Skocz do zawartości

Recommended Posts

a więc na PC strony wczytuja sie nawet po ok 1 min czasami w ogóle, z downloadem jest różnie, gry działaja lecz czasami straszcznie skacze ping to samo z internetem raz jest raz nie ma, PC łączy się  poprzez odbiornik wifi usb TP-link tl-wn422g z routerem tl-wr543g, na laptopie i telefonie niby wszystko jest okej, narazie nie chce dzwonić do dostawcy Multipedia 20mb/s, odbiornik wifi kiedyś przez przypadek uderzyłem i się trochę wygiął ale zanim w ciemno kupie nowy chcę sie upewnić czy wina nie leży po stronie PC, skanowałem kilkoma antywirusami, czyściłem komputer, w procesach praktycznie sam windows, nie widze nic podejrzanego, jakieś 2 tygodnie temu wszystko było okej, nie mam pojęcia co robić ;(

win 7, intel 2500k, asrock p67 pro3, 8gb ram ddr3 hyperx, wd caviar black, gtx 670. Nie formatowałem go gdyż kupiłem komputer pod koniec wakacji i nie czułem takiej potrzeby z reszta szkoda m itroche danych wiec to w ostatecznisci ;d, czyscilem go ostatnio i używałem też Ccleaner

na razie nic nie piszę bo jakimś cudem od niedzieli wszystko działa jak dawniej  :roll:

może to ma jakieś znaczenie router i pc dzieli jakieś 5-7m i często mimo ze pc z laptopem stoi w tym samym miejscu laptop ma zazwyczaj lepszą siłę sygnału, czesto mi sie dzieje tak ze PC i laptop łączy się z routerem ale piszę że jest "Brak dostępu do internetu" i wykrzyknik w żółtym trójkąciku zazwyczaj w takiej sytuacji odłączenie routera od źródła zasilania i ponowne uruchomienie pc czy laptopa pomaga na jakiś czas

mam tez strate pakietów ok 4%

Edytowane przez szynszyl

ja mialem strate pakietow chyba 8% i sie okazalo ze mam keyloggera najlepsze ze niewiem jak sie u mnie znalazl.. :/

po wywaleniu zbędnych smieci i wywaleniu wirusa net dziala normalnie.

wyczysc kompa albo najlepiej przeinstaluj windowsa a pliki zgraj na pendrive'a/plyte.

Kiedyś miałem podobną sytuację. koleś miał dwa identyczne laptop i do tego jakiś router D-Link'a. Sprawa wyglądała tak, że co kilka minut internet przerywał - chociaż połączenie dalej było. Spędziłem nad tym bardzo długo aż w końcu oddałem router do sklepu. Tam go sprawdzili i ... wszystko z nim OK. Po zmianie routera wszystko zaczęło śmigać.

Niby wszystko jest kompatybilne, ale czasem niektóre urządzenia nie "potrafią" ze sobą prawidłowo współpracować.