edi2k4 0 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 tak jak w temacie... posiadam płytę główną ASUS M2N-e SLI .Dzisiaj zakupiłem nowego procka ATHLONAx2 7750 BE. w sklepie powiedziano mi że wystarczy aktualizacja biosa zeby ten proc zadziałał, ale chyba nic z tego. Po zamontowaniu i aktualizacji Biosa komp nie chce ruszyc. po zmianie procka na stary tzn athlon64 3000+ wszystko OK. pytanko mianowicie mam takie czy ta płyta jest kompatybilna z tym prockiem czy moze ja wybrałem starszy bios????? Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Trudno powiedzieć mógł byś powiedzieć coś więcej a co do sprzedawców to ja tam im nie wierze ale czasami mogą dobrze doradzić Cytuj Link to post Share on other sites
edi2k4 0 Napisano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Trudno powiedzieć mógł byś powiedzieć coś więcej a co do sprzedawców to ja tam im nie wierze ale czasami mogą dobrze doradzić Moja płyta ma slot AM2 a procek jest pod AM2+ ponoc to nie robi zadnego problemu Cytuj Link to post Share on other sites
copper 0 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Istnieje takie coś jak strona producenta i na niej są obsługiwane procesory. Nawiasem chyba nie sądzisz że nForce z serii 5XX obsłuży K10. dolna granica to nForce 650. Cytuj Link to post Share on other sites
crazybob 0 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 tak jak w temacie... posiadam płytę główną ASUS M2N-e SLI .Dzisiaj zakupiłem nowego procka ATHLONAx2 7750 BE. w sklepie powiedziano mi że wystarczy aktualizacja biosa zeby ten proc zadziałał, ale chyba nic z tego. Po zamontowaniu i aktualizacji Biosa komp nie chce ruszyc. po zmianie procka na stary tzn athlon64 3000+ wszystko OK. pytanko mianowicie mam takie czy ta płyta jest kompatybilna z tym prockiem czy moze ja wybrałem starszy bios????? Twoja płyta główna nie wspiera obsługi Athlona X2 7750, ktoś miał podobną płytę i chciał kupić ten procesor, więc sprawdziłem i okazało się że nie obsługuje. Zwróć procesor do sklepu, albo kup płytę z socketem AM2+ Cytuj Link to post Share on other sites
edi2k4 0 Napisano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Istnieje takie coś jak strona producenta i na niej są obsługiwane procesory. Nawiasem chyba nie sądzisz że nForce z serii 5XX obsłuży K10. dolna granica to nForce 650. Dzięki. o to właśnie mi chodziło. W końcu mi ktoś to wyjaśnił Cytuj Link to post Share on other sites
edi2k4 0 Napisano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Istnieje takie coś jak strona producenta i na niej są obsługiwane procesory. Nawiasem chyba nie sądzisz że nForce z serii 5XX obsłuży K10. dolna granica to nForce 650. Dzięki. o to właśnie mi chodziło. W końcu mi ktoś to wyjaśnił Dzięki za pomoc zamykam temat Cytuj Link to post Share on other sites
gregotsw 791 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 ta płyta nie obsługuje, ale ja mam M2N-SLI Deluxe (chipset nforce 570) i po aktualce biosu wejdzie na nią każdy phenom 65 nm. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin1PL 0 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 A gdzie kupowałeś ? Sklep/Miejscowość Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Plota krąży, że BIOS 1202 może pociągnąć Phenomy i resztę bandy. http://dlsvr05.asus.com/pub/ASUS/mb/soc ... /M2N-E.zip Problem w tym, że ponoć może uszkodzić płytę, więc na własną odpowiedzialność. A tak w ogóle to Asus sobie w siuśki leci, bo wg AMD każdy procesor AM2+ powinien działać na płycie AM2. Więc nieładnie z ich strony. Cytuj Link to post Share on other sites
wrzesi0 821 Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Kolego nic nie oddawaj Na stronie ASUSA dla M2N-SLI Deluxe w CPU Support stoi że twoja płytka z Biosem w wersji 1701 spokojnie da radę http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... ct=1&os=17 Gratuluję dobrego zakupu Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts