since121 1 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam niewiedziałem gdzie to napisać jak coś źle zrobiłem to przepraszam a teraz chciałbym przejść do mojego problemu polega on już mniej więcej od nowości komputera występuje tutaj niestabilna praca często się zawiesza , jest opóźniony dźwięk ( zauważony tylko na windows 7 ) oraz wolno chodząca animacja ( troche przycina ) Wcześniej miałem zasilacz Akyga 400 W wymieniłem go na Tracer Be Cool 520 W wiem że też słaby ale i jego wymiana nic tutaj nie poprawiła pomyslałem że może to być wina procesora więc mojego pentium d cpu 915 wymieniłem na core 2 duo e6300 i problem nadal występuje. Następnie wymieniłem dysk ata na sata 3 500 gb nie ma żadnych błędów health i benhmark przyzwoity testowałem pamięć ram mem testem ale nie wykryło żadnych błędów moje podejrzenia padają chyba na płyte głóną nie ma wybrzuszonych kondensatorów ale już wszystko wymieniłem oraz sprawdziłem i została się płyta główna. Aktualizacja biosu nie pomogła , dodam że raz miałem zjawisko takie że jak włączyłem komputer ekran powitalny płyty się zacioł i pomagał tylko restart. Problem jak narazie nie występuje. Karta graficzna to nvidia gt 520 dwóch kolegów ją ma i nie mają czegoś takiego pulpit i przeglądarka działa im płynnie na windows 7 a u mnie nie . Czy jest jakaś tania płyta główna aktualnie posiadam msi g41m p26 która obsłuży mojego core 2 duo e6300 1.8 ghz oraz mój dysk sata 3 wejscie może być sata 2. Proszę o szybką pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
xPOW3Rx 90 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Licytuj ją, może tanio weźmiesz. Jak nie to poszukaj innych na p35/45 x38/48 ale te już drogie. Cytuj Link to post Share on other sites
since121 1 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) ale z tego co tu zobaczyłem płyta obsługuje pamięci ddr2 a ja posiadam ddr3 przepraszam ale nie wspomnialem o pamięciach 4 gb ddr3 good ram 1333 Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez since121 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts