Skocz do zawartości

Recommended Posts

@jarnuszkiewiczm

Chyba nie graliśmy w tą samą grę. :D Skrypty ? Tylko pierwsza misja jest nimi napakowana, później pojawiają się bardzo rzadko a do takiego CoDa to już w ogóle nie ma porównania. Grafika jest naprawdę świetna, bronie faktycznie CZUĆ. Grałem zarówno na głośnikach jak i słuchawkach i dźwięk w tej grze to pierwsza liga. Fabuła jest sztampowa do bólu, ale wkręciła mnie na tyle, że bez wahania wiedziałem kogo na końcu wybrać z tej dwójki. Generalnie najbardziej podobało mi się to, że mapy są z reguły bardzo duże i podobnie jak w Crisis 3 możesz dowolnie wybierać z której strony uderzyć i w jaki sposób. A broni jest od Wuja...

Oczywiście jak chce ktoś wydać kasę na grę dla samego singla to się nie opłaca ale mnie multi nie interesuje, więc przeszedłem na pożyczonym koncie kumpla i jestem zadowolony.

Fabuła to właśnie najcieńsza strona tej gry, przejmuję dowodzenie drużyny po śmierci kapitana, ok, a potem jakiś bambus za mnie podejmuje decyzje, koledzy z zespołu mi rozkazują, a moja postać to odźwierny niemowa, nie mogę uchodźców olać i nie wpuścić na statek bo nie mam wyboru, a kolega z zespołu podejmuje decyzje za mnie, ja tylko patrze i nie moge słowa powiedzieć ani zaprotestować i przywołać go do porządku, potem afera że źle koleś postąpił, ale nikt mnie nie zapytał jak ja bym postąpił, i tak cały czas, nieścisłości, gra przerzuca z miejsca na miejsce, jakie dokumenty w 1 misji nikt nawet nie powiedział po co idę do tej fabryki, potem nagle ratuje vipa, który do tej pory nie wiem kim był, moze ja jestem jakiś głupi albo ograniczony, jeśli tak to się biję w pierś, ale niewiele skumałem z tej gry, po drugie nie miałem wpływu absolutnie na nic, tylko czy zginie murzyn czy cizia skośna, co mi wisiało zresztą i równie dobrze mogliby razem iść do piachu byle przestali się kłócić bohatersko kto chce isć

Co do mechaniki nie można się przyczepić, odgłosy to miód, tylko nie polskie głosy, strzela się świetnie, zwłaszcza ze snajperek mi się super szyło, ale całość śmierdzi malizną, grę skończyłem w 4 godziny, noo nieco ponad, i też multi mnie nie interesuje, więc to była przygoda na jedną noc z tą grą i już jej podziękuję

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

8GB ram to za mało choć tyle jest w zalecanej specyfikacji. Tylko co z tego skoro wywala mnie co jakiś czas a to za mało pamięci systemowej a to graficznej 

W multi gracz rusza się jak gumowy pingwin blokując się co kawałek o fragmencik gruzu kosze na śmieci i ogólny burdel. W trójce kochałem tryb hardcore i deadmath a tu mam może ze 6-7 serwerów na hardcore które są prawie zawsze zawalone ludzmi. Na trybie normal aby zabić snajperką trafić trzeba tylko głowę. No kompletna du*a.

Dzwięki i dubbing taki sam jak w trójce nosz kur... zapłaciłem za nowy produkt a nie za ten sam w nowej okładce

Relaying a message from the team here at DICE: 

Since the launch of Battlefield 4, some fans playing online have been experiencing various issues with the game. Thanks to your feedback, many of these problems have been resolved, but there are still a number of bugs that we are actively working on. Below you will find a list of some of the resolved issues, as well as some of the issues we are prioritizing at the moment and what we’re doing to address them. 

Game crashes and freezes 

ELIMINATED AS WE IDENTIFY THEM 

Players on all formats have been experiencing game crashes and freezes while playing. We have logs of the most frequently occurring client crashes, and we are actively working to Obliterate the cause of these crashes in upcoming updates. 

Note that crashes come in different types, and therefore this is technically not one single issue. There are two kinds of crashes and two types of updates that can address them: server-side updates that we can release on the fly (four of these have already been released since launch), and game client updates that require more in-depth testing and certification before they can go live. 

We have found and eliminated some of the server-side crashes on PC in the latest server update (version R4) that went live November 1. There is also a planned client update on PC in the near future where we are aiming to eliminate as many of the client-related crashes as possible. 

Progress in Multiplayer Lost 

INVESTIGATING 

Players have reported losing their progress in multiplayer. This is probably related to crashes stopping the game reports from being sent to Battlelog. We are still investigating this issue in more detail. Note that your progress sometimes can seem to be reset during server maintenance windows. In these cases, your stats will be just fine and reappear later. 

Single Player Save File Corrupted 

INVESTIGATING 

We are still investigating the issue of single player save files being corrupted for some players. If you have experienced this problem, please describe below the steps leading up to the save file being corrupted, your platform (PC, PS3 or X360), and when the issue occurred. If you’re on PC, please also list your OS and system specs. 

Miscellaneous Audio Bugs 

FIX UPCOMING 

We are aware of the issues with missing/corrupted audio in multiplayer and have created a fix for them. This fix is planned for release in the next PC client patch (see “Upcoming Updates” below.) 

Magazine Reload Bug on Normal 

FIXED 

On all platforms, some players were experiencing a bug when playing on Normal servers. The bug caused the reload setting to incorrectly mimic the behavior from Hardcore servers. This was fixed in our fourth and latest server update. 

Xbox 360 Missions not Working as Intended 

FIXED 

There was a bug preventing Xbox 360 players from creating MISSIONS. This should now work properly, as we made some necessary changes to the backend infrastructure. 

Battlefield 4 Premium “Reset Stats” Feature Not Working 

FIX ROLLING OUT 

Battlefield 4 Premium members have the option of resetting their multiplayer stats. This feature has not been working as intended. We have now identified the cause and solution, and Battlelog will perform a zero downtime fix for this that should roll out very soon. 

Server Queues not Functioning 

PENDING FUTURE PATCH 

Players haven’t been able to join queues for servers, and we are actively working on the issue. We believe we have a solution to this, pending a future patch. We disabled server queues as we found a bug in the queue system, and we are working to isolate the real issue and find a solution for it. 

Promotional Battlepack Items Not Appearing In-game and/or on Battlelog 

INVESTIGATING 

We are aware of this issue, and are working on a solution for it. Note that in some cases the Battlepack items will actually show up after a delay. If you’re still not seeing your items after 12 hours or so, please reach out to EA Help at https://help.ea.com/en/battlefield/battlefield-4 [help.ea.com]. 

What’s Next? Upcoming Updates 

We are working on a PC client patch at the moment and hope to release it soon. We will share the patch notes once we have the patch contents finalized. The main focus is to fix as many crashes as possible, starting with the issues affecting a large number of players. We will update you once we are ready to release new server updates. We are currently working on server update #5, with four being released so far. 

Keep the Gameplay Feedback Coming! 

We are hearing your feedback regarding gameplay balance and other tweaks to classes and weapons, and are actively discussing these with the designers. 

One subject that’s been generating a lot of feedback is the controller layout in Battlefield 4. An in-depth look at the controller options in Battlefield 4 will be published later on the Battlefield Blog at http://blogs.battlefield.com/ [blogs.battlefield.com]. 

Thanks for your Patience 

We would like to thank all players who have been reporting their issues to us – your feedback is invaluable when making sure we can deliver the Battlefield 4 experience you all deserve. In true DICE fashion, we will keep supporting Battlefield 4 for a long time, and we appreciate your feedback and patience as we work these issues out. 

/The DICE team

http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065217944685108/

Edytowane przez effendi360

Powiem tak:

1. Jestem typowym graczem w TDM (BF3: Nosahr Canals i jeszcze ze dwie mapy)

Wczoraj zakupiłem BF4...i jakoś tak jakby nie to samo czegoś mi tutaj brakuje. Gra sprawia wrażenie strasznie haotycznej kolory przejaskrawione. Trudno dostrzec innych graczy. Za każdym razem zdaję mi się, że te ludziki sa takie malutkie.....:) Póki co dziwnie mi się gra. Czuje jakbym nie miał totalnie wpływu na nic :)

• Popieram 1

przeczytałem uważnie większość opinii, i podsumuję, gra nie jest tym czego ludzie oczekiwali od następcy znakomitej trójki, wyszedł zabugowany, średnio grywalny multi, oraz nudny i sztampowy single, póki co ta gra nie ma czym zachęcić do siebie gracza, conajwyżej może nabrać nieuważnego nabywce hajpem jaki jej towarzyszy, a prawda taka że lepiej brać starą dobrą trójkę z dodatkami

• Popieram 1

na nic nie czekać, bo sobie człowiek nadzieje robi niepotrzebnie, pesymista się może rozczarować najwyżej pozytywnie, optymista powie, wiedziałem że będzie super, a jak nie wyjdzie to będzie płakał.. Po prostu kupujmy i grajmy w dobre gry które już są a nie mają być....

Jeżeli tak olbrzymia firma jak EA, pod marką BATTLEFIELD wypuszcza w 2013 roku takie coś jak czwórka, to muszą być pewni siebie że jakie to nie będzie to i tak ludzie kupią, bo to im dano, łaskę robią, oto macie czwórce świętą, a właśnie trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, o trójce złego słowa nie powiem, była warta każdej złotówki od premiery aż do dziś, ale czwórka to skok na kase i śmianie nam się w twarz, jak taka korporacja, bo to już nie firma, mogła tyle bugów ominąć???? a już nie wspomne że grając w durnego singla 3x mi się gra tak skraszowała że musiałem powtarzać misje, np wyjąłem dysk z danymi na lotniskowcu i zawias, kiedy włączyłem znów grę to byłem w pokoju gdzie był dysk ale drzwi były zamknięte i nie mogłem nic zrobić, potem w misji kiedy płyniemy pontonem na plaże podczas burzy, wysiadłem z pojazdu i pocisk mnie rozwalił a gra się zasejwowała w tym samym momencie i potem wczytywało w kółko jak leże martwy, kolejny bug, padając na ziemie bohater sam się zaczynał czołgać w przód mimo że nic nie wciskałem, nie dalo się tego naprawic, dopiero restart misji panooowie panooowie, przecież to niedopuszczalne i mówie basta

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

Swoje negatywne nastawienie łączysz z przygodą single player. Wybacz nikt nie kupuje bf4 dla singla. Tylko multi. Była ankieta i z niej widać było, że ludzie liczą tylko na multi.

Przeczytałem tyle negatywnych opinii, że się załamałem ale jak zawsze wyszło nasi potrafią tylko narzekać i mało w tym prawdy.

Po grałem 2 h niedawno. Nie za wiele ale nie zauważyłem tych tragicznie paraliżujących bugi grę, stunujących lagów oraz zerowych zniszczeń.

Dla mnie gra zrobiła wrażenie. Nie jest to przełom jaki miał miejsce z trójką ale taki bf3 na mocnych sterydach. Grafika jest miodna.

Jest tu trochę inna mechanika gry. Może nie każdemu się spodobać ale wszystko daje radę. Grunt że jest większa dynanika.

Ogólnie gra podoba mi się i myślę że warto wydać te 100 zł ( dzisiejszy zakup ) tym bardziej że za pewne rozwinie jeszcze skrzydła i będzie lepsza.

Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez rangerson