RBX100 61 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Witam,Posiadam MR3420 +modem e3131s-2 sieć Playmiałem problem z oryginalnym softem (internet ciągle zawieszał się) więc wgrałem oprogramowanie:openwrt-ar71xx-generic-tl-mr3420-v2-squashfs-factory.bin (LuCI)wszystko działa pięknie router rozpoznał modem, internet działa jak trzeba tylko nie wiem jak wszystko skonfigurować żeby było prawidłowo czyli ustawienia 3g, wifi, zabezpieczeń itp.niestety jestem zupełnie zielony jeżeli chodzi o konfigurację sieci a nigdzie nie mogę znaleźć takiego tematupo zainstalowaniu softu ustawiłem tylko:w Network/Interfaces/3g:Protocol: UMTS/GPRS/EV-D0Service type: UMTS onlyAPN: Internetoraz w WIFI nazwę SSID oraz hasłocała reszta to dla mnie czarna magiaBędę bardzo wdzięczny za podpowiedź jak mam wszystko skonfigurować. Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Wrzuc screenshot ze strony konfiguracyjnej. Z czym masz na ta chwile problem? Skonfigurowales router pod modem i nie dziala? Link to post Share on other sites
RBX100 61 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Działać działa tylko nie wiem jak skonfigurować prawidłowo pod sieć PLAY oraz konf WIFI żeby było bezpiecznie? Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez RBX100 Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Wszystko wyglada ok. Nie widze tam zadnych dodatkowych opcji zabezpieczania modemu 3G (zreszta nic wiecej on sam z siebie nie oferuje). Siec WLAN zabezpieczona ok, klucz dla sieci + szyfrowanie. Cos wiecej potrzebujesz? 1 Link to post Share on other sites
Rozwiązanie RBX100 61 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 dzięki do zamknięcia Link to post Share on other sites
Recommended Posts