Skocz do zawartości

Recommended Posts

Płyta w porządku, ale przy takim bogatym zestawie weź procesor i5-3570K - będziesz mógł go sobie podkręcić ;)

Coś mi się pomyliło, przez przypadek wziąłem wersję bez K, dzięki :)

http://www.msi.com/product/mb/Z77A-G45-GAMING.html

O ile zależy Ci na estetyce. 

Dzięki, nie wiedziałem o istnieniu tej wersji, chyba ją wezmę :)

Pozdrawiam,

Phoenix

Edytowane przez Phoenix_pl

@UP świetny pomysł, płyta z fatalnie schłodzoną sekcją zasilania do takiego komputera. Ciekawy jestem kto wymyślił radiator tylko na połowę mosfetów (oryginalny pomysł).

http://www.msi.com/product/mb/Z77A-G45-GAMING.html

O ile zależy Ci na estetyce. 

Pytam się po co? 150zł dopłaty za smoka na radiatorze!? Wy z pieniędzmi chyba nie macie co robić... to już lepiej żeby dorzucił do GD55, też w sumie bez większego sensu ale przynajmniej dostaje za to jakieś "ficzery". 

Ten "Creative" na tej płycie to tylko pakiet programowych polepszczaczy do Realteka, zaś różnice w sieciówkach wychodzą tylko syntetycznie. 

Pożyczałem taki prosty miernik temperatury od znajomego i było jakieś 50-55 stopni na mosfetach. Paluchami też sprawdzałem całą sekcję, nawet ze zdjętym radiatorem - tu jest tak małe TPD, że ta sekcja nie ma się jak "spocić" ;) Same komponenty wyglądają na bardzo dobrej jakości, z tego co wiem sekcja jest identyczna jak w wyższym modelu tyle, że bez chłodzenia.

Pełna zgoda z piterrxd, skoro sekcja bez radiatorów się nie grzeje  to ich montowanie nie ma sensu i jest tylko chwytem marketingowym. Być może na innych płytach są właśnie dlatego montowane? W każdym razie wyżej wymieniony giguś jest akurat bardzo konkurencyjny jeśli chodzi o ten przedział cenowy, również ze względu na chłodzenie mostka PCH. Przy każdym z testów jest to podkreślane - można sprawdzić :) .