marush 0 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam. Byłbym wdzięczny za pomoc w podłączeniu karty GTS250. Karta ma dwa kable, jeden to SPDIF in/out a drugi to kabel zasilania (6pin). Mam problem z tym pierwszym: Czy to absolutnie konieczne żeby ten kabel został podłączony? Szukałem w necie na ten temat i opinie są różne. Podobno to tylko jakiś zaawansowany kabel cyfrowy (czy coś w tym stylu). W instrukcji jest napisane, że od strony karty nalezy wkładać kabel w sposób: trójkąt (na kablu) do trójkąta (na karcie). Trójkąt na kablu jest widoczny, natomiast trójkąta na wtyczce karty nie widzę i nie wiem czy istnieje inny sposób by się w tym rozeznać. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Nie trzeba go podłączać Ten kabelek chyba służy do przenoszenia dźwięku, o ile dobrze pamiętam Cytuj Link to post Share on other sites
marush 0 Napisano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 O dzięki za odpowiedź A co to znaczy przenoszenie dźwięku? Bo ja się zupełnie nie znam. Mam nadzieje, że to nie chodzi o to, że nie będzie dźwięku, bo do tego jak przypuszczam służy karta dźwiękowa (szok ) Pytam na serio, pomimo, że wygląda to jak żart. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Nic się nie stanie jak go nie podłączysz. Spokojnie. Cytuj Link to post Share on other sites
marush 0 Napisano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Dzięki. A jeszcze takie małe pytanie o zasilanie. Czytam na forach i piszą o "dodatkowym zasilaniu" Gts250. Czy to jest ta wtyczka 6pin czy może chodzi o jeszcze coś innego? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Tak, jest to właśnie "ta" wtyczka 6pin którą podłączasz z tyłu karty w odpowiednie miejsce. EDYTKA: Jaki masz zasilacz? Cytuj Link to post Share on other sites
marush 0 Napisano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Dzięki. Zasilacz to OCZ 500W, proszę nie mów, że zły bo był wśród tych polecanych Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Dzięki. Zasilacz to OCZ 500W, proszę nie mów, że zły bo był wśród tych polecanych Spokojnie. Bałem się jakiegoś "Take Me", czy "Deer'a". @DOWN Jeszcze jeden. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Zasilacz nie jest zły ale jaki dokładnie ?? pewnie SXS ??? OT: Jupi, 2000 postów !!! Ranga http://www.benchmark.pl/phpBB3/images/ranks/maniak.gif http://www.4clubbers.pl/images/smilies/new/bp.gif http://www.4clubbers.pl/images/smilies/new/tatice_06.gif http://www.4clubbers.pl/images/smilies/clap.gif Cytuj Link to post Share on other sites
marush 0 Napisano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Tak, StealthXStream. Czyżby jednak coś nie tak z nim? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Wszystko ok, pytania nie było. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 A co to znaczy przenoszenie dźwięku? Bo ja się zupełnie nie znam. Mam nadzieje, że to nie chodzi o to, że nie będzie dźwięku, bo do tego jak przypuszczam służy karta dźwiękowa (szok )Nie będzie dźwięku ale tylko gdybyś chciał jednym kablem (HDMI) przesyłać obraz i dźwięk do monitora. Jeżeli z tego nie korzystasz to nie musisz podłączać tego kabelka. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ja mam SXS, jest ok, tylko trochę głośnawy Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 10 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Jak nie podłączysz tego kabla, to nic się nie stanie, po prostu podczas korzystania z hdmi nie będziesz miał dźwięku przenoszonego po jednym przewodzie. Jeśli natomiast zamienisz bieguny, to też się nic nie stanie (ale też nie będzie dźwięku). Najlepiej to dobrze przypatrz się płycie (w pobliżu pinów powinien być jakiś znak (+) lub inny i wtedy podłączasz tam czerwony kabel). Dobrze jest po podłączeniu wykonać test, czy wszystko działa jak powinno. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts