sting3572 60 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Cześć,ponieważ z zamówionego PureTraka Stealth wyszła kupa(dopiero po złożeniu zamówienia okazało się że towar jest niedostępny,cyt:bardzo przepraszamy,to naprawdę pierwszy raz,dokładamy starań...blablabla,cóż za pech ),sklep zaproponował(oczywiście z dopłatą,a jakże ) PureTrak White,mam pytanie,jak biała podkładka będzie sprawowała się z optykiem,konkretnie z Logitechem G400?. Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach wersja standard(ciemniejsza) polecana jest pod lasery,a biała pod optyki ze względu na mniejszy LOD(co to jest ten LOD :? ,a może dać sobie spokój i kupić Roccata Taito 5mm?. PureTrak White https://www.google.co.uk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.puretrak.com%2FProductDetails.asp%3FProductCode%3DMP-TALENT-WHITE&ei=hzBkUejiAoqb0QXqpoHQDw&usg=AFQjCNFuiRoC7Vh9CI8Tvj4UIvcfR0z2ng&sig2=Uo3LeyZUkwDA48byCdkGJQ Roccat Taito https://www.google.co.uk/search?q=Roccat+Taito&hl=en&biw=1536&bih=764&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=kDNkUfCEBdGT0QXu6IDAAQ&ved=0CC8QsAQ A może coś od Zowie np: https://www.google.co.uk/search?q=Zowie+G-TF+Speed&hl=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=VjhkUcvmJ-me0QXrsYCoDQ&ved=0CDIQsAQ Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez sting3572 Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Lift of Distance - czyli odległość z jaką sensor "łapie" podłoże. Faktycznie na białych jest jak piszesz, moim zdaniem najlepsza jest czarna podkładka bez żadnych grafik. Brałbym G-TF Speed, albo goliathus'a speed. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ja mogę polecić A4Tech X7-500MP, bardzo fajna i w rozsądnej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 @up Dokładnie, ale coś czuję, że autor chcę wydać więcej zielonych Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Kto bogatemu zabroni Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Z zielonymi to dobre ,ale bez przesady,niestety A4TECH odpada ze względu na słabą dostępność,goliathusa speed właśnie używam,i czasami mam wrażenie że mysza trochę się gubi na tym zielony wzorku(może się mylę),ale i tak potrzebuje czegoś większego,na razie wygrywa Zowie,jeśli macie jakieś jeszcze inne propozycje to dawajcie śmiało Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 właśnie używam,i czasami mam wrażenie że mysza trochę się gubi na tym zielony wzorku(może się mylę) Dlatego preferuję czarne powierzchnie bez grafik. Sam mam goliathus'a speed, tylko całego czarnego. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jak mieszkasz w Polsce, to ta podkładka jest nawet w Media Markcie Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Nie mieszkam w Polsce,dlatego A4TECH i Tracer odpadają. Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) właśnie sprawdzałem jak A3090 działa na białej kartce papieru i powiem Ci, że działa tak samo jak na czarnej podkładce....Ba, sprawdziłem nawet jak działa na białym podkoszulku...i działała idealnie. Nie bój się białej podkładki - nie masz sensora philipsa czy pixarta, żeby coś miało nie hulać . Bierz śmiało białego PureTraka! Nawet lod jest identyczny....Po prostu chodzi oto, aby był w miarę jednolity kolor a czy to będzie różowy, biały czy czarny nie ma znaczenia. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez ezzio Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeszcze raz o LOD,tak dla pewnosci,duży LOD=wysokość na którą podnoszę myszkę a sensor jeszcze się porusza,mniejszy LOD=mniejsza wysokość np: 1m sensor jeszcze "łapie",większy LOD=sensor porusza się powyżej 1m ,pytam bo nigdy nie zwracałem na to uwagi,a gram dopiero od niedawna,używając Razera Goliathusa Speed zauważyłem że Deathadder BE mogę podnieść na większą wysokość niż G400 i kursor będzie się jeszcze poruszał,więc chyba rodzaj sensora też ma znaczenie,jeśli chodzi o podkładkę to mam czas do piątku,bo nawet jeśli zamówię dzisiaj to dostawa i tak dopiero w poniedziałek,ponieważ wybór jest ogromny ograniczyłem się do czterech modeli: 1,PureTrak White albo Standard(tu pojawia się problem z dostępnością) 2.Zowie G-TF Speed(nie wiem czy nie będzie zbyt "szybka",jestem lowsens,do tej pory nie mogę rozwikłać zagadki dlaczego Goliathusa kupiłem w wersji speed ) 3.Roccat Ttatto 5mm(tutaj test http://pcfoster.pl/artykul/podkladki-pod-myszki---wielki-test/1003-1.html ,nie wiem tylko jak z wiarygodnością,już raz kupiłem słuchawki sugerując się mega wielkim testem na PC.Labie i raczej tego nie skomentuje ) 4.SteelSeries QcK Heavy(tej podkładki chyba nie trzeba nikomu przedstawiać ,z G400 podobno sprawuje się bardzo dobrze,polecana często na zagranicznych forach dla lowsens,czyż setki tysięcy użytkowników mogą się mylić :? Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez sting3572 Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Tu masz rzetelnie zrobione zestawienie podkładek (myślę, że Ci to pomoże): http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/podkladki/zestawienie-podkladek/ Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Razera Goliathusa Speed zauważyłem że Deathadder BE mogę podnieść na większą wysokość niż G400 i kursor będzie się jeszcze poruszał, DA ma stosunkowo duży LOD. Podobnie jak Ty przesiadłem się z deathadder'a na G400 i ten mniejszy LOD jest plusem, szczególnie dla LSP. Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 @ezzio,przeczytałem i Zowie G-TF Speed odpada,jest jeszcze szybsza od Goliathusa. @Cacek93,mam jeszcze A4tech F5,po oderwaniu od podkładki kursor ani drgnie LOD=0 (nawet nie wiem jaki tam jest sensor),ale zachowanie tej myszki na Goliathusie w porównaniu do G400 I DE to koszmar,jedyny plus to fajne oprogramowanie które dało mi parę tygodni dobrej zabawy . Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 weź puretraka albo zamów sobie artisan hayate nie ma lepszych podkładek. Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Artisana już obczajałem ,niestety duuuużo ponad budżet,generał(czyt. żona)chyba by mi łeb urwał jak by zobaczył cenę,Taitto wyeliminowałem,podobno ma bardzo ostre nieprzyjemne krawędzie,więc zostaje PureTrak i QCK. Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 z tymi krawędziami to bez przesady...w moim modelu nie są ostre porównywać qck a puretraka to jak forda do ferarri Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 @ezzio,dobra przekonałeś mnie,zamówię PurTraka,jak będzie coś nie tak to obłoże Cię klątwą po dziesiąte pokolenie ,teraz jeszcze decyzja co do koloru,wersje White mogę mieć od ręki(powiedzmy),wersje Standard przez eBay z juesej(sprzedawca PureTrak),i co dalej? Wersja white: plusy-dostępność,mniejszy LOD minusy-biało-szary kolor(wiem że to tylko podkładka,ale niech też jakoś wygląda),i jeszcze ten wielki,oczojeb..y napis TALENT,no to już mogli sobie darować . Wersja standard: plusy-kolor(hmm..to chyba wszystko ) minusy-większy LOD,długi czas oczekiwania na przesyłkę,cena wysyłki równa cenie podkładki ,możliwość zapłacenia cła(a może komuś przy wysyłce nie będzie chciało się napisać "gift",znajomy już miał taki przypadek,wtedy zakup jest już całkowicie nieopłacalny,w tej cenie to pewnie znalazłbym już jakiegoś Artisana). Wczoraj sprawdziłem jak działa G400 na białej kartce,myszka zwolniła(nie w jakiś tam znaczący sposób,ale dało się to odczuć,dla mnie to raczej plus,bo daje mi większą kontrole),druga sprawa,w porównaniu do Golithusa zmniejszył się LOD,i wydaje mi się że o połowę,dzisiaj na YT znalazłem filmiki prezentujące PureTrka i QCK po dłuższym użytkowaniu,o ile w PT wyblakł jedynie kolor to QCK wyglądała gorzej niż moja wycieraczka,więc pozostaje mi jedynie decyzja w sprawie koloru Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ja mam puretraka stealth i działa rewelacyjnie z A3090. To mogę w 100% zagwarantować. Myślę, ze warto poczekać z racji na brud który na białej no niestety będzie bardziej widać ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts