Skocz do zawartości

Jaki zasilacz GOLD Thermaltake VS COOLERMASTER

Recommended Posts

Witam mam zamiar kupić zasilacz zastanawiałem się nad tymi dwoma ma mieć minimum 650WAT i CERTYFIKAT GOLD i cena do 410zł Wybór padł na:
Thermaltake Toughpower ST 750W 80+ Gold

http://www.saturion.pl/product/154862/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Thermaltake_Toughpower_ST_750W_80_Gold.html

oraz

COOLERMASTER SILENT PRO GOLD 700W 80+GOLD

http://allegro.pl/markowy-coolermaster-silent-pro-gold-700w-80-gold-i3068755630.html?source=oo

MOC STAŁA jeden ma 700 drugi ma 750 WAT  Zasilanie cpu 12v  CM-56A drugi  TT-60A, Zaleta CM jak dla mnie,że jest Modularny:)

Możecie mi pomóc w wyborze nie chodzi mi już o te 50wat i o te 30-40zł tylko o sprawność, obydwa ze spokojem uciągną moje podzespoły GTX560 i 1100T (Tak mi się wydaje:P).Prosze o podanie jaki wybór wasz i krótkie uzasadnienie dlaczego ten lub inny:)

Edytowane przez sebios

Zanim Ci się zwróci róznica w cenie pomiędzy zasilaczem z 80+ Bronze i 80+ Gold, trzeba będzie kupic nowy zasilacz. Różnica pomiędzy efetywnością jednego i dugiego to około 4-5%. Poszukaj dobrego zasilacza z Bronze, SPC Deus G1 500W będzie dobry, XFX 550W i OCZ ZS 550W też, ale są droższe. Albo SPC Edus 600W

Witam powiem tak, zasilacze te z których wybralem nie sa drogie spełniają najwysza norme, druga sprawa uważam ze misc zasilacz 700 WAT to now jakies zlo;p co innego 1000wat, komp wezmie co potrzebuje,a I za kilka miesiecy jak bede cos wymienial ,dokladal nie bedzie ledwo zipal, nie będzie się grzał ,wiadomo powie ktos ze teraz nowe karty procki nie sa teraz takie Prado zercy, ale np karta w stresie nie podkrecana łyka z 230itp,a po drugie obecny 600w raczej nie ogarnia, ma 80+ ale wydaje die ze links 12 nie ogarnia,24A,nastepna sprawa to slabsze zasilacze z automatu maja mniejsze Am,a wiec mieć zapas to raczej nie jest zle,

Edytowane przez sebios

Testowałem tego EVGA  jego wysoka cena nie pomaga w ogóle w osiąganiu wysokiej wydajności.Konkurencja oferuje produkty oparte na bardziej zaawansowanych platformach a także EVGA jest dosyć słyszalny.

Mam dokładne wyniki na PC u siebie......z tego co pamiętam to co mi sie podobało w nim to:
Dobre tłumienie tętnień na +12 V, 5V i 5VSB
Duża ilość kabli
Wszystkie  japońskie kondesantory
Bardzo dobra regulacja napięcia 5V

Tu już tak wspaniale nie jest,dosyć słaba  regulacja napięcia na prawie wszystkich szynach z wyjątkiem szyny 5V, no i ten wentylator głośny jak cholera i prędkość wentyla to meksyk......za tyle nie kupiłbym go.

• Popieram 2

Nie masz w planach SLI/CROSS, to psu o mocy 700-750w ci nie potrzebne.

Seasonic, miałem go przez parę dni, śmiało mogę polecić.

dostarcza pełna moc (a nawet więcej) w temperaturze 45 ° C
wydajny
Dobra ogólna regulacja napięcia
Doskonałe tłumienie tętnień
Uczciwa cena
Pięć lat gwarancji
Dość bogaty pakiet

Jeśli nie chcesz podpiąć drugiej GPU, ten psu ci starczy na lata, nawet można znaleźć o wiele tańsze opcje,ale twoja flota twój wybór.

Pozdrawiam

np będe robił sli, i co ? wole mieć zapas mocy i nie spekulować a może zasilacz słaby tylko wiedzieć na 101% ze jest git, mówiłem 700-750 wat nie szkodzi tylko chce wybrać teraz z tych 2 który , o kase nie chodzi bo  tu akurat w dobrych pieniądzach one są. A ten BQ 550 w takiej cenie pewno co te albo moze 20-30zł taniej.. marka przereklamowana "Disaine" się płaci

Dołóż 50zł i kup EVGĘ: http://www.morele.net/zasilacz-evga-750w-80plus-gold-120-pg-0750-gr-5-lat-gwarancji-517193/

750W 80+ gold i spokój na przyszłość masz. (Full modularny z uchwytem). Przy zakupie dasz do koszyka http://www.morele.net/pendrive-good-ram-gooddrive-twister-4gb-czarny-196953/ i kod: LP4VT3IVI0. Dostaniesz pendrive za 1zł i dostawe z free :)

Edytowane przez gural23

Nie mam cos przekonania do tego EVGA, firma jak dla mnie mało znana, pierwszy raz spotkałem się z nią z 3 lata temu  (karta graficzna Gts8800 chyba,) a tak nic po zatym słychu ani widu...a tak ja mysle ze zasilacz ten za 400zł collermaster to chyba z górnej półki ,a tak  mi sie wydaje ,a tu  te nie chętne odp  wynika jak by jakaś lipa za 80zł xD