Mofixil 135 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) A ja gram (coraz mniej, w końcu mam Paydaya 2) i narzekam. Wszystkie błędy poprzedniczki zostały powtórzone, gra jest najzwyczajniej w świecie zasrana funkcjami które a) nie działają, b) działają źle lub c) są marnie zbalansowane, DICE ma wszystko wyraźnie w du**e (Ostatni wpis Zh1ntr0lla na Twitterze chociażby), a sama gra z niewiadomych powodów działa jak najprawdziwsze gó**o, poważnie, najniższe możliwe detale i wciąż nie mogę utrzymać stabilnych 120FPS? Ja wiem że mój sprzęt per se du*y nie urywa ale spodziewałbym się czegoś więcej jak pokazu slajdów... Oczywiście gdy działa jak trzeba (imho <15% przypadków) to gra jest całkiem niezła. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Mofixil Cytuj Link to post Share on other sites
michal0120 22 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 ja dziś jakoś wróciłem do bfbc2 i powiem wam ze według mnie trudniej się gra w bfbc2 niż w bf4 czy bf3 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 według mnie trudniej się gra w bfbc2 Grałem parę dni temu, mam odmienne zdanie. Dla przykładu w 4 nie idzie mi w ogóle. Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Ja podczas gdy byłem już zdesperowany moimi mega kiepskimi wynikami wskoczyłem na łódź na paracelach, i od razu mi się lepiej zrobiło. Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Grałem parę dni temu, mam odmienne zdanie. Dla przykładu w 4 nie idzie mi w ogóle. Kwestia przyzwyczajenia, ja też się szybko zniechęcałem jak lądowałem na końcowych miejscach, teraz nie jest już tak źle ale podziwiam ludzi, którzy mają 100lvl, bezrobotni chyba Ale fakt, trójka jest dużo łatwiejsza. Za to latanie śmigłowcami i samolotami kompletnie mi nie idzie, za dużo czasu w Prepar3d i FSX chyba spędziłem Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Ja słyszałem że właśnie w bf4 łatwiej lata sie śmigłowcami i odrzutowcami, a dla mnie w bf3 lata sie dosyć łatwo i przyjemnie, muszę kiedyś wypróbować bf4 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 w bf4 lata się nieco szybciej ;P, ale tandetne sterowanie F35, nadal robi swoje Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 To nie ma raczej nic wspólnego z lataniem, to tylko taki zręcznościowy dodatek Są na serwerach wymiatacze, wczoraj gość przez 30 minut miał ponad 50 trupów na koncie w jakimś myśliwcu. Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Bo myśliwce w BFie mogą latać ze śmiesznie małą prędkością, wręcz szybują niekiedy... Tak samo rakieta TV w śmigłowcu jest bronią zbyt przesadzoną, potem takie dwa nooby wiszą na końcu mapy i kampią przez cały mecz. Cytuj Link to post Share on other sites
Mofixil 135 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Model fizyczny jakiegokolwiek pojazdu w BF4 jest żałosny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Czołgiem w realu nie jeździłem ale BF4 musiał być tak zrobiony, żeby każdy noob wsiadł do pojazdu i po 5 sekundach był w stanie go obsłużyć. Jak ktoś chce realnie to jest ARMA czy FSX, Xplane i Prepar3d w przypadku samolotów i śmigłowców. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Jako ze staram się być aktywny fizycznie, wole biegać niż używać pojazdów 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 A ja kd nabijam na tdmach. Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Trzeba też pamiętać, że w czołgu mocno obciąża się kręgosłup Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Ja na TDM'ach kroję ratio pokroju 0.4 - 0.3. Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 A ja chyba za stary jestem bo nie wiem o czym piszecie... Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Sterowanie czołgiem czy innymi pojazdami pancernymi jeszcze jest ok. Wkurzające jest specyficzne laggowanie, gdy ktoś inny zaczepi lub uderzy w nasz pojazd - zwłaszcza gdy w coś celujemy Cytuj Link to post Share on other sites
Papiesz111 152 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Jak się ogarnie latanie odrzutowcami to można spędzić w nich całą rundę i daje to mega dużo funu;D Wystarczy ino zawracać z odpowiednio prędkością (300-315), ustawić sobie wysokie DPI i ciśniemy;D Mowa o trójce, bo nie wiem jak to wygląda w czwórce. I oczywiście wspieranie oddziałów lądowych czyli wyposażenie się w rakiety FFAR^^ Edytowane 3 Stycznia 2014 przez GazowanySer Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Tak, ale tylko jeśli w przeciwnej drużynie nie ma dobrego pilota lub operatora plotki Ale jak to często bywa do AA wsiądzie ktoś, kto nie potrafiłby śmigłowca z 50 metrów zestrzelić Cytuj Link to post Share on other sites
Papiesz111 152 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Jeśli ma się technika na pokładzie w Z11w lub Little Birdzie to jest szansa, że ani raz nie zginiesz podczas rundy;D Edytowane 3 Stycznia 2014 przez GazowanySer Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Wszystko zależy od przeciwnego zespołu. Wszystkie te śmigłowce, które napotkałem na swojej drodze, skończyły na strzała z działa czołgu lub kierowanej PZ, technik nic tu nie pomoże Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) A ja chyba za stary jestem bo nie wiem o czym piszecie... K/d ratio - współczynnik zabić i zgonów, czyli ile zabić przypada na jeden zgon. Przykładowo, mając statystyki w rundzie np. 4:10 mamy ratio 4/10 = 0.4 albo dajmy na to statystyki 28:10 to 28/10 = 2.8. Co do walki pojazdami, a konkretnie łodzią, zdarza mi się ostatnio nagminnie, że gdy łódź podpłynie do mnie na odległość ~5 metrów, i ustawi się do mnie równolegle, włączy dym maskujący, ja łodzi nie widzę, ale nadal jest zaznaczona przez kogoś z teamu, strzelam w nią, i nie zadaję jej żadnych obrażeń. W sumie to bardzo często ostatnio tak mam, przez co łodzią zabijam tylko piechotę. W ogóle granie łodzią przestaje być tak zabawne, gdy w przeciwnej drużynie jest dobry pilot myśliwca. Ogółem parę razy rundę kończyłem na ostatnim miejscu, przez to, że wbijając do łodzi, po przebyciu jakichś 100m od mojego rozstawienia byłem namierzony, i już gonił mnie myśliwiec. Do trzech razy byłem ostro zdenerwowany, ale jaka potem była satysfakcja, jak dopłynąłem do pobliskiego punktu. A to tylko dlatego, że mój adwersarz wyszedł z serwera. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Kz3Ko. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Nie wiem kto to disarray37 ale fajnie mi się z Nim czolgowalo http://battlelog.battlefield.com/bf4/battlereport/show/1/420694618447656064/336290733/ Pierwszy raz mi się udało trochę więcej zabić osób http://www.youtube.com/watch?v=lwLmJmTIPKE&feature=youtu.be Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) wrrr...jak ja nie znoszę trybów gry innych niż podboje. PS. Brzydkie kamo na M416. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Kz3Ko. Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 @dodo niepotrzebnie strzelasz ciągłą serią gdy przeciwnik jest dalej niż kilka metrów. Większość pocisków nie trafia wtedy w cel, zdecydowanie lepiej strzelać krótkimi seriami - będziesz miał lepszą celność i zaoszczędzisz naboje w magazynku Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts