Skocz do zawartości

Recommended Posts

8 GB za mało ? Ja myślę, że wiecęj niż 8 mija się z jakim kolwiek celem.

@ 2 UP

Stery do grafiki najnowsze wgrałeś ? Winde 64 bit masz ? 6 GB ram troszkę mało ale na średnie ustawienia to myślę, że bez problemu powinno starczyć.

Z tego co ludzie piszą 8% jakich spotykam w grze. Mówią, że także maja takie dropy z FPS a sprzęt mocny. Jest to niby losowy przypadek i trzeba czekać na poprawki od DICE.

Tak na prawdę wielę może być problemów ale jak piszesz i5,6 GB ram to tylko maceij wróżbita może pomóc.

Podejrzewam, że też nie to nie jest ten dział o takim typie rozmowy.

Obstawiam, że jest słabe wsparcie dla twojej grafiki i tyle. Popatrz może są jakieś filmiki na YT z podobną konfiguracją lecz tą samą grafą. Podpatrz jak im chodzi lub google.

Edytowane przez rangerson

no jasne że winda 64bit. A że ramu za mało jestem pewny w 100% bo od czasu do czasu wywala do pulpitu z komunikatem o braku wolnej pamięci ram

Fakt mam sporo procesów w tle i wywalony plik stronicowania ale bez przesady 

Testowałem COD ghost (pirat tylko dla testu) i bez wyłączania procesów typu dropbox, vmware, mini serwerki ip i inne pierdoły które normalnie działają zawsze w tle podczas ładowania wywala do pulpitu z komunikatem o braku pamięci

Tyle że tutaj zamykanie procesów pomogło 

Od wczoraj dosyć często wywala mi error ("Battlefield 4 przestał działać") przy odrodzeniu... Normalnie co chwile muszę odnowa na serwer wchodzić..

Ma ktoś też ten problem?

komputer z sygnatury :)

Edytowane przez dawids42

miałem tak w przypadku BF3 od czasu do czasu, na bf4 czasem mam błąd o treści połączenie z serwerem przerwane, coś poszło nie tak 

Ale sprowadza się to do tego samego i raczej nie jest winą komputera czy naszego łącza 

BTW.

Nie wiem czy żartujesz więc wole zapytytać się.

Nie wiem co w tym dziwnego, wywaliłem plik aby system nie pchał informacji przeznaczonej dla pamięci ram na dysk twardy (pamięć wirtualna) Teoretycznie przyczynia się to do wzrostu wydajnosci 

Jak i może prowadzić do tego że zaczyna szybko brakować pamięci RAM ;)

Z całą pewnością to też się do tego przyczynia. Ale jakoś nie mam zamiaru włączać swapa dla jednej może dwóch gier które są po prostu nie dorobione

A jak to się robi:

Prawy klik na mój komputer > zaawansowane ustawienia systemu > wydajność > Zaawansowane i tam w zakładce pamięć wirtualna podajesz jej ilość u mnie 0 czyli brak

Wiem jak to się robi bo widziałem jeszcze na własne oczy windows 3.1 i 3.11 na moim 386 ;)

Też chciałem wyłączyć wirtualną lecz wole się wtrzymać. Myślę, że warto jednak mieć do tego więcej RAM'u co najmniej te 12 GB.

Każdy ma swój jakiś pogląd. Jak Ci tak pasuje to dobrze ;)

Juz myslalem ze procek nie wyrabia i trzeba bedzie zakupic chlodzenie i go krecic,chociaz mysle ze przydalo by sie bo niby jest te stale 60 fps ale wlasnie na tej mapce oraz oblezenie szanghaju tak samo przy tym budynku spada o te 5-6 fps gdy sie idzie w jego strone i patrzy dzieje sie tylko tak na trybie 64 graczy.