rekkluse 89 Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 zrób z rajstopy na forum parę osób takich filterków używa i sprawdzają się podobno nie najgorzej Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Rajstopy są bardzo fajne i można dopasowywać "grubość" filtra ;> Polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Również polecam U mnie sprawdziły się bardzo dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Mini update Na GTX'a trafiło nowe chłodzenie parę dni temu Standardowe DirectCU II od Asusa zastąpił Gelid Icy Vision. Jest ciszej, jest chłodniej - niekoniecznie ładniej. Parę zdjęć z zabiegu (Jakość tragiczna ponieważ robione starą Nokią N8 przy sztucznym świetle ) Golas z przyklejonymi już radiatorami: http://i.imgur.com/Hy37TCS.jpg Gelid już na miejscu - zostało mi jeszcze oderwanie pozostałych naklejek z ramek wentylatorów, ciężko usunąć ten klej ;/ http://i.imgur.com/g3m1V2j.jpg Karta teraz zajmuje nie dwa a trzy sloty: http://i.imgur.com/ejmqVls.jpg No i widok od tyłka ;P http://i.imgur.com/CdC3b9A.jpg Są jeszcze plany co do tej obudowy: - przeróbka frontu dla wentylatorów 3x120mm - usunięcie zatoki 5,25'' (ewentualnie zostawienie/dorobienie malutkiej dla kontrolera wentylatorów) - zmiana górnej części piwnicy dla kabli VGA 6&8pin (teraz jest otwór robiony na długości dla kabli zasilania gtx 660) - zmiana chłodzenia CPU na lato Mogę też zdradzić, że kolejny projekt w drodze - nowa obudowa, nowe możliwości i więcej hand-made ! Pozdro 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ErwixPr0 1 Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Mógłbyś napisać jak z temperaturą po zmianie chłodzenia? Cytuj Link to post Share on other sites
Jubno 89 Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Brzydal, ale kto bogatemu zabroni... Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Poziom głupoty w twojej wypowiedzi przekracza wszelkie normy Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Mógłbyś napisać jak z temperaturą po zmianie chłodzenia? Zajrzyj do mojego tematu --> http://forum.benchmark.pl/topic/116115-gelid-icy-vision-na-asus-gtx-770/ Znajdziesz tam odpowiedzi jak było przed i po a nawet powód dlaczego zdecydowałem się wymienić Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 co za bude bedziesz miał? Przyznaj się na PW ;> Ja chcę ruszyć z moją za tydzień/dwa Cytuj Link to post Share on other sites
FFilkry22 66 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) A czemu na pw ? Przyznaj się w temacie Edytowane 3 Lutego 2014 przez FFilkry22 Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Buda nie będzie mieć standardowych kształtów, coraz to częstsze widoki w worklogach są z czymś takim. Projekt - jest w Corelu zrobiony, materiały - zgromadzone, narzędzia - kompletuję, czas - tylko wolne dni od pracy. Więcej nie powiem Cytuj Link to post Share on other sites
Jubno 89 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Tak zwany scratch (?) Build? Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Tak. Będzie budowane od podstaw robione samemu, pomoc jedynie lasera będzie i frezu Ale... To jest temat SnowDominator a nie nowy worklog Więc wszystko w swoim czasie Edytowane 3 Lutego 2014 przez vuodi 2 Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 (edytowane) Update 11.02.2014 Słuchajcie, obudowa przejdzie lekkie zmiany a to wszystko po to żeby: - poprawić przepływ powietrza, - zwiększyć litraż obudowy, - no i chyba najważniejsze... przygotować ją do LC W związku z tym na pierwszy ogień idą zatoki 5,25''. Napęd który w nim jest także pójdzie do szafy a zastąpi go nagrywarka na USB Ewentualnie zostanie zatoka na samej górze tylko dla kontrolera obrotów który także jest w planach. Na przód wstąpią 3 wentylatory 120mm, coś podobnego jak na tym obrazku: http://cdn.overclock.net/3/33/500x1000px-LL-33832a15_Fanmod.jpeg Nie trudno się domyśleć, że w przyszłości będę chciał tu upchnąć chłodnicę Piwnica zostanie przerobiona i trochę pomniejszona. Zasilacz prawdopodobnie będzie również zmieniony na coś modularnego w celu zminimalizowania kabli które są koszmarem ;/ Na razie to tylko info. Pierwsze efekty powinny być już w weekend bo wtedy będę chciał się zabrać za roznitowanie zatok i cięcie frontowej blachy w celach przygotowawczych dla wentylatorów. Co do ''dmuchaczy'' - stan się nie zmienia, będą to te same co są teraz czyli BitFenix Spectre White. Frontowy 140mm pójdzie zatem na top obudowy To tyle na dziś z informacji - do następnego! Edytowane 11 Lutego 2014 przez vuodi 7 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Zapowiada się zacnie Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Dzięki Teraz tylko czas jest dla mnie wrogiem, praca->dom->kobieta->praca i tak w kółko. No ale... weekendy będę poświęcać hobby Kiedyś musiało się stać żeby ruszyć 4litery i zrobić rev.2 Cytuj Link to post Share on other sites
FFilkry22 66 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 No i w tym momencie chciałem też zapytać co polecacie (jaki materiał) najlepiej czarny, jak najmniej prześwitujący ale sprawdzający się super w wyłapywaniu kurzu. Chciałbym go umieścić przed wentylatorami frontowymi co bym nie musiał później obudowy co tydzień przecierać z kurzu w środku. Jakieś propozycje ? Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Demciflex Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 baaaaaaaardzo podobny pomysł do mojego, tylko jeszcze się nie chwaliłem bo nie wiem kiedy ruszam Sam mam problem z tymi filtrami, nie wiem jak to rozwiązać. Ja budę mam już roznitowaną od dawna i wyciętą pod przyszłe plany Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ooo.. to będą dwie podobne CM'ki i z jednego miasta wtedy. Fajnie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5520 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Render z tymi "dmuchaczami" Corsaira wygląda świetnie. Cytuj Link to post Share on other sites
FFilkry22 66 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 @@vuodi, W czym robiłeś projekt ? Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 To jest projekt podpatrzony w necie Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5520 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Vuodi, przyszedł zasilacz? Bo nie chwaliłeś się nigdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts