Moggster 13 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Czyli na 2x HD 6870 nie daloby sie odpalic na wysokich w 60+ fpsach? Chodzi mi po glowie kupno, bo moge sobie nawet za darmo wymienic win7 na 8.1, nie jest mi to po drodze... Cytuj Link to post Share on other sites
rangerson 20 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) Wgrałem najnowsze stery do grafy wszystko na ultra bez MSAA i smiga 40-120 FPS. Kolejny skok FPS przy lepszej grafie Tylko gra tak sypie errorami, że zaczyna mnie to wku**iać. Edytowane 8 Listopada 2013 przez rangerson 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pro4Shooter 3 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 To na jakich detalach powinna mi gra działać ? Sprzęt: i5 2500k 6GB RAM GTX 560 Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 To na jakich detalach powinna mi gra działać ? Sprzęt: i5 2500k 6GB RAM GTX 560 Myślę że na wysokich bez msaa zadziała w 45-70FPS Cytuj Link to post Share on other sites
Pro4Shooter 3 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Też tak myślałem, a mam przycięcia spowolnienia, na low mam 70 fps a spada do 30 lub 40 i są mikroprzycięcia. Nwm czemu tak jest, wina dysku? jest już stary i hałasuje głośno. Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 u mnie winowajcą po części może być ram 8GB to za mało na win7 SP1 Cytuj Link to post Share on other sites
rangerson 20 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) 8 GB za mało ? Ja myślę, że wiecęj niż 8 mija się z jakim kolwiek celem. @ 2 UP Stery do grafiki najnowsze wgrałeś ? Winde 64 bit masz ? 6 GB ram troszkę mało ale na średnie ustawienia to myślę, że bez problemu powinno starczyć. Z tego co ludzie piszą 8% jakich spotykam w grze. Mówią, że także maja takie dropy z FPS a sprzęt mocny. Jest to niby losowy przypadek i trzeba czekać na poprawki od DICE. Tak na prawdę wielę może być problemów ale jak piszesz i5,6 GB ram to tylko maceij wróżbita może pomóc. Podejrzewam, że też nie to nie jest ten dział o takim typie rozmowy. Obstawiam, że jest słabe wsparcie dla twojej grafiki i tyle. Popatrz może są jakieś filmiki na YT z podobną konfiguracją lecz tą samą grafą. Podpatrz jak im chodzi lub google. Edytowane 8 Listopada 2013 przez rangerson Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 No cóż, dropy FPS do 30 na paracelach i flood zone, zjebany kod sieciowy uniemożliwiający normalną grę. Usunąłem to ścierwo. Kolejna próba po nowym roku, może do tego czasu naprawią betafielda 1 Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 no jasne że winda 64bit. A że ramu za mało jestem pewny w 100% bo od czasu do czasu wywala do pulpitu z komunikatem o braku wolnej pamięci ram Fakt mam sporo procesów w tle i wywalony plik stronicowania ale bez przesady Testowałem COD ghost (pirat tylko dla testu) i bez wyłączania procesów typu dropbox, vmware, mini serwerki ip i inne pierdoły które normalnie działają zawsze w tle podczas ładowania wywala do pulpitu z komunikatem o braku pamięci Tyle że tutaj zamykanie procesów pomogło Cytuj Link to post Share on other sites
rangerson 20 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Jeszcze nigdy w życiu nie wywaliło mi info o braku pamięci, a mam tak mało bo tylko 8 GB ram. Grałem w każdą możliwą najbardziej wymagającą i najnowszą grę. BTW. wywalony plik stronicowania Nie wiem czy żartujesz więc wole zapytytać się. Cytuj Link to post Share on other sites
dawids42 30 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 (edytowane) Od wczoraj dosyć często wywala mi error ("Battlefield 4 przestał działać") przy odrodzeniu... Normalnie co chwile muszę odnowa na serwer wchodzić.. Ma ktoś też ten problem? komputer z sygnatury Edytowane 9 Listopada 2013 przez dawids42 Cytuj Link to post Share on other sites
rangerson 20 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Nie martw się mam to ciągle. Raz non stop raz co jakiś czas. Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MiszakKr 7 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Norma , wielu to ma , trzeba czekać na fix'a , podobno ciężko nad nim pracują . Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 miałem tak w przypadku BF3 od czasu do czasu, na bf4 czasem mam błąd o treści połączenie z serwerem przerwane, coś poszło nie tak Ale sprowadza się to do tego samego i raczej nie jest winą komputera czy naszego łącza BTW. Nie wiem czy żartujesz więc wole zapytytać się. Nie wiem co w tym dziwnego, wywaliłem plik aby system nie pchał informacji przeznaczonej dla pamięci ram na dysk twardy (pamięć wirtualna) Teoretycznie przyczynia się to do wzrostu wydajnosci Cytuj Link to post Share on other sites
rangerson 20 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Jak i może prowadzić do tego że zaczyna szybko brakować pamięci RAM Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Jak i może prowadzić do tego że zaczyna szybko brakować pamięci RAM Z całą pewnością to też się do tego przyczynia. Ale jakoś nie mam zamiaru włączać swapa dla jednej może dwóch gier które są po prostu nie dorobione A jak to się robi: Prawy klik na mój komputer > zaawansowane ustawienia systemu > wydajność > Zaawansowane i tam w zakładce pamięć wirtualna podajesz jej ilość u mnie 0 czyli brak Cytuj Link to post Share on other sites
rangerson 20 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Wiem jak to się robi bo widziałem jeszcze na własne oczy windows 3.1 i 3.11 na moim 386 Też chciałem wyłączyć wirtualną lecz wole się wtrzymać. Myślę, że warto jednak mieć do tego więcej RAM'u co najmniej te 12 GB. Każdy ma swój jakiś pogląd. Jak Ci tak pasuje to dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Mieliscie sciny na Mapie Kurort jak sie zawala jedna czesc budynku,u mnie nawet potrafi spasc do 6 fps na 3-4s. Oczywiscie Full Hd All Ultra i 100% Jesli chodzi o kompa to ze sygny ale zamiast 680 jest Gigabyte gtx 780 ver oc Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Tia. Tam jest jakiś bug. Nie miałem tego zawalenia na ekranie a i tak zwolniło Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Juz myslalem ze procek nie wyrabia i trzeba bedzie zakupic chlodzenie i go krecic,chociaz mysle ze przydalo by sie bo niby jest te stale 60 fps ale wlasnie na tej mapce oraz oblezenie szanghaju tak samo przy tym budynku spada o te 5-6 fps gdy sie idzie w jego strone i patrzy dzieje sie tylko tak na trybie 64 graczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Moggster 13 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Moze skrypt sie rozgrzewa XD Cytuj Link to post Share on other sites
Mofixil 135 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Jedyne problemy jakie mam z tą grą to losowe utraty połączenia i równie losowe przycięcia. Jestem całkowicie pewien że to DICE spieprzyło sprawę (jak zwykle) i byłem na to przygotowany, ale zapomniałem jak irytujące to jest. Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Czy miał ktoś z was buga na paracelach że po wyjściu z wody i pójściu w stronę tego statku co się wbił, żołnierz dalaj zachowywał się jakby był pod wodą? Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
rangerson 20 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Wie ktoś o co chodzi ? Od dzisiaj mam spadek o 35% wydajności FPS Oo Gra nie jest już tak super grywalna, boshe why ? Coś wgrywali nowego czy co ? Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 U mnie nic się nie zmieniło jak było tak jest, tzn min 35, max 90, średnia 55 ustawienia ultra, fhd, sr 125% mapa 64 ludzi Nie gram póki nie poprawią problemu z dźwiękiem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts