wojo12 54 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Witam! Szukam ludzi do grania w Simcity 5(najnowsza część) w jednym regionie. Mój nick Origin to wojowojo1. Im więcej osób tym lepiej. Ps. Może to być też temat ogólnie o Simcity. Link to post Share on other sites
Guciek 6 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ja planuje zakup, więc się odezwe. Temat o Simcity można by było przenieść do tematów ogólnych ;] Link to post Share on other sites
Didox 120 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Jeśli chodzi ogólnie o SimCity, to wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Faktycznie pierwszego dnia ciężko było sobie poklikać w czasie 13-21, jednak już następnego dnia dodano kolejne 4 serwery, a teraz jest ich już prawie 2x więcej niż w dniu premiery i nie ma absolutnie z nimi żadnych kłopotów Generalnie mitem jest to że nie da się pograć samemu (oczywiście nie mówię o dostępie do internetu bo ten trzeba mieć cały czas podczas gry), wystarczy zająć jakiś większy region i spokojnie można dać sobie radę wystarczy równomiernie rozbudować 2-3 miasta aby utworzyć bazę ekonomiczną, a później można śmigać do woli. Także Ci którzy lubią samotną rozgrywkę i nie chcą ingerencji niedoświadczonych architektów i planistów nie jest to problemem Jedyne co mnie mocno zraziło odnośnie gry to cena. Parę tygodni temu preorder kosztował blisko 180 zł, później nastąpiła promocja 160 zł cały czas były to dość wysokie ceny - przynajmniej nie współmierne do tego co oczekiwałem wydać. W dniu premiery kupiłem w MM edycję kolekcjonerską (metalowe pudełko + dodatek UK) za 119 zł (warto nadmienić że obok stały zwykłe plastiki za 139 zł). A w internecie cały czas największą promocją jest cena 149 zł (w porywach dodają Sims Studenckie życie). Także mocno sugeruje rozeznać się w terenie jak grę ma się chęć kupić. Fabuła W trybie rankingowym jesteśmy narażeni na losowe kataklizmy, do tej pory zdarzył mi się nalot ufo - 2 ofiary śmiertelne oraz atak wielkiego jaszczura skutkujący zdeptaniem paru drogich budynków nie zrobiło to na mnie żadnego p/negatywnego wrażenia bo to już było w poprzednich wersjach... Jednak atak mózgożernych zombie przez które straciłem połowę populacji mojego miasta pozostawił lekki niesmak, ot takie przegięcie ala 'merica. I nie chodzi tu o poniesione straty A to jak gra zapiera dech w piersiach i jaka jest rewolucyjna nie będę pisał bo podpada to pod SPAM . Na koniec tylko dodam że w grze bardzo zmieniła się SKALA, ceny są o wiele wyższe (drogi i budynki) w stosunku do o wiele niższych zarobków (+realizm) jednak oszczędzamy na strefach bo ich wytyczanie jest darmowe. A co najważniejsze mamy do dyspozycji 1 rozmiar mapy miasta na której limit najpewniej wynosi ~238 000 Simów. Jednak miasta około 125 000 Simów to sporawe osiągnięcie w średniorozwiniętym regionie. A co najważniejsze zasoby naturalne są skończone, czyli pewnego dnia simom może skończyć się woda /Edit - czas - W ciągu 5-10 minut gry możemy liczyć na populację > 3000 (zależnie od specjalizacji) przy czym w poprzedniej wersji mielibyśmy już jakieś 20 000 Simów Edytowane 9 Marca 2013 przez Didox Link to post Share on other sites
wojo12 54 Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Region nazywa się BenchmarkPL i jest na serwerze Europa Wschód 2. Link to post Share on other sites
DDTX18 1 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Jesteś/cie już tam bardzo rozbudowani? Ponieważ widzę, że ten wschód jest dość długi czas pełny, i czy nie dałoby się przenieść na jakiś zachód (5?). Link to post Share on other sites
DDTX71 12 Napisano 11 Marca 2013 Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Jeśli ktoś będzie miał problemy z wbiciem na serwer Eu Wschód 2, to zapraszam na ten region.Jest on na serwerze Europa Zachód 4, który nigdy mnie nie zawiódł. OrginID: DDTX71Nazwa regionu : BenchmarkPLZapraszam wszystkich do zagrania, żeby wbić trzeba dodać mnie do znajomych lub znaleźć region na liście. Mam nadzieję że Wojo nie ma nic przeciwko, gdyż jest to tylko alternatywny serwer i również jego zapraszamy do gry. Edytowane 11 Marca 2013 przez DDTX71 Link to post Share on other sites
wojo12 54 Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Jeśli ktoś będzie miał problemy z wbiciem na serwer Eu Wschód 2, to zapraszam na ten region. Jest on na serwerze Europa Zachód 4, który nigdy mnie nie zawiódł. OrginID: DDTX71 Nazwa regionu : BenchmarkPL Zapraszam wszystkich do zagrania, żeby wbić trzeba dodać mnie do znajomych lub znaleźć region na liście. Mam nadzieję że Wojo nie ma nic przeciwko, gdyż jest to tylko alternatywny serwer i również jego zapraszamy do gry. Oczywiście, że nie mam nic przeciwko bo przecież nie mam jakiś praw do Benchmarka, o ile wiem Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 https://pay.reddit.com/r/Games/comments/1a9t0e/simcity_modder_removes_always_online_forced/ Ktoś tu chyba kłamał, mówiąc że gra jest w części obsługiwana przez serwery i dlatego jest wymagane ciągłe połączenie z internetem. Link to post Share on other sites
Didox 120 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 1. "The game can be played without an internet connection indefinitely after modding. Can only stay in one city." 2. To raczej rozwiązanie jak ktoś nie ma internetu 24/7, bo ten modding z czego tam jest opisane nie zapewni nam 100 % wrażeń/dostępu do gier. Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Jasne, to nie jest jeszcze w pełni działające. Brakuje między innymi save'ów, wymaga to jeszcze pracy. Tyle, że tutaj chodzi o to, że twórcy mówili, iż bycie ciągle połączonym jest wymagane do gry ponieważ, żeby odciążyć komputery graczy część obliczeń jest przeprowadzanych na zewnętrznych serwerach. Natomiast ten mod udowadnia, że tak nie jest i twórcy/EA najzwyczajniej w świecie kłamali. Edytowane 14 Marca 2013 przez Numik Link to post Share on other sites
fuksik 0 Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ja gram na EU Wschód 3 jak ktoś chce dołączyć to zapraszam mój nick na Origin : Fuviks , w tym momencie na serwerze jest 6 graczy na 16 slotów Link to post Share on other sites
HubaPL 2 Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Witam. Mam pytanie : czy simcity 5 będzie działać płynnie na netbooku z procem AMD e2-1800 ze zintegrowaną grafą ? Pytanie dla tych co orientują się w temacie. Link to post Share on other sites
DDTX71 12 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 (edytowane) EA jednak się postarało o jakieś porządne tytuły : http://www.ea.com/pl/news/dla-graczy-simcity-bezplatna-gra-do-pobrania-z-origin Edytowane 18 Marca 2013 przez DDTX71 Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Fajna gierka http://www.gramija.pl/simcity-recenzja-5410/ Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Gra na przeprosiny dla posiadaczy Simcity http://www.gram.pl/news/2013/03/18/przeprosinowe-simcity-dla-posiadaczy-simcity.shtml Link to post Share on other sites
buba008 6 Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 witam mam pytanie czy można grać w simcity na mapie samemy rozwijająć np. 3 miasta na raz tak żeby nie było innych graczy jako sąsiedzi ? Link to post Share on other sites
DDTX18 1 Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Można, wystarczy założyć region ustawiony jako prywatny, i nikogo nie zapraszać. Link to post Share on other sites
Recommended Posts