kosmita 545 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 U mnie podczas aktualizacji , bios po prostu się zawiesza pomaga tylko restart. Zawiecha występuje dokładnie w 13 sekundzie filmu poniżej http://youtu.be/FD9RJxC2eeU Obecnie mam wersję 1,3 a chciałem do 1,6 Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian69 682 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 U mnie poszło z pena bez problemu do 1.6 Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 W opcjach biosu zaszły jakieś zmiany? Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian69 682 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 A spróbuj najpierw wgrać 1.5 a potem 1.6 może coś to da.A co wniósł nowy bios moim zdaniem wcześniej się pc teraz włącza. Cytuj Link to post Share on other sites
bartus_s 15 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Czy jedna z wyzej opisanych metod mozna wgrac starsza wersje biosu (downgrade) na plycie B85-G43 Gaming? Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 wgrywam nowy update dla biosu z wersji windows i po restarcie znów pisze mi że mam wersje starszą chyba 1.7 a nowa to 1.70 jakoś tak, co zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
MrPatryk 208 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ja polecam program Live update 5. Aktualizacja poszła bez najmniejszych problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ja polecam program Live update 5. Aktualizacja poszła bez najmniejszych problemów. używam tego programu i właśnie wgrałem nowy ster do biosu a nadal mi piszę że mam stary i że znajduje mi ten nowy co niby wgrałem.. Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Mi zauktalizowało, niestety cos sie stali ze system znikl z dysku systemowego wlasnie instaluje system od nowa Teraz pozostal mi tylko telefon:( Edytowane 19 Marca 2014 przez kosmita Cytuj Link to post Share on other sites
TitoBandito01 263 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Bios 1.7 i błąd wprowadzony w 1.6 - mnożnik ustawia się na stałe na X37 nie został poprawiony na MPowerMAX. Brawo patałachy z MSI. Nigdy więcej żadnego sprzętu od waszej dennej firemki. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MSI Team 50 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 @@TitoBandito01, Bios 1.7 i błąd wprowadzony w 1.6 - mnożnik ustawia się na stałe na X37 nie został poprawiony na MPowerMAX. Brawo patałachy z MSI. Nigdy więcej żadnego sprzętu od waszej dennej firemki. Na jakim procesorze masz taki objaw? Cytuj Link to post Share on other sites
TitoBandito01 263 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Gratulacje patałachy z MSI. Serwis stwierdził wygięcie jednego pina w gnieździe procesora i gwarancja nie została uznana. Brawo MSI Sraczko. Nigdy więcej nie kupię ani za darmo nie wezmę nic firmowanym logiem MSI Sraczki. CO najlepsze ASUS działa jak skała, a wasza Chińska tandeta psuje się zależnie od plam na słońcu i przemówień TuSSkaszenki. PRECZ Z MSI! Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez TitoBandito01 Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 coś o tym wiem kiedy spaliła mi się nowa karta msi 7870 hawk i gdy oddałem na gwarancje po 2 miesiącach mi ją przysłali tylko że karta była nadal uszkodzona i przy 62 stopniach resetowało cały kompter. później kiedy znów oddałem powiedziałem że mają oddać kase to dali mi nowy model i do teraz wszystko działa, ale nigdy więcej nic od nich Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) Witam mam płytę MSI Z77A G43 i odkąd ją kupiłem włącza mi się komp na tzw dwa razy czyli startuję mija 3-5 sec wszystko niby chodzi (czarny ekran cały czas, dioda od monitora nie reaguje) i następuję jakby reset i komp dopiero wstaje z oknem startowym biosu i potem ładowanie systemu. Kumplowi składałem na tej płycie też kompa i ma to samo... Wiem pierdoła ale czy te płyty tak mają czy da się coś z tym zrobić. Ja akurat na produkty MSI złego słowa nie powiem miałem 2 płyty i 2 grafiki i jakość wykonania kapitalna. Twin frozen i co mnie zdziwiło (prosty radiator +wentyl) czyli cyclone kapitalne chłodzenia. A co do serwisu to nie mam w planach na przyszłość kontaktować się z nimi Edytowane 22 Maja 2014 przez lukyeti Cytuj Link to post Share on other sites
Mlody3 2 Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Witam. Czy jest możliwość aktualizowania BIOSu z zamontowanym procesorem Haswell Refresh? Czy jednak będę potrzebował zwykłego Haswella żeby zaktualizować BIOS? Płyta główna o której piszę to MSI B85 G43. Cytuj Link to post Share on other sites
asian 27 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Witam mam płytę MSI Z77A G43 i odkąd ją kupiłem włącza mi się komp na tzw dwa razy czyli startuję mija 3-5 sec wszystko niby chodzi (czarny ekran cały czas, dioda od monitora nie reaguje) i następuję jakby reset i komp dopiero wstaje z oknem startowym biosu i potem ładowanie systemu. Kumplowi składałem na tej płycie też kompa i ma to samo... Wiem pierdoła ale czy te płyty tak mają czy da się coś z tym zrobić. Ja akurat na produkty MSI złego słowa nie powiem miałem 2 płyty i 2 grafiki i jakość wykonania kapitalna. Twin frozen i co mnie zdziwiło (prosty radiator +wentyl) czyli cyclone kapitalne chłodzenia. A co do serwisu to nie mam w planach na przyszłość kontaktować się z nimi Zaktualizuj 1 sposobem , mi pomogło , użyj najnowszego BIOSu https://forum-pl.msi.com/index.php?topic=8744.0 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MSI Team 50 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Witam. Czy jest możliwość aktualizowania BIOSu z zamontowanym procesorem Haswell Refresh? Czy jednak będę potrzebował zwykłego Haswella żeby zaktualizować BIOS? Płyta główna o której piszę to MSI B85 G43. Jeśli możesz uruchomić na niej procesor to tak, jeśli nie to musisz oddać do sklepu w celu aktualizacji BIOS. Cytuj Link to post Share on other sites
Mlody3 2 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Jeśli możesz uruchomić na niej procesor ? tzn. zamontować procesor czy uruchomić system? Płyty jeszcze nie kupiłem dlatego pytam czy poradzę sobie z aktualizacją BIOSu z zamontowanym cpu Haswell Refresh. Czy pozwoli mi taka konfiguracja na wejście do Biosu i zrobienie aktualizacji z poziomu BIOSu? Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian69 682 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Up bez procka raczej nie odpalisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Mlody3 2 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 No to wiem, moje pytanie brzmi czy uda mi się wejść do biosu na niezaktualizowanej płycie głównej z procesorem Haswell Refresh i zaktualizować BIOS przy pomocy drugiej metody podanej w pierwszym poście tego tematu? Czy jednak taka konfiguracja nawet się nie uruchomi i nie pozwoli mi wejść do BIOSu? Cytuj Link to post Share on other sites
MSI Team 50 Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 ? tzn. zamontować procesor czy uruchomić system? Płyty jeszcze nie kupiłem dlatego pytam czy poradzę sobie z aktualizacją BIOSu z zamontowanym cpu Haswell Refresh. Czy pozwoli mi taka konfiguracja na wejście do Biosu i zrobienie aktualizacji z poziomu BIOSu? Wszystko zależy od płyty i BIOSu ,który jest na niezaktualizowanej płycie głównej. Najlepiej jak byś zrobił aktualizację teraz ,a potem po znianie proca już nie będziesz miał problemu z odpaleniem.Ewentualnie poproś sklep o taką aktualizację. Cytuj Link to post Share on other sites
Mlody3 2 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Wszystko jasne. Gdybym miał taką możliwość to zrobiłbym aktualizacje przed wymianą kwestia jest jednak inny ponieważ dopiero zamierzam kupić te części i nie mam teraz ani tej płyty ani procesora kompatybilnego z tą płytą. Dlatego zastanawiałem się czy poradzie sobie z aktualizacją sam na w/w konfiguracji czy będę musiał oddać komuś kto będzie miał procesor poprzedniej generacji i mi zaktualizuje płytę. Teraz już chyba wszystko wiem. Dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
waderr73 9 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Jest już nowa wersja FPT pod DOS dla Z97? Czy śmiało można aktualizować ME starą wersją? Cytuj Link to post Share on other sites
asian 27 Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 W necie nie znalazłem nowszej wersji , więc chyba aktualna Cytuj Link to post Share on other sites
waderr73 9 Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Jest nowsza 9.1.0.1035 ale pod Win 32/64. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts