Mulholland 0 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Hej, złożyłęm sobie własnie kompa i nie mam dźwięku. Ściągnąłęm stery ze strony producenta płyty głównej, tzn sterowniki do chipsetu i audio ale dźwieku nie ma. Kiedy włączam Winampa coś tam skacze że niby muzyka jest, ale ja nic nie słyszę z głośników. Czy ktoś mógłby mi poradzić co zrobić? Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez Mulholland Cytuj Link to post Share on other sites
CoreDuo 219 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Na pewno w dobre gniazdo podłączyłeś głośniki do płyty głównej? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jeżeli system to XP, to sprawdź, czy masz SP3 lub poprawkę KB888111. Cytuj Link to post Share on other sites
miki2 0 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 jak puszczasz dźwięk to leci czy wywala jakiś komunikat, jeśli np leci muza z winampa a nic nie słychać to jakieś ustawienia, wyciszone lub coś innego, natomiast jak wywala błąd podczas próby odtwarzania to stery Cytuj Link to post Share on other sites
witchking22 33 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Przetestowałeś dźwięk w programie ze sterownikami lub poprzez systemowe dźwięki? Jeśli tam test przejdzie pozytywnie to znaczy, że problem sprzętowy. W dźwiękach możesz mieć również wyciszone wszystko. Cytuj Link to post Share on other sites
maxishine 78 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Podaj model płyty głównej. Posiadasz jakąś dodatkową dźwiękówkę prócz integry ? Cytuj Link to post Share on other sites
Mulholland 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) System to windows 7 Podłączam do wszystkich gniazd na przemian ale nie ma dźwięku. Mam tylko karte zintegrowaną. Moja płyta to msi z 77a g45 Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Mulholland Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Sprawdź w biosie, czy nie wyłączyłeś zintegrowanej dźwiękówki. Pokaż też menadżera urządzeń (screen) z uwzględnieniem "kontrolery dźwięku, wideo i gier". Cytuj Link to post Share on other sites
Mulholland 0 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Sprawdziłem bios i karta dzwiękowa jest włączona. Szukam jakiegoś programiku żeby pokazać zrzut z ekranu i pokażę menedżera. http://img818.imageshack.us/img818/3518/menurz.jpg Hej, wrzucam widok menedżera urządzeń. Chyba wszystko ok? Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Mulholland Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 A co to za niezainstalowane sterowniki ? Brak sterowników od chipsetu ? Cytuj Link to post Share on other sites
Mulholland 0 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 No właśnie do chipsetu intalowałem. Dwa różne stery. Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 mógłbyś wejść we właściwości nieznanego urządzenia i napisać mi identyfikator sprzętu ? Uniwerslana Magistrala (USB) to pewnie USB 3.0 Jak klikniesz w głośnik na pasku i urządzenia do odtwarzania to co masz ustawione jako domyślne ? Ściągnij i zainstaluj jeszcze raz stery ze strony producenta, bo widzę, że są z końca marca tego roku, wybierz system, bo domyślnie wyświetla dla Windows 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Mulholland 0 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Identyfikator to ACPI\INT33A0 Jak klikne głośnik na pasku to na dole mam "mikser" a na górze glosniki ( Realtek High Definition Audio ). ok, ściągnę te stery, Cytuj Link to post Share on other sites
errorplus 22 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Masz oprogramowanie realteka? Jak tak to spróbuj kliknąc na "zielone kółko" i ustaw Słuchawki. Już kilka razy spotkałem się z tym, że ktoś miał tam co innego ustawione. No i oczywiście podłącz urządzenie odtwarzające dźwięk pod zielone wejście. screen: http://imageshack.us/a/img822/8940/glosx.jpg Jeżeli to nie to, to pozostają ustawienia w systemie lub sterowniki, a głośniki na pewno są dobre? Cytuj Link to post Share on other sites
Mulholland 0 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Hej. To było właśnie to!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzięki, wszystkim za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
errorplus 22 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Hehe ciesze się, że pomogłem Z doświadczenia wiem, że mało kto na to wpada Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 He he dobre, na to bym nie wpadł, nigdy nie miałem do czynienia z realtekiem, zawsze coś zewnętrznego Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Realtek ma też do do siebie, że często po instalacji sterownika trzeba podłączyć głośniki dopiero po uruchomieniu się systemu, wtedy dopiero wykrywa głośniki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts