Skocz do zawartości

Corsair H100 czy H100i

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Bakak,

Recommended Posts

• Rozwiązanie

Jeśli już koniecznie chcesz kupować kompakta do zdecydowanie H100i, ma lepszą i cichszą pompkę oraz wentylatory niż zwykłe h100, Po za tym węże są gumowe, a nie plastikowe.

Gość t.luk

H100/H100i/H110 + wymiana dwóch wentylatorów na jakieś porządne to koszt rzędu 600-650 zł...Sorry ale za tyle wolę już prawie normalne chłodzenie wodne (

) albo porządny cooler CPU i porządne wentylatory do obudowy.

Revoltec red kompletnie się nie nadają do tych kompaktów, wydajność będzie gorsza niż na standardowych wyjcach korsarza...

Jacek jest pechowy coś z tymi hydro, ja miałem h100, a aktualnie mam h100i i nie miałem z nimi nigdy żadnych poważniejszych problemów. H100i to znacznie ulepszone h100, więc warto wybrać to pierwsze :).

• Popieram 1
Gość t.luk

j.w. Wentylatory Revoltec nie nadają się do pracy w pozycji poziomej (to nie ta klasa wentylatorów ;)). A za 420 zł lepiej kupić porządny i na dzień dobry cichszy cooler CPU oraz lepszej klasy wentylatory do obudowy.

Dobre... w porównaniu z czym

w porównaniu do Zwykłego H100, poza tym  nie każdy jest cichofilem. Miałem przyjemność słyszenia jak pracują wentyle H100i i nie ma tragedii Poza tym Corsair dołącza do tego chłodzenia oprogramowanie którym można wyregulować obroty wedle uznania.

No cóż, jestem "cichofilem", to wszystko wyjaśnia ... ;)

Czy, to w H100, czy w H100i wentylatory, to wyjce i nic tego nie zmieni. A z oprogramowaniem Corsair Link jest bardzo dużo problemów.

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=114796 - jeden z całej masy tematów o problemach z tymi chłodzeniami :D

Korsarz ma w planach wymianę wentylatorów/ 3 pin / , które były do tej pory sprzedawane w zestawach z H100i,  i w ramach RMA, wymianę ich na nowe / 4 pin (PWM) / . Na oficjalnym forum Corsair tak pisali, chyba coś w tym jest ;)

Kupiłem H110 i  jestem naprawdę zadowolony, nawet zwykłe dołożone wentyle nie wyją, terkoczą, nie świszczą, normalnie pracują. Nie ma w sobie podświetleń czy programików regulujących obroty, do tego są inne odpowiednie dodatki. Ja jestem naprawdę zadowolony z niego i mogę polecić.

firmware bodajże 2.0.4 ,corsair link nie instalowany ,mój HDD szaleje (co 1s coś się ładuje...?) przy zainstalowanym programie.

Kolory są spoko obecnie mam niebieski i jakoś się trzyma.

Edytowane przez kuziu
Gość effendi360

Możecie napisać coś więcej na temat tego chłodzenia ? Jak ono pracuje. Jakie temperatury na przykład w crysis 3. Jakie macie procki. Jakie OC. Ile V. Najlepiej by było jakby ktoś ściągną sobie na tel z program "noise meter" odpalił np crysis 3 i zrobił zdjęcie ile tam wtedy db pokazuje jak telefon leży na obudowie. Może to niezbyt precyzyjny pomiar ale da mi to odniesienie do tego jak to jest u mnie i na ile bym go słyszał. Jestem bardzo poważnie zainteresowany zakupem tego chłodzenia. Na

dał mu złoto a tak zachwalany tu i na zachodnich forach H220 dostał Sliver i bardzo ładnie on uzasadnił dlaczego. Myślałem dużo nad chłodzeniem wodnym ale wywalać 2k dla "satysfakcji" to mi się nie uśmiecha zbytnio a Arrow po prostu mi się znudził. Może gdyby taki H100i pogościł u mnie trochę załapałbym bakcyla na LC z prawdziwego zdarzenia. Tak więc panowie wysilcie się bo jestem cholernie ciekaw jak to się użytkuje. Edytowane przez effendi360

Jutro mogę Ci napisać kilka zdań na temat mojego H100i na śmigłach BQ :D więc o poziom hałasu musisz pytać kogoś innego ;)

Mam i5 3570K "zrobię mu" 4,5GHz, pogram w Crysis3 i podam Ci temperaturę, dokładne takty i napięcia.

Lub zapuszczę OCCT na jakiś czas / OCCT 5min  :wariat: /  i dam SS z wynikami.

Jak wolisz ...

Gość effendi360

DZIĘKI. Katowanie OCCT mnie nie interesuje. Interesuje mnie realny użytek. Np Crysis 3, Tomb Raider. Jakie są temperatury w trybie balanced czy tam quiet i ten poziom głośności. Położyć tel na obudowie i fotka. To bym Ci flaszkę (1L) wisiał.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...