Skocz do zawartości

A4Tech XL-740K = dobra mysz?

Recommended Posts

Ja od dłuższego czasu mam A4Tech X-750F, z tego co widzę od tej podanej przez Ciebie różni się nieco profilem (na oko Twoja jest nawet lepiej wyprofilowana, przypomina trochę Razer DeathAdder). Służy mi z powodzeniem od 2 lat, wcześniej jakiś czas miał ją kumpel.

Ten przycisk 3xFire to chwyt marketingowy, moim zdaniem jest niewygodny i w ogóle z niego nie korzystam, aczkolwiek nie przeszkadza Przy dobrej podkładce bardzo wygodna do grania. Ze zmiany rozdzielczości nie korzystam - cały czas jadę na 800 DPI. Jedyny mankament to cienki kabelek (nie wiem jak jest w Twoim modelu - nie widac na zdjęciu), u mnie przestał kontaktować po pewnym czasie, musiałem go usztywnić domowym sposobem przy samej myszce i jest git.

Co do bajerków w stylu ciężarków, czy tego przycisku 16 ruchów, to się nie wypowiadam, ale na pewno nie zaszkodzi. Zapytaj sprzedawcę czy są wymienne ślizgacze - mój X-750 ma kilka zapasowych kompletów i bardzo się przydało.

Jak dla mnie A4Tech to lider cena/jakość. Fajnie wyprofilowany laser za 60 zł - brać :D

Ja posiadam model X-750BF od 3 lat. Z myszki jestem bardzo zadowolony, ciągle wygląda jak nowa i nie ma żadnych usterek. Często używam przycisku sprzętowej zmiany dpi - w okienkach 1600-200dpi, a w grach 2000-2500dpi. Widzę, że ta myszka ma nawet do 3600 dpi :D Z przycisku X-Fire korzystam, ale w apliakcjach tekstowych, bo 3xklik zaznacza cały akapit ;)

Zgadzam się z Feomatharem - A4Tech jest liderem jakości w stosunku do ceny, a często dorównuje o wiele droższym myszkom.