Skocz do zawartości

Sapphire HD 7950 vs Vapor-x 7950

Recommended Posts

Siemanko, mam dwa szybkie pytanka odnośnie HD7950:

1.Vapor-X z rdzeniem 900mhz, czy zwykły Sapphire z rdzeniem 925mhz? która karta będzie mniej awaryjna i będzie miała lepsze chłodzenie?

2.Róznica między Sapphirem model:11196-16-40G, a modelem 11196-16-20G , oprócz podkręconego rdzenia do 925mhz w modelu z końcówka 40G.

Linki do kart: VAPOR - http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/sapphire-ati-radeon-hd7950-vapor-x-3gb-ddr5384bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,34747.html

SAPPHIRE - http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/sapphire-ati-radeon-hd7950-3gb-ddr5384bit-dvihdmidp-pci-express,34415.html

za odpowiedzi daje +

Edytowane przez OLsoneczek

Oczywiście że Vapor-X , lepsze chłodzenie=zazwyczaj lepsze OC i do tego ten zabójczy wygląd :)

Tylko 1000? Na 7850 wciągnąłem 1150, mój kumpel na wersji od gigabyte (7950) wycisnął ponad 1200 wiec bierz vapor'a, lepsze chłodzenie i wyposażenie

No i co z tego że na 7850 masz 1150Mhz jeśli to zupełnie inne karty?
JohnWoo Pisał że jeśli będzie potrzeba to i więcej niż 1000Mhz.
40g oznacza lepsze pamięci ,ale chyba tylko w 7850 (wersje 1 i 2gb) jednak pewności nie mam.

• Popieram 1

co do wyglądu to dualX a VaporX dużo się nie różni ,ja kupiłem zwykłą i musiałem ograniczyć obr. wiatraczków bo są zbyt głośne,z wypowiedzi innych VAPORx jest dużo cichszy i jeżeli to prawda to ja żałuję że nie dołożyłem właśnie do niego (różnica była coś 200zł)z tym że dokładając teraz 200zł mogę mieć jeszcze lepsze chłodzenie od artic'a ,stare sprzedać za czapke gruszek i itak jest dobrze.

• Popieram 1