Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Szukam ludzi do grania w Simcity 5(najnowsza część) w jednym regionie. Mój nick Origin to wojowojo1. Im więcej osób tym lepiej.

Ps. Może to być też temat ogólnie o Simcity.

Jeśli chodzi ogólnie o SimCity, to wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Faktycznie pierwszego dnia ciężko było sobie poklikać w czasie  13-21, jednak już następnego dnia dodano kolejne 4 serwery, a teraz jest ich już prawie 2x więcej niż w dniu premiery i nie ma absolutnie z nimi żadnych kłopotów ;)

Generalnie mitem jest to że nie da się pograć samemu (oczywiście nie mówię o dostępie do internetu bo ten trzeba mieć cały czas podczas gry), wystarczy zająć jakiś większy region i spokojnie można dać sobie radę ;) wystarczy równomiernie rozbudować 2-3 miasta aby utworzyć bazę ekonomiczną, a później można śmigać do woli. Także Ci którzy lubią samotną rozgrywkę i nie chcą ingerencji niedoświadczonych architektów i planistów nie jest to problemem ;)

Jedyne co mnie mocno zraziło odnośnie gry to cena. Parę tygodni temu preorder kosztował blisko 180 zł, później nastąpiła promocja 160 zł cały czas były to dość wysokie ceny - przynajmniej nie współmierne do tego co oczekiwałem wydać. W dniu premiery kupiłem w MM edycję kolekcjonerską (metalowe pudełko + dodatek UK) za 119 zł (warto nadmienić że obok stały zwykłe plastiki za 139 zł). A w internecie cały czas największą promocją jest cena 149 zł (w porywach dodają Sims Studenckie życie). Także mocno sugeruje rozeznać się w terenie jak grę ma się chęć kupić.

Fabuła

W trybie rankingowym jesteśmy narażeni na losowe kataklizmy, do tej pory zdarzył mi się nalot ufo - 2 ofiary śmiertelne oraz atak wielkiego jaszczura skutkujący zdeptaniem paru drogich budynków nie zrobiło to na mnie żadnego p/negatywnego wrażenia bo to już było w poprzednich wersjach... Jednak atak mózgożernych zombie przez które straciłem połowę populacji mojego miasta pozostawił lekki niesmak, ot takie przegięcie ala 'merica. I nie chodzi tu o poniesione straty ;)

A to jak gra zapiera dech w piersiach i jaka jest rewolucyjna nie będę pisał bo podpada to pod SPAM :D.

Na koniec tylko dodam że w grze bardzo zmieniła się SKALA, ceny są o wiele wyższe (drogi i budynki) w stosunku do o wiele niższych zarobków (+realizm) jednak oszczędzamy na strefach bo ich wytyczanie jest darmowe. A co najważniejsze mamy do dyspozycji 1 rozmiar mapy miasta na której limit najpewniej wynosi ~238 000 Simów. Jednak miasta około 125 000 Simów to sporawe osiągnięcie w średniorozwiniętym regionie. A co najważniejsze zasoby naturalne są skończone, czyli pewnego dnia simom może skończyć się woda ;) 

/Edit - czas - W ciągu 5-10 minut gry możemy liczyć na populację > 3000 (zależnie od specjalizacji) przy czym w poprzedniej wersji mielibyśmy już jakieś 20 000 Simów

Edytowane przez Didox

Jeśli ktoś będzie miał problemy z wbiciem na serwer Eu Wschód 2, to zapraszam na ten region.
Jest on na serwerze Europa Zachód 4, który nigdy mnie nie zawiódł.

OrginID: DDTX71
Nazwa regionu : BenchmarkPL
Zapraszam wszystkich do zagrania, żeby wbić trzeba dodać mnie do znajomych lub znaleźć region na liście. 
Mam nadzieję że Wojo nie ma nic przeciwko, gdyż jest to tylko alternatywny serwer i również jego zapraszamy do gry.

Edytowane przez DDTX71

Jeśli ktoś będzie miał problemy z wbiciem na serwer Eu Wschód 2, to zapraszam na ten region.

Jest on na serwerze Europa Zachód 4, który nigdy mnie nie zawiódł.

OrginID: DDTX71

Nazwa regionu : BenchmarkPL

Zapraszam wszystkich do zagrania, żeby wbić trzeba dodać mnie do znajomych lub znaleźć region na liście. 

Mam nadzieję że Wojo nie ma nic przeciwko, gdyż jest to tylko alternatywny serwer i również jego zapraszamy do gry.

Oczywiście, że nie mam nic przeciwko :D bo przecież nie mam jakiś praw do Benchmarka, o ile wiem :D

1. "The game can be played without an internet connection indefinitely after modding. Can only stay in one city."

2. To raczej rozwiązanie jak ktoś nie ma internetu 24/7, bo ten modding z czego tam jest opisane nie zapewni nam 100 % wrażeń/dostępu do gier.

Jasne, to nie jest jeszcze w pełni działające. Brakuje między innymi save'ów, wymaga to jeszcze pracy.

Tyle, że tutaj chodzi o to, że twórcy mówili, iż bycie ciągle połączonym jest wymagane do gry ponieważ, żeby odciążyć komputery graczy część obliczeń jest przeprowadzanych na zewnętrznych serwerach.

Natomiast ten mod udowadnia, że tak nie jest i twórcy/EA najzwyczajniej w świecie kłamali.

Edytowane przez Numik
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...