PaRRneist 1 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam, szukam nowego telefonu, bo mój obecny wave 2, doprowadza mnie już do szału... Chciałbym, żeby telefon spełniał następujące warunki 1. Duży ekran o zadowalającej rozdzielczości. Co najmniej 4.5 cala.2.Wydajne podzespoły. Nie mówię o stu rdzeniach, ale żeby radził sobie z bardziej wymagającymi grami3. Sprawna i szybka przeglądarka ( Bardzo dużo korzystam z internetu )4.Co najmniej dobry aparat. 5. Dobra jakość dźwięku( muzyka, połączenia i tak dalej)Nie zależy mi natomiast na:1.Wytrzymałości baterii... może trzymać kilka godzin, zawsze mam przy sobie ładowarkę2.Telefon nie musi być śliczny. Zastanawiałem się nad HTC Onex, oraz sony xperia T. Czekam na wasze propozycje Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 A co myślisz o Samsungu Galaxy S III ? Wszystkie Twoje wymagania spełnia w 100% oraz jest lepszym telefonem od wymienionych przez Ciebie modeli w szczególności od Xperii T. Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Tak tylko ma najgorszą obudowę (ps posiadam 4x HD i SIII ) więc proszę mi nie pisać, że nie wiem o czym mówię. W tej cenie masz do wyboru Xperia T One X S III 4x HD między One X i LG 4x HD nie ma praktycznie różnic w wydajności. 4x HD posiada lepszy ekran, baterię, slot micro SD One X ciut lepszą obudowę ( ta w 4x HD nie jest zła, a na pewno lepsza jak w S III ) i lepsze wsparcie na XDA (w 4x HD po odblokowaniu bootloader przez LG nowe romy zaczną się pojawiać szybciej. ) SIII ciut lepsza wydajność, tandetny wyświetlacz ( co kto lubi ale kolory w S III są tragiczne, jestem grafikiem i barwy wyświetlane przez S III są nie do zaakceptowania, mogą się podobać dzieciom przez swoje nasycenie ) tandetna obudowa, bardzo duże wsparcie na XDA Xperia T dobry telefon ale nie posiada jakiejś znaczącej przewagi nad w/w. Mniejszy ekran, 2 rdzenie ( porównywalne do 4 rdzeni konkurencji, jednak tylko na chwilę obecną. Jednak android nie jest systemem zoptymalizowanym, za jakiś czas xperia T może daleko odstawać od konkurencji w tej samej cenie tylko posiadającej 4 rdzenie. ) Jako posiadacz 4x HD i S III zarówno jakiś czas temu( rok temu ) jak i obecnie wybrał bym 4x HD. jednak jest różnica w cenie, a często na kupnie telefonu się nie kończy, wypadało by kupić ( oczywiście jak ktoś potrzebuje ) pokrowiec, kartę pamięci, folię na ekran, lepsze słuchawki a wtedy należy dołożyć na podane akcesoria około 200zł. 1 Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Nexus 4 Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez Mistic92 Link to post Share on other sites
PaRRneist 1 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Dziękuję Wam bardzo. Szczerze mówiąc w ogóle nie myślałem o 4x HD... chętnie się mu przyjrzę Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Również przy tych wymaganiach jestem za S3,znakomity dźwięk i aparat,dokupisz jakieś etui na tylną klapkę i będzie bajka Link to post Share on other sites
Kobart 21 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 A ja jestem za LG Optimus 4X HD Posiada: 1,5 GHz x 4 Duży wyraźny ekran (4,7) 1GB ramu Aparat 8Mpx i nagrywa w HD I jest tani około 1100zł kupisz nowy Link to post Share on other sites
PaRRneist 1 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Jestem zielony, jeśli chodzi o telefony, ale czy jeden 1GB ramu za jakiś czas nie będzie ograniczało tych czterech rdzeni? Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Raczej nie będzie. Nowe aplikacje programiści starają się optymalizować. 4x HD to inaczej HTC One X ( bez plusa ) w innej obudowie. ( jego zalety wymieniłem ) Dodatkowo jego atutem jest cena. ( około 1100zł ) Jako posiadacz S III muszę napisać, że to przereklamowany sprzęt. Sam nie wiem za co się w nim tyle płaci bo jakoś nie widzę dużych różnic w wydajności pomiędzy nim a ONE X czy 4x HD. Po 8-9 miesiącach użytkowania tego telefonu wiem, że z obecnym doświadczeniem nie kupił bym go ponownie. 1 Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) 4x hd ma zdecydowanie gorszy aparat od S3,różnica w jakości dźwięku jest jeszcze większa na korzyść S3. Dementuje niesprawiedliwą opinie na temat wyświetlacza w S3,jest na bardzo dobrym poziomie. Autorze,zerknij na tą recenzję: Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez DeNeB Link to post Share on other sites
PaRRneist 1 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 dobrze, właśnie oglądam... To jak sądzicie?pozostaje walka między HTC, a Samsungiem? a może są jeszcze jakieś inne modele telefony, która zasługują na uwagę? Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 HTC One X owszem,perfekcyjna jakość wykonania,najlepszy ekran na rynku,znakomity dźwięk,ale troszkę zawodzi jak dla mnie aparatem,według mnie zdjęcia są zbyt ziarniste(ale być może spełnią wymagania autora) Oczywiście jest jeszcze Nexus 4,tu z kolei przeciętna jakość dźwięku,aparat też zdecydowanie gorszy tu dowód -> ,ale za to jest najszybszy i ma ekspresowe aktualizacje. Link to post Share on other sites
PaRRneist 1 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) hmm... no cóż, ciężko mi się zdecydować... czekam na kolejne opinie Choć na razie najbardziej podoba mi się HTC Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez PaRRneist Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Jeśli nie musi to być android to może lumia 920? Aparat świetny. Link to post Share on other sites
PaRRneist 1 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 tata ma lumię 800 i ten model zraził mnie do windows phone... Nokie odpadają, ale dziękuję, że o tym wspomniałeś Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Dzwiek w Nexus 4 jest bardzo dobry a aparat to przeniez nie lustrzanka Najwiekszy plus czyli wsparcie Google i czysty android a nie oczekiwanie az producent łaskawie zrobi aktualizacje. Link to post Share on other sites
PaRRneist 1 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 może i tak, ale nigdy nie miałem zaufania do LG... przyznam, że HTC podoba mi się o wiele bardziej Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Po za tym autor tematu raczej nie będzie DJ'em w autobusie więc po co mu dobry głośnik. Moim zdaniem Nexus 4 i tyle. Link to post Share on other sites
PaRRneist 1 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) To prawda, muzyki słucham głównie przez słuchawki, ale jak już napisałem nie jestem zwolennikiem LG, a poza tym jaką cenę ma ten Nexus? Przypominam, że mogę wydać do 1600zł, ale nie więcej Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez PaRRneist Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 1400 zł w Polsce go dostaniesz bez problemu. Można oczywiście jeszcze z zagranicznego Google Play zamawiać. Wtedy wyjdzie nieco taniej. Link to post Share on other sites
PaRRneist 1 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 i jest on wydajniejszy od HTC One x? mam na myśli gry Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Hehe i to jak. Tegra 3 pokazuje pazur jedynie w grach pisanych pod Tegrę. Link to post Share on other sites
PaRRneist 1 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 no to mi namieszałeś! Zastanowię się jeszcze, ale chyba to jednak wciąż HTC bardziej mi się podoba Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Poczytaj http://forum.benchmark.pl/topic/83277-wydajny-smartphone/ P.S Real Boxing wygląda bajecznie jak na mobilną grę. Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez Salem Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Wybierasz między dobrze wykonanym telefonem z wyśmienitym ekranem, bardzo dobrze zoptymalizowanym softem i trochę gorszym aparatem, a plastikową paletką z cukierkowym ekranem, z mulącym touch wizem i trochę lepszym aparatem. 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts