Himbara1 0 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Proszę o pomoc. Windows 7 Prof 64bit w czasie nowej instalacji dochodzi prawie do końca, po czym czarny ekran i cisza - prawdopodobnie ma problem z instalacją karty RADEON HD 4830, płyta główna to GA-MA770-UD3. Jak poradzić sobie w tej sytuacji? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 A płyta instalacyjna jest w 100% dobra? Cytuj Link to post Share on other sites
Himbara1 0 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Płyta jest nowa, nie bardzo wiem jak by ją sprawdzić. Czy jest jakiś programik, ktorym sprawdzę płytę/kompa z CD/DVD? Edit: Źle przeczytałem twoje pytanie - płyta instalacyjna jest oryginalna, świeżo kupiona, więc powinna być OK. Cytuj Link to post Share on other sites
Seadog 0 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Nie sądzę, aby problemem była karta graf. - w któym dokładnie momencie instalacja się zatrzymuje? Tzn. co masz na myśli, że dochodzi "prawie do końca"? Jaka reszta komputera? Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Zapuść Memtest. Może coś w Biosie jest nie tak z ustawieniem kontrolera dysków... Cytuj Link to post Share on other sites
Himbara1 0 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Seadog: Instalacja zatrzymuje się, gdy windows loguje się do pierwszego uruchomienia. Na płycie mam 2x2GB pamięci Kingstona, dysk Seagate 250GB Barracuda 7200, procek AMD Atlon II x4 620 gogo3000: Memtest przebiegł OK, żadnych błędów nie wykazał, co to ustawień w biosie, to co masz na myśli dokładnie? Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 kontrolel AHCi/RAID, ale jak do tego momentu doszło to raczej coś innego spróbuj dysk przetestować chkdsk... Cytuj Link to post Share on other sites
Himbara1 0 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 spróbuj dysk przetestować chkdsk... Chkdsk nie znalazł nic. Przy okazji zrobiłem updating BIOSa, ale nic nie pomogło. Zmieniłem też pamięci na inne i to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
Himbara1 0 Napisano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Gdzieś na forum doczytałem się, że to może być problem taki, że windows wyświetla na innym wyjściu sygnał, tyle że mam kartę HIS Radeon HD 4830, która ma wyjście TV HDMI, a niestety nie mam telewizora HD, więc jak przełączyć, żeby sygnał szedł na wyjście DVI (nie muszę dodawać, że na monitorze nic nie widać, bo nie idzie na niego sygnał ). Może ktoś pomóc? Cytuj Link to post Share on other sites
reenstix 12 Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Jeszcze możesz spróbować podpiąć pod D-Sub (analog). Ja jak instaluje świeżego windowsa to obraz idzie na hdmi i trzeba przełączać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts