Skocz do zawartości

Mocna,markowa płyta Z77 pod 3770K

Recommended Posts

Różnica polega na tym że w przypadku p67 musi być zaktualizowany bios płyty głównej i słyszałem o małych problemach OC , dodatkowo nie może obsługiwać zintegrowanej karty graficznej więc wskazane będzie Z77 ,nie wiem czy potrzebna Ci super mocna płyta, ale wydaje mi się że wystarczy z nadmiarem:
http://www.agito.pl/plyta-glowna-asrock-z77-extreme4-79-554052.html?attr=938-513104
http://www.agito.pl/plyta-glowna-msi-z77a-gd55-79-554063.html?attr=1-182054,938-513104

Gość usunięty

Dobry wybór??

Moim zdaniem zły - wg opinii na różnych forach płyta ta jest awaryjna. Nie wiem, dlaczego ją wybrałeś przez naszą opinią ale trudno, to Twój nierozsądek - Twoje ryzyko ;)

Dziwne,bo recenzje wypadają dobrze... Płytę kupiłem nową więc jak coś się stanie to gwarancja jest :)

Co się z nią takiego dzieje??

A ktoś ja ma?? Komuś z forum padła??

Edytowane przez Nextassy

Temat Sabertootha na razie stoi w miejscu... Nie wiem co będę z nim jeszcze robił...

Co do M-Power,nie wydaje mi się bym miał z nią jakiekolwiek problemy,ale nic nie wiadomo, dziś będzie przetestuje napisze czy mieliście racje :)

• 3 tygodnie później...

chlopie mialem 2 z roznych sklepow zaplaiclem jak za zboze  zrobilem OC na 5.0 i popadały :/

ja mam uraz  pozatym non stop cos na forach jest z tymi MSI albo skecja/albo grafy nie wykrywa/ lub inne jakies badziewia :P hehe

ale ...

Nie widziałem na forum ,żeby komuś sekcja padła w MSI Z77. Gadasz głupoty jakich mało.Pewnie OC do tych 5 Ghz robiłeś na BOX-owym chłodzeniu.Dobry jesteś. Kumpel miał problem na Z77 Asusa i też miał z grafiką (brak kompatybilności na Asusie z grafą Vertexa to czekał na nowy Bios ponad miesiąc więc to jest też kwestia karty graficznej). Ja na twoim miejscu nie zastanawiałbym się i wybrał mimo wszystko MSI.

Asrock ma słabą i krótką tylko 2 letnią gwarancję.

Edytowane przez asian