stryj rabarbar 0 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam, Myślę o zakupie Sony VAIO VGN-FW51JF/H. Będzie on służył do pisania literek. Czy nie oślepnę? Cytuj Link to post Share on other sites
Scare 0 Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 sprzęt Sony jest super sprzętem jednak biorąc pod uwagę to że jest to tylko 16 cali full HD bym nie polecał.... Cytuj Link to post Share on other sites
prosiacek 0 Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 E tam, w każdym edytorze tekstu, poza notepadem, możesz sobie dowolnie powiększać.Takoż w przeglądarkach internetowych (nie wiem czy IE8, ale już pewnie też). A gry/filmy na takim monitorze będą wyglądały lepiej. Pominę kretynizm jakim jest montowanie matryc 16:9 w laptopach, bo to inna sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 E tam, w każdym edytorze tekstu, poza notepadem, możesz sobie dowolnie powiększać.Takoż w przeglądarkach internetowych (nie wiem czy IE8, ale już pewnie też). A gry/filmy na takim monitorze będą wyglądały lepiej. Pominę kretynizm jakim jest montowanie matryc 16:9 w laptopach, bo to inna sprawa. Czemu kretynizm? Ja podłączam laptopa 16:9 do Technicsa i filmy prawie jak w kinie Cytuj Link to post Share on other sites
prosiacek 0 Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Czemu kretynizm? Ja podłączam laptopa 16:9 do Technicsa i filmy prawie jak w kinie No właśnie . To jest cholera laptop, ma służyć przede wszystkim do pracy, a obecnie panuje moda (narzucona przez producentów, którzy wiedzą co im się bardziej opłaca), na wrzucanie tego formatu gdzie bądź. Jedyny plus, to wprowadzenie numpada na szeroką skalę, ale dla mnie, pracowanie na laptopie 16:9, nie jest zbyt wygodne (już 16:10 jest na granicy komfortu, ale uznaję go jako zgniły kompromis ). Jeśli chcę obejrzeć film, to chyba lepiej na min. 24", a nie 16" lapku... To jest dla mnie jakieś chore... Zresztą kiedyś było tylko 4:3 albo 5:4 (TV) i ludzie też na kompach filmy oglądali, a nikt nie płakał. 16:9 nie jest standardem uniwersalnym, to czysto rozrywkowy format, który wg mnie do kompów w ogóle się nie nadaje. Kino domowe - jasne, konsola - zapewne. Komp?! A ludzie dają sobie wciskać każdy shit... Ale tak było, jest i zapewne będzie. Nic to, czas do roboty się wziąć.. miłego dnia życzę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts