squirt 8 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Siema. Podczas gdy grałem w Tomb Raidera komputer się wyłączył. Od tamtej pory nie mogę go wgl. włączyć, zasilacz się nie odpala sprawdzałem na innym zasilaczu, ale jest to samo i na dodatek zasilacz który pożyczyłem od kolegi, nie działa u niego. Nie wiem jaka to przyczyna.Sprzęt:MOBO: AsRock Extreme 6CPU: Intel Core i5 2550KGPU: Gigabyte GeForce GTX660 2GBRAM: Corsair Vengeance Low Profile 8GB (2x4GB)PSU: Silverpower 700W Cytuj Link to post Share on other sites
DamAMD 15 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ktos skladal tego kompa? Trzabylo kupic normalnego Seasonica a nie jakies takie podroby tej firmy. Plyta mogla ulec uszkodzeniu w wyniku przepiecia na koncowce zasilacza ktory tak naprawde moze ma 450w w porywach. Wysylaj co sie da na gwarancje. W przyszlosci juz bedziesz wiedzial ze jak juz cos kupowac to pewnego. Tanio to mozesz kupowac jak jestes bogaty. Zasilacz i plyte to trzeba brac na wypasie zwlaszcza gdy sie giercuje. Wspolczuje okresu czasu bez komputerka. Cytuj Link to post Share on other sites
squirt 8 Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Komputer był składany jakieś 1,5 miesiąca temu. Wszystko smigało aż do dziś. Kolegi zasilacz działał dziś do południa a potem szlak go trafił Sory pomyłka , to jest seasonic, źle skopiowałem, silvera ma brat. Seasonic 650 Cytuj Link to post Share on other sites
DamAMD 15 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 To bankowo gdzies jest zwarcie. Na ukladzie zasilania plyty cos musi byc nie tak. Daj to do serwisu niech zrobia diagnostyke i tyle. Wlozysz kolejny zasilacz i tez padnie. Cytuj Link to post Share on other sites
squirt 8 Napisano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Płyta leci na gware. Ale szkoda tych zasilaczy ;/ Dziś zasilacz zadziałał i komp dwa razy się włączył, ale jak włożyłem zasiłke do budy to juz sie nie chcial włączyć ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 10 Marca 2013 Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Wyciągnij wszystko z obudowy, poskładaj na "pająka" i zobacz czy zadziała. Są podkładki pod płytą główną? Cytuj Link to post Share on other sites
squirt 8 Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Teraz zasilacz śmiga(nie wiem jakim cudem, sprawdzałem na innym kompie),ale na AsRocku na wyświetlaczu wyświetla liczbe 53 i czarny obraz... Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Niestety, coraz częściej czytam o awariach zasilania płyt głównych ASRocka z serii Extreme. Najwięcej problemów z 4 i 6. Nie wróży to dobrze.... Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Niestety, coraz częściej czytam o awariach zasilania płyt głównych ASRocka z serii Extreme. Najwięcej problemów z 4 i 6. Nie wróży to dobrze.... To może zapodasz jakieś konkretne artykuły na ten temat, jako posiadcz ASRocka Extreme 4 chętnie przeczytam? Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Poczytaj polskie i zagraniczne fora komputerowe dot. hardware'u. Nie dzielę tematu na faktyczne czy domniemane problemy z zasilaniem. Chodzi mi ogólnie, że ludzie o tym wspominają. Google pomoże. BTW: u mnie też padła sekcja zasilania Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts