Skocz do zawartości

Składaczek do gier [ok. 1600zł]

Recommended Posts

Chciałbym do tego sprzętu podłączyć kiedyś coś w CF/SLI więc zasiłke troszkę mocniejszą prosze :-)

• Zastosowanie komputera : Przede wszystkim gry.
  • Maksymalna kwota :  ok. 1600zł
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Tak
  • Których części potrzebuję : Wszystko nie licząc ram?
  • Rozdzielczość mojego monitora :FHD  (1920x1080)
  • Części z poprzedniego komputera : Brak
  • Specjalne wymagania : Jak najmniejsze zużycie prądu, dysk 1TB,  S1155
  • Własna propozycja zestawu : i3-3225, Hd7770 - Niskie zużycie prądu?
  • Inne : Procesor i3-3225 a nie i3-3220 ze względu na 4000hd.(nie mam od razu funduszy na wszystko, więc grafike bym kupił na końcu)

Mam nadzieję że wszystko jest poprawnie opisane, i nie złamałem żadnego "podpunktu" w regulaminie.

Arashien

Edytowane przez Arashien

//Panu już dziękujemy. Warn za złe doradzanie. //Igorrodz

Edytowane przez Igorrodz
głupoty wsadziłem w [spoiler]

Koledzy! Wydaje mi się że lepiej by było wziąść PII 955 BE, a to dlatego że można oszczędzić pare złotych(wiem że to drobne), a mnożnik mamy odblokowany więc wykręcić go na takiego 965 to żaden problem ;-) Btw. Zależy mi na jak najmniejszym zużyciu energii, więc czy przypadkiem nie lepiej by było  wziąć i3-3225? 

Edytowane przez Arashien
Gość usunięty

Proszę bardzo. Co prawda przekroczyłem budżet o prawie 100zł ale też dałem wydajną kartę i czterordzeniowy procesor.

Zapewne w innym sklepie m ogłoby byc kilka złotych taniej ale... ;)

• Popieram 3

Proszę bardzo. Co prawda przekroczyłem budżet o prawie 100zł ale też dałem wydajną kartę i czterordzeniowy procesor.

Zapewne w innym sklepie m ogłoby byc kilka złotych taniej ale... ;)

Zamiast Szafirka wrzuć http://allegro.pl/ati-radeon-hd7850-xfx-aluminium-edition-pci-e-prom-i3148249102.html i budżet zachowany .

Na areście wydasz 999 zł ,a na allegro 579(darmowa wysyłka kurierem) . Razem 1578 :P

Edytowane przez hitmanbz

Po wysokim OC bedzie porownywalny do i3 3220 na stocku.

Ja wole wester digital, ale to tylko moje osobiste przekonania.

Bardziej bym pomyslal nad dolozeniem do lepszej obudowy. Cos pokroju SilentiumPc brutus albo CM elite 344.

Z czasem mozesz pomyslec o dokupieniu lepszego chlodzenia na procek, bo po OC moze byc cieplo.

Ja bym jednak postawił na pierwszy pomysł twórcy tematu.

Zdecydowanie lepiej wziąć i3 i po dozbieraniu funduszy dokupić odpowiednią grafikę.

W przypadku HD4000 można już pograć w jakieś gierki, więc bez problemu można poczekać na kartę graficzną.

• Popieram 1

combo24 Dlaczego dałeś mu tak niewydajną kartę?

to była tylko propozycja z mojej strony, aczkolwiek faktycznie 7770 jest wydajniejszy od gtx i to jest fakt.

Sam dołożyłeś do zestawu tą kartę  w wersji Ti, która jest co prawda trochę lepsza ale tylko niewiele, wolałbym dopłącić i wziąść już gtx660 albo odpowiednią z serii AMD.

A tak poza tym to jestem zdania , że lepiej dozbierać trochę kasy i wziąść ten lepszy procek z płytą.

Przede wszystkim jest ona dobra do podkręcania w tańszym segmencie kasowym i sprawdza się rewelacyjnie i obsługuje wszystkie te procki o których sam kolega mówił.

Czy będę podkręcać sprzęt? : Tak

A Panie moderatorze to była moja wersja wydarzeń i propozycja dla kolegi żeby sobie trochę kaski dozbierał i zainwestował w wydajniejszy sprzęcik, ot co, i od razu warn psi

Wybaczcie że tutaj nie zaglądałem, ale cóż... Internet mobilny kiedyś się kończy. Postanowiłem dozbierać i  wziąść Asus P8B75-v, i3-3225, Seagate ST1000DM003, Corsair CX430 i taką bude "Cooler Master Elite K350"

a w późniejszym czasie dokupie 7770(wszystko biore w komputroniku) Jeszcze raz przepraszam, ale transferu mi zabrakło ;ppp

EDIT: A i jeszcze jedno! Ten zasilacz wystarczy aby np. zrobić 2x7770 ?

Edytowane przez Arashien

Płytę proponuję MSI B75A-G43, choćby ze względu na chłodzenie sekcji zasilania oraz bardziej rozbudowany panel audio.

Ma minus może być brak możliwości zmiany częstotliwości taktowania zegara.

Zamiast dokładać w przyszłości drugą HD7770, lepiej będzie wymienić kartę na mocniejszą.