie miałem żadnej niemiłej niespodzianki. Link to post Share on other sites
bigipl 22 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 czyli jeśli klucz jest lipny to jedynie gra zostanie usunięta z biblioteki tak ? A jak się gra ma na singla ? Bo mam zamiar kupić kilka na singla (tanie są a *****iste ;d); P Jeśli kupisz kradziony klucz i ktoś to zgłosi albo przypadkowo się nawiniesz to zablokują całe konto steam Link to post Share on other sites
Raitoneq 5 Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Powiedzmy, że chcę kupić kilka gier od tego allegrowicza(link niżej), konto ma już kilka lat, ma te kilka k pozytywów a gry które chcę kupić są na singla, jak myślicie raczej uczciwy (a może ktoś już kupił coś od niego?)? http://allegro.pl/show_user.php?uid=13095471 Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Ja bym u niego kupił bez obaw Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 left4dead 2 mi usunęli, chociaż kupiłem na allegro od zaufanego allegrowicza, chyba 5k pozytywów miał. Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Z allegro kupowałem gifty tylko i jeszcze nic nie usnęli. Jak widać nawet u sprawdzonych osób można trafić bubel. Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Lepiej poczekać na promocję steam i kupić w sklepie. Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Ryzyko zawsze jest ale faktycznie Steam ma czesto bardzo fajne promocje, warto z nich korzystac. Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) Jak komu wygodnie, 50% gier na steam kupiłem z dyskiem dvd w sklepie, 30% klucz na allegro, 20% wygrałem i nic mi nie usuneli Ps może jest ktoś chętny na klucz far cry 3 blood dragon na uplay? Oddam za rownowartośc przysłowiowego poł litra czyli 20złNie będę grał więc pozbyć się klucza muszę //Takie rzeczy, jak sprzedaż niepotrzebnego klucza załatwia się w dziale sprzedam, w giełdzie. Na przyszłość proszę trzymać się wyznaczonych działów. //Igorrodz Edytowane 11 Maja 2013 przez Igorrodz ukrywam w [spoiler] Link to post Share on other sites
Recommended Posts